Tempel Wines

Mellan Paarl och Wellington i de sydafrikanska vindistrikten, omkring en timmes bilresa från Kapstaden, ligger den lilla vingården Tempel Wines. Gården drivs av svenskarna Alf & Marie Ljungqvist, ett par som det är omöjligt att inte tycka om. Ett besök hit var ett måste under vår tid i Kapstaden, vi hade inte varit där på flera år och det är alltid lika trevligt.

Tempel Wines specialiserar sig på vindruvan Pinotage, som är en sydafrikansk specialitet som skapades 1924, då professor Abraham Izak Perold korsade de två druvsorterna Pinot Noir och Cinsault. Den sistnämnda kallades vid den tiden Hermitage i Sydafrika, vilket förklarar namnet Pinotage.

Vi hade nöjet att prova fem härliga viner när vi var där. Difference och Evidence, där Evidence var vår favorit då den har en härligt full Pinotagesmak, 3D som är en sydafrikansk variant av ett Bordeauxvin och Opus 5, Tempel Wines femte Pinotagevin som helt säkert kommer bli riktigt riktigt bra om det får några år på nacken (det ligger en sådan i vinstället och väntar på år 2020!).

Det häftigaste vinet Tempel Wines producerar är nog i alla fall Innocence, som är något så ovanligt som ett vitt Pinotagevin. Tempel Wines är en av endast fyra producenter i Sydafrika som gör detta. Och det är mycket gott vin som ställer till det i kommunikationen mellan ögon och smaklökar…

Tempel Wines är inte bara en vingård utan de har också fem härliga rum där man kan bo medan man utforskar vindistrikten. Prisvärt och personligt, här har man det riktigt bra! Det finns möjlighet att grilla och de erbjuder också en härligt delikatesstallrik med vin om man inte vill ta sig in till restaurangerna.

Sist, men inte minst, ingår det också vinprovning och vinkällartur med Alf, vilket är en riktigt upplevelse.

Tempel Wines är en underbar plats som drivs av underbara människor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Tempel Wines”

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107