Namibia Safari

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

9 dagar/8 nätter

Ett par gånger varje år avgår tåget från Pretoria för att under en dryg vecka ta er på en fantastisk resa till Walvis Bay i Namibia. Ni reser genom det karga landskapet i Northern Cape på er väg till Namibia. Upplev Fish River Canyon, Sossusvlei och safari i berömda Etosha National Park.  Resan avslutas när ni når kusten och staden Walvis Bay.

Ett par gånger varje år avgår tåget från Pretoria för att under en dryg vecka ta er på en fantastisk resa till Walvis Bay i Namibia. Första stoppet blir i Kimberley, med ett besök till bland annat The Big Hole, innan resan fortsätter genom det karga landskapet i Northern Cape. Innan ni når gränsen till Namibia får ni chansen att ta en guidad promenad i Upington. När ni tagit er över till Namibia, är det dags för en utflykt till Fish River Canyon – endast Grand Canyon är större och detta är verkligen en spektakulär syn!

Club Car, Rovos Rail
Njut av en god drink medan landskapet susar förbi

Resan fortsätter genom Kalahariöknen och in i Windhoek, Namibias huvudstad. Efter en kort stadstur hoppar ni på ett lätt flygplan som tar er till Sossusvlei, där ni checkar inpå en lodge och sedan är det dags för en körtur i öknen och middag någonstans i bushen.

Efter en tidig körtur och frukost i det fria återvänder till Windhoek och hoppar på tåget som fortsätter till Otjiwarongo. Morgonen därpå lämnar ni tåget igen och ni tar er till en lodge i Etosha National Park. På eftermiddagen blir det en första safaritur följt av middag. På morgonen beger ni er ut på ännu en safaritur för att se solen väcka landskapet till liv. Efter frukost återvänder ni till tåget som nu åker vidare ut till kusten, där ni morgonen därpå når Walvis Bay.

Resan kan göras i omvänd riktning.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
1 oktober 2019 – 30 september 2020: 
Pullman Suite: ca 50 200 SEK per person
Deluxe Suite: ca 74 400 SEK per person
Royal Suite: ca 99 800 SEK per person

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Alla måltider
– Alla alkohol- och icke alkoholhaltiga drycker
– 24 timmars rumservice
– Viss tvättservice
– Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket 
Vid boende utanför tåget ingår vatten och ett begränsat utbud av vin till lunch och middag

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Boende före och efter tågresan 
– Internationell/fransk champagne
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Namibia Safri? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.