Se vårens blommor på västkusten

Jag älskar mitt Johannesburg, och just nu har vi rena rama sommartemperaturer som är mycket välkomna efter den kalla vintern. Men, jag önskar att jag kunde besöka Kapstaden, eller snarare västkusten, nu…

Mellan juli/augusti och september/oktober varje år exploderar denna del av Sydafrika, när vårens första regn faller och förvandlar detta torra och ganska karga landskap till ett fyrverkeri av klara färger när marken täcks av blommor av tusentals arter.

Det är omöjligt att säga när denna årliga blomkavalkad kommer att inträffa, men det säkraste kortet är nog augusti – september. Nyckeln är så klart regnet, men temperaturen är också viktig och blommorna öppnar sig inte förrän frampå förmiddagen och knappt överhuvudtaget på molniga dagar.

Området Namaqualand ligger på de norra delarna av västkusten och delas in i två delar av Orange River – Greater Namaqualand i Namibia och Little Namaqualand i Sydafrika. Det är i den här regionen som västkustens blomsterprakt uppnår sin fulla styrka.

Men ni behöver inte alls ta er hela vägen upp dit för att få uppleva detta magiska skådespel, vårblommorna finns i överflöd från Darling och Yzerfontein upp till West Coast National Park. Så om ni besöker Kapstaden under den här perioden ta en dag till att besöka detta vackra område.

Ring gärna Flower Line (071 320 7146) innan ni sticker iväg för att få veta vilket område som har den bästa showen för dagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107