Southern Cross

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

12 dagar/11 nätter

En naturskön resa mellan Pretoria och Victoriafallen, som tar er via Panorama Route till Krugerparken för safari. Ni får en tur i Maputo, huvudstaden i Moçambique, innan ni får upptäcka kungadömet Swaziland. Det blir mer safari i Kapama innan ni tar er över gränsen till Zimbabwe. Här får ni besöka Great Zimbabwe Monument, Antelope Park, Matopos och ni får mer safari i Hwange. Resan avslutas vid vackra Victoriafallen. Här får ni en guidad vandringstur av staden och de mäktiga vattenfallen innan ni avslutar med en båttur i solnedgången.

Dag 1:
När ni checkat in på tåget får ni idag en tur av Soweto och Pretoria. Dagen börjar med en tur till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott – Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren 1976.

Vilakazi Street, Soweto, Sydafrika
Vilakazi Street, gatan där två nobelpristagare bott

Ni tillbringar eftermiddagen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Buildings, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt 1913.  Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek – nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På kvällen lämnar tåget Pretoria.

Dag 2:
Idag blir det en heldag i vackra Panorama Route. Här besöker ni Pilgrtims Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Här upptäcktes 1873 guld i området runt den lilla staden och guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler.

Ni fortsätter till Bourke’s Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och Blyde River Canyon, som är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). På eftermiddagen fortsätter tåget närmare Krugerparken.

Dag 3: 
Idag blir det safari i världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. På kvällen avgår tågen och ni tar er nu mot Maputo i Moçambique.

Talamati waterhole, Krugerparken, Sydafrika
Vid vattenhålen samlas många djur för att dricka

Dag 4:
Idag får ni följa med på en stadstur i Maputo. Huvudstaden i Moçambique, är en stad med kontraster och erbjuder en spännande mix av olika kulturer. Arkitekturen är en blandning av afrikansk, portugisisk och tidig kolonial stil med gamla katolska kyrkor sida vid sida med moskéer, fort, viktorianska herrgårdar och andra byggnader från en svunnen tid.

På kvällen åker tåget vidare mot Mpaka i Swaziland.

Dag 5:
Det lilla kungadömet Swaziland är endast 17 000 km2 stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Ni tar er till Sazi Candles där ni får se de mest otroliga ljus produceras. Här ligger också Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Ni besöker också Matenga Cultural Village, ett levande museum som tar er tillbaka till Swaziland på 1850-talet. Ni återvänder sedan till tåget som fortsätter mot Golela för att ta er över gränsen in till Sydafrika igen.

Tåget fortsätter nu mot Hoedspruit.

Marknad, Swaziland
Köp bland annat träföremål och textilier

Dag 6:
Idag blir det mer safari, denna gång i Kapama Game Reserve som är hem till mer än 40 olika däggdjur och bland dem finns The Big Five, omkring 350 fågelarter och en mängder andra djur. Efter er safari fortsätter ni till Hoedspruit Endangered Species Centre, som fokuserar på att bevara sårbara och utrotningshotade djurarter. Man satsar bland annat på att utbilda omkringliggande områden, turism, uppfödning, rehabilitering och åtgärder mot tjuvskytte.

Dag 7:
Dagen tillbringas ombord på tåget då ni tar er norrut genom provinsen Limpopo till gränsen till Zimababwe. Limpopo är Sydafrikas nordligaste provins och angränsar till Botswana, Zimbabwe och Moçambique. Naturen är väldigt skiftande och här bor människor av många olika etniska grupper såsom Bapedi, Tswana, Ndebele, Vhayenda och Vatsonga.

Dag 8:
Efter frukost får ni transfer till Great Zimbabwe, som är det största monumentet i Afrika söder om Pyramiderna. Här bland ruinerna av den stad som byggdes av Rozwi-folket har många magiska fabler och sagor sitt ursprung, såsom till exempel Kung Salomos Skatt. Upptäck hur detta folk levde och bröt guld och silver, som sedan togs ut ur Afrika av arabiska och portugisiska handlare. Turen följs av lunch på Great Zimbabwe Hotel innan ni återvänder till tåget, som sedan fortsätter mot Somabhula.

Great Zimbabwe, Zimbabwe
Great Zimbabwe, det största monumentet i södra Afrika

Dag 9:
Idag får ni en heldag vid Antelope Park, som jobbar för att återinföra lejonungar, som föds av lejon i fångenskap, till det vilda. Här finns en hel del valfria aktiviteter att prova på, såsom safariturer, ridsafari, möten med elefanter, båtturer fokuserade på fågelskådning osv.

När ni återvänder till tåget fortsätter ni mot Bulawayo.

Dag 10:
Idag besöker ni Matopos National Park. Matopos betyder ”de skalliga” och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia. Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. På eftermiddagen fortsätter tåget vidare mot Dete.

Dag 11:
Idag blir det safari i det nordöstra hornet av Zimbabwe där ni besöker Hwange National Park, landets största viltreservat. Med sina knappa 1,5 miljoner hektar är Hwange National Park är ungefär lika stort som Belgien. Här finns det en stor mängd olika fåglar och djur, men reservatet är mest känt för dess rika lejonpopulation. Tåget fortsätter mot Thompson’s Junction.

Hwange National Park, Zimbabwe
De utsträckta vidderna i Hwange National Park

Dag 12:
Idag når ni ert slutmål Victoriafallen. Här lämnar ni tåget för gott och ni får en guidad vandring genom staden och till fallen, som är över 100 meter högt och över 1,7 km brett, och skapar ett upp till 500 meter högt vattenmoln som kan ses på flera mils avstånd. Ljudet av vattenfallet hörs som ett muller på flera kilometers avstånd och när man kommer närmare övergår mullret till ett dunder. Det finns en mängd olika säkra utkikspunkter som ger er tillfälle att beskåda vattenmassorna som störtar ned.

Den närliggande regnskogen, som hålls konstant fuktig av vattenfallen, är också en sevärdhet med de många olika trädarter som finns här, såsom till exempel fikonträd, mahogny, dadelpalm, Milkwood och ebenholts. Här finns också ett fantastiskt fågelliv! Det råder ingen brist på souvenirbutiken med ett brett utbud, så här kan ni hitta presenter att ta med hem.

På eftermiddagen möts ni upp för att avsluta er resa med på en båttur i solnedgången.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: 
Gold Suite: ca 50 200 SEK per person
Emerald Suite: ca 62 300 SEK per person
Barn över 10 år är välkomna och betalar fullt pris

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Frukost & middag
– Lunch, där det specificeras
– Te, kaffe och vatten ombord på tåget
– Transfer till och från golfbanorna
 – Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket 

 I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Dryck
– Tvättservice
– Green fees
– Transfer till och från tåget, före och efter tågresan
– Boende före och efter tågresan 
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.  Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

Det är jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget – det är ert ansvar att veta vad som föreslås och godkänna detta. Shongololo Express  passar även er som har en funktionsnedsättning, men det rekommenderas att man resar tillsammans med någon som kan hjälpa till om så skulle behövas. Tyvärr är resan inte lämplig för de som sitter i rullstol.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Kapstaden, Garden Route & safari? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Sydafrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Sydafrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00