Signal Hill

En av våra första dagar i Kapstaden tog vi oss till Signal Hill på sen eftermiddag. Vi hade packat med oss en enkel picknick och vi parkerade oss vid ett av borden som finns där. Man kan också ta med sig en filt och slå sig ned på sluttningen och kika ut över Green Point/Sea Point och Robben Island där ute till havs. Ni omringas också av Table Mountain, som dagen till ära hade duken på sig, och Lion’s Head.

Och om ni vill kan ni ta ett foto på er i den gigantiska gula fotoram som sedan 2014 står där för att fira att Table Mountain röstades fram till ett av världens 7 nya underverk. Dessa ramar finns lite varstans i Kapstaden, bland annat i V&A Waterfront och i Bloubergstrand. Tyvärr var kön med fototokiga asiatiska turister oändligt lång, så vi gav upp på den idén… Däremot hade vi glädjen att se en mängd valar nere i bukten och också vad måste ha varit massor med delfiner – det var ett vitt skum som rörde sig över havsytan. Häftigt!

När vi var där var det rejält blåsigt och lite småkallt, men det var trevligt likaväl. Solnedgången är väldigt vacker, så detta rekommenderar vi verkligen! Utse en chaufför och ta med en flaska gott sydafrikanskt (så klart!) vin…

När solen väl damp ned sprang alla till sina bilar på en och samma gång, för att komma undan vindarna. Tillsammans med ett par turistbussar, som väldigt effektivt blockerade vägen ned, medförde detta en kö nedför berget. Så ett råd kan vara att inte åka dit på en helg om det är möjligt. Eller inte ha bråttom därifrån!

På vägen ned kan man stanna till vid flertalet platser (se bara till att dra åt er ordentligt så ni inte står i vägen!) och här bjuds man på en väldigt vacker utsikt över Kapstaden. Kvällstid lyser staden upp och blir om möjligt ännu mer vacker, vilket lockar fram den inre fotografen (som också önskar sig en bättre kamera eller ett stativ eller bara mindre vind 🙂 ).

Det var en underbar kväll och hit tänker vi återvända!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107