Kapstaden – Dar Es Salaam

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

15 dagar/14 nätter

Från Kapstade via vindistrikten, Kimberly och Pretoria tar ni er till Madikwe för 2 dagar med härliga safariupplevelser. Resan fortsätter till Victoria Falls, där det finns mängder med aktiviteter att prova på. Ni tar er över bron till Livingstone och vidare upp genom Zambia till Tanzania, där ni kan få mer safari – denna gång i Selous Game Reserve – innan tåget når Dar Es Salaam.

Tåget lämnar Kapstaden på förmiddagen och ni tar er genom delar av det vackra vindistriktet och när ni når Matijesfontein får ni chansen att strosa runt i den historiska lilla staden. Dagen därpå når ni Kimberly där ni får en stadstur, besöker Diamond Mine Musem och the Big Hole. Tåget fortsätter norrut genom Sydafrika och ni når på förmiddagen Pretoria och efter en stadstur fortsätter ni igen för att ta er till Madikwe. Här ska ni bo på en lodge i 2 nätter och kommer under den tiden få härliga safariupplevelser.

Ni återvänder till tåget som nu tagit sig över till Gabarone i Botswana och ni fortsätter ni till Victoria Falls. Ni bjuds på en tur på Zambezifloden i solnedgången och här finns massor med andra aktiviteter som ni kan boka, ni kan t.ex. få en helikoptertur över Victoriafallen, prova forsränning eller bungee-jumping eller kanske spela golf. Under er tid i Victoria Falls bor ni på hotell.

Kafue Railway Bridge, Zambia
477 meter långa Kafue Railway Bridge i Zambia

Ni fortsätter nu över bron till Livingstone och vidare upp genom Zambia. Ni kör över den 477 meter långa Kafue Railway Bridge och fortsätter mot Kapiri Mposhi och vidare genom Serenje och ni når sedan Kasama. Här får ni komma av tåget och bjuds på en utflykt till Chisimba Falls.

Resan fortsätter och nu är det dags att köra in i Tanzania. I Makambako kan ni, om det finns tid, ta en liten promenad genom staden innan det är dags att fortsätta mot Mlimba. Tåget åker nu ner i dalen och genom Udzungwa Mountains på sin väg mot Selous Game Reserve. Här kan ni få en safaritur i reservatet som är ett av de största i Afrika på hela 55 000 kvadratkilometer. Ni äter middag medan tåget tar er mot Gweta och på morgonen dagen därpå når ni Dar Es Salaam.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
1 oktober 2019 – 30 september 2020: 
Pullman Suite: ca 122 400 SEK per person
Deluxe Suite: ca 162 300 SEK per person
Royal Suite: ca 211 900 SEK per person

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Alla måltider
– Alla alkohol- och icke alkoholhaltiga drycker
– 24 timmars rumservice
– Viss tvättservice
– Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Boende före och efter tågresan 
– Internationell/fransk champagne
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
Vid boende utanför tåget ingår inte specifierad mat och dryck, tvättservice och telefonsamtal

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Kapstaden – Dar Es Salaam? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00