Underbara dagar på Cape Riviera i Kapstaden

För ett tag sedan åkte jag och min man Wayne på en liten semester. Det blev några dagar i Kapstaden följt av Stellenbosch och med avslutning i mysiga Hermanus. I Kapstaden bodde vi på ett av våra favoritställen, Cape Rivera, och jag tänkte idag berätta lite om just detta boende.

Från stunden vi ringde på tills det var dags att åka härifrån blev vi mer än väl omhändertagna av Owen, Michel, Zanele och alla andra som arbetar på Cape Riviera. Owen mötte oss när vi kom och vi fick en introduktion och en liten rundvandring medan vårt bagage blev inburet till vårt rum.

Det som mötte oss först var den fantastiska utsikten över staden och med Table Mountain som bakgrund kunde det inte bli mycket bättre. Cape Riviera ligger i området Oranjezicht, ca 15 min från V&A Waterfront, och även om läget gör att man får ta bilen, eller en taxi, för att komma till V&A Waterfront, så tycker jag personligen är det ett underbart läge.

Det är ett relativt stort guest house med 12 rum uppdelat på Standard, Superior och Luxury Rooms. Självklart har alla rum egna badrum med dusch men de lite större rummen har även badkar och vissa rum har även en privat balkong. Vi bodde i ett vanligt Standard Room och det hade allt vi behövde och var precis lagom stort för oss.

I rummet finns ett litet kylskåp, TV och hårtork. Självklart har de även AC för varma dagar och värme för lite kyligare vinterdagar. Cape Riviera erbjuder även gratis trådlöst internet, och även om mottagningen var lite sådär i vårt rum, så funkade det fint i de gemensamma utrymmena. De har också två härliga pooler där man kan svalka sig och koppla av efter en händelserik dag. Under våra dagar var det dock full fart så det blev ingen tid för oss att ligga vid poolen även om det såg väldigt inbjudande ut… 🙂

Självklart ingår frukost i priset och den var mer än väl tilltagen och gav oss en bra start på dagen. Det var bara att förse sig med kaffe, te juice, mjölk, fruktsallad, yoghurt med flingor och olika sorters müsli. Det fanns även en rad olika sorters bröd med diverse pålägg. När vi hade satt oss ner så fick vi beställa varm frukost och det är bara att välja vilken variant vi önskade.

Efter en stadig frukost var vi sedan fullt rustade för en underbar dag med sightseeing! 🙂

/Lina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107