Upplev Victoriafallen

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

4 dagar/3 nätter

Det blir fyra dagar vid de underbara Victoriafallen så det blir gott om tid för äventyr men även för att bara njuta av de mäktiga fallen och den fantastiska naturen. Detta paket kan med fördel kombineras med ett besök till Chobe National Park i Botswana eller en resa till Sydafrika.

Dag 1:
Er resa har tagit er till Zimbabwe och den lilla staden Victoria Falls. Kanske är det starten på er resa och ni har ett fantastiskt äventyr i södra Afrika framför er eller så är det kanske slutdestinationen på er resa. Oav­sett så har ni ett par underbara dagar framför er! Ni stannar 3 nätter i Victoria Falls och ni bor på charmiga Shearwater Explorers Village.

Victoriafallen bildar en naturlig gräns mellan Zimbabwe och Zambia och man kan således besöka fallen från båda länderna. Den stora fördelen med att besöka Victoriafallen från den zimbabwiska sidan är att ni kan gå till fallen från Victoria Falls längs väl markerade stigar. Dessutom är utsikten helt klart det bästa från denna sida eftersom ni kan stå mittemot fallen och se dem framifrån.

Victoriafallen, Zimbabwe
Det finns gott om väl markerade stigar som ni kan följa

Dag 2–3:
Ert främsta skäl för att besöka området är ju så klart att få se de mäktiga fallen. Från Victoria Falls finns det väl markerade stigar som ni kan följa så ni behöver inte en guide som visar er runt utan bara strosa runt och njut av den magnifika naturen. Det är en fantastisk syn att se Zambezifloden störta ned i en nära två kilometer bred och hundra meter djup kanjon och bilda Victoria­fallen. Det finns en mängd utsiktspunkter om man bara vågar trotsa vat­tenfallet och inte har något emot att bli lite blöt.

Det finns även gott om aktiviteter i området – upptäck natur- och djurlivet till fots, i båt på Zambezi­floden, eller i ett safarifordon, ni kan paddla kanot eller se området från ovan i en helikopter. Känner ni er lite mer äventyrliga kan ni prova på bungy jump eller white water rafting. Med tanke på mängden aktiviteter som står till buds är Victoriafallen verkligen en äventyrares dröm!

Dag 4:
Det har blivit dags att lämna Victoriafallen för denna gång och förhoppningsvis har ni haft några fantas­tiska dagar på denna magiska plats. Ni får transfer till Victoria Falls Airport där ni antingen fortsätter er resa eller alternativt påbörjar resan hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni bagaget fullt av underbara minnen från er lika underbara vistelse i Afrika och själv­klart med önskan om att en gång återvända!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 2 600 SEK per person

I priset ingår:
– 3 nätter på Shearwater Explorers Village, Victoria Falls, Standard Room, inkl. frukost
– Transfer Victoria Falls Airport – Shearwater Explorers Village, t.o.r.
– Vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer och aktiviteter
– Visumkostnader
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Zimbabwes ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver också malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Upplev Victoriafallen? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00