Good Hope

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

15 dagar/14 nätter

Detta äventyr börjar i Pretoria och tar er norrut till Panorama Route innan ni når berömda Krugerparken, där det är dags för safari. Vidare till kungadömet Swaziland, Hluhluwe-Imfolozi Park och Isimangaliso Wetland Park. Ni besöker Durban, Bloemfontein och Kimberly och när ni kommer till Oudtshoorn får ni besöka Cango Caves. Ni fortsätter till Knysna och tar er sedan längs Garden Route ända bort till Hermanus. Resan avslutas i Kapstaden.

Dag 1:
När ni checkat in på tåget får ni idag en tur av Soweto och Pretoria. Dagen börjar med en tur till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott – Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren 1976.

Union Buildings, Pretoria, Sydafrika
Regeringsbyggnaden Union Buildings i Pretoria

Ni tillbringar eftermiddagen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Buildings, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt 1913.  Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek – nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På kvällen lämnar tåget Pretoria.

Dag 2:
Idag blir det en heldag i vackra Panorama Route. Här besöker ni Pilgrtims Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Här upptäcktes 1873 guld i området runt den lilla staden och guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler.

Ni fortsätter till Bourke’s Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och Blyde River Canyon, som är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). På eftermiddagen fortsätter tåget närmare Krugerparken.

För er som hellre vill spela golf kan ni välja mellan Leopard Creek, White River Golf Club eller Nelspruit Golf Club.

Dag 3:
Idag blir det safari i världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. På kvällen avgår tågen och ni tar er nu mot Mpaka i Swaziland.

För er som hellre vill spela golf kan ni välja mellan Leopard Creek, White River Golf Club eller Nelspruit Golf Club.

Leopard Creek Golf Course, Sydafrika
Spela på exklusiva Leopard Creek Golf Course

Dag 4:
Det lilla kungadömet Swaziland är endast 17 000 km2  stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Ni tar er till Sazi Candles där ni får se de mest otroliga ljus produceras. Här ligger också Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Ni besöker också Matenga Cultural Village, ett levande museum som tar er tillbaka till Swaziland på 1850-talet. Ni återvänder sedan till tåget som fortsätter mot Golela för att ta er över gränsen in till Sydafrika igen.

För den som vill, finns alternativet att spela en runda golf på Nkonyeni Golf Course.

Dag 5:
På morgonen beger ni er till Hluhluwe Imfolozi Park, som ligger mitt i hjärtat av Zululand och är Sydafrikas äldsta reservat på 960 kvadratkilometer stort. Här kan ni få se bland annat lejon, leopard, elefant, buffel, gnu, zebra, giraff, kudu, buskbock, gepard, hyena och en stor mängd olika fågelarter.

Dag 6:
Ni ger er av på morgonen för att besöka St Lucia, som finns på Unescos världsarvslista sedan 1999. Här tar ni en båttur där ni spanar efter flodhästar, krokodiler och en stor mängd sjöfåglar (ingår ej i priset). Isimangaliso Wetland Park sträcker sig över ett 332 000 hektar stort område och parken består av inte mindre än åtta distinkta ekosystem, däribland sjöar, våtmarker och kustskog. Parken har Sydafrikas största population av flodhästar och krokodiler. Den är även hem till havssköldpaddor, svarta noshörningar, leoparder och mer än 530 fågelarter, 120 fiskarter och 50 grodarter. På eftermiddagen fortsätter tåget mot Durban.

Skulle du hellre vilja spela en runda golf på Zimbali Golf Course så går det bra.

Golden Mile, Durban, Sydafrika
Durbans berömda Golden Mile

Dag 7:
Idag blir det en heldag i Durban. Ni får en stadstur där ni kör längs Golden Mile, den sex kilometer långa gyllene sandstranden med alla hotell och restauranger. Ni besöker den botaniska trädgården och om ni vill kan ni också besöka uShaka Marine World, Afrikas största vattennöjespark (inträde ingår ej).

För golfarna står dagen val av golfbanor mellan Durban Country Club, Beachwood eller Zimbali Golf Course.

 Dag 8:
Efter frukost är det dags för dagens utflykt och ni tar er till Spionekop Lodge. Härifrån får ni en guidad tur i området som kallas Battlefields, där ni följer anglo-boerkrigets fotspår vid Siege Museum och lokala slagfält som bland annat Spioenkop. Andra höjdpunkter är Wagon Hill, där både britter och boer förlorade många män och som sedan 1938 är ett nationalmonument. Ni får också inblick i både Winston Churchills och Ghandis liv.

Ni återvänder till lodgen för lunch och på eftermiddagen kan ni välja mellan en safaritur eller lite lugn och ro vid lodgen. På eftermiddagen fortsätter tåget mot Kroonstadt. För golfaren erbjuds en runda på Champagne Sports Resort.

Dag 9:
Bloemfontein är Sydafrikas juridiska huvudstad. Vid slutet av 1800-talet var det också huvudstaden i den gamla boerrepubliken The Orange Free State. Här får ni en stadstur som tar er till bland annat till Women’s Memorial vid Anglo-Boer War Museum som hedrar de 27 000 kvinnor och barn som dog i koncentrationsläger.

City Hall, Bloemfontein, Sydafrika
Den historiska byggnaden City Hall i Bloemfontein

Ni kör igenom staden, som också kallas Rose City, och får se många av de historiska byggnaderna, innan det är dags för lunch på Loch Logan Waterfront som ligger bredvid stadens nyrenoverade stadium, där flertalet matcher spelades under fotbolls-VM 2010. Ni besöker också förre presidentens hus ”Olivenhuis” som nu rymmer en stor samling sydafrikansk konst. Ni kör upp till Naval Hills, som bjuder på vacker utsikt över staden.

Tåget tar sig vidare till Kimberley.

Dag 10:
Kimberley är huvudstaden i provinsen Northern Cape och är välkänt för The Big Hole och upptäckten av diamanter som ledde till att staden grundades 1893. Här får ni en stadstur och höjdpunkter under turen är ett besök till Big Hole Diamond Mine Museum, Noord-Kaap Mall, William Humphrey Art Gallery och Macgregor House Museum. På eftermiddagen fortsätter tåget mot Noupoort.

Golfare kan spela på Kimberly Golf Club.

Dag 11:
Idag har ni en hel dag att ta det lugnt ombord å tåget medan ni reser vidare mot Willowmore.

Dag 12:
Idag besöker ni Cango Caves utanför Oudtshoorn, som ligger mitt i det karga Klein Karoo och är framförallt känt för alla sina strutsar och kallas därför för världens strutshuvudstad. Cango Caves är ett antal grottor och håligheter som är naturligt urgröpta i kalkstenen och som är väl värt ett besök. I dessa spektakulära underjordiska grottor finns några av världens största stalagmitformationer. Hela gruppen får på eftermiddagen transfer till Fancourt för att avnjuta en härlig middag.

För golfarna finns idag antingen Oubaai Golf Course eller Fancourt Estate att spela på. 

Cango Caves, Oudtshoorn, Sydafrika
The Throne Room i Cango Caves utanför Oudtshoorn

Dag 13:
Idag tar ni er till Knysna, där ni får en båttur på lagunen. Knysna ligger vackert omgiven av skogar, sjöar, berg och skyddad av ett drygt 2000 hektar stort marint reservat. Lagunen är omgiven av två imponerande klippor som kallas Knysna Heads, som bjuder på underbar utsikt. Ni återvänder till tåget för lunch och fortsätter sedan vidare mot Buffeljagsrivier.

Golfare kan idag välja mellan Oubaai Golf Course, Fancourt Estate eller Pezula Golf Course

Dag 14:
Idag beger ni er till Hermanus som framförallt är känd för utmärkta möjligheter till landbaserad valskådning. Varje år mellan juli och november kommer majestätiska sydkapare till Walker Bay och dessa kan ses från land, båt eller till och med från flygplan. Världsnaturfonden (WWF) har utnämnt Hermanus till en av världens 12 bästa platser för valskådning.

Vid lunchtid tar ni er vidare över de vackra bergspassen Rooihoogte och Floorhoogte via städerna Villiersdorp och Botrivier och vidare till en vingård i Worcester, där det blir vinprovning och på eftermiddagen fortsätter tåget till Kapstaden.

För den som vill kan man få spela golf på Arabella Golf Course.

Dag 15:
Idag når ni er slutdestination, Kapstaden och ni lämnar tåget. Ni får idag en heldagstur i Kapstaden och denna spännande tur börjar med en promenad genom Company Gardens och ett besök till Bo-Kaap Museum. De första malajerna som anlände till Kapstaden under 1600-talet var slavar och politiska flyktingar och då slaveriet upphörde gjorde de området Bo-Kaap till sin hemstad. De moskéer och hus i georgisk stil med holländska influenser som de byggde ger området en alldeles unik charm. I en av Kapstadens äldsta byggnader finns idag museet som är möblerat som ett muslimskt hus i 1800-talsstil och dokumenterar malajernas kultur och historia.

Bo-Kaap, Kapsatden, Sydafrika
Färgglada Bo-Kaap i Kapstaden

På vägen till Victoria & Alfred Waterfront stannar ni till på Diamond Works, där ni under en guidad tur får se hur man slipar diamanter och designar och tillverkar smycken. Ni äter lunch på V&A Waterfront som med sin unika kommersiella hamn med naturskön utsikt över Table Mountain, blivit en av Kapstadens största turistattraktioner. Här erbjuds du oförglömliga upplevelser kombinerad med underhållning i form av shopping, gatumusikanter, museum, akvarium, båtturer och biografer.

Efter lunch besöker ni District 6. Här bodde, i början av 1900-talet, de flesta som då benämndes ”Malay”, ”mixed & other” och ”coloured” och trots att de levde under fattiga förhållanden var området fortfarande fullt av liv och livsglädje. Här samsades olika religioner och kulturer, men tyvärr flyttades alla invånare därifrån på 1940-talet av Apartheidregimen och de flesta av byggnaderna förstördes. Vad man ska göra med detta stycke värdefull mark, som är så laddat med starka känslor, är idag ett stort problem för Kapstaden.

Er tur avslutas med ett besök på Castle of Good Hope, Sydafrikas äldsta bevarade byggnad. Detta femkantiga fort med massiva stenväggar mellan bastionerna ersatte ett mindre fort som byggdes av Jan van Riebeeck år 1652 och idag finns här bland annat ett militärmuseum.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: 
Gold Suite: ca 58 900 SEK per person
Emerald Suite: ca 74 900 SEK per person
Barn över 10 år är välkomna och betalar fullt pris

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Frukost & middag
– Lunch, där det specificeras
– Te, kaffe och vatten ombord på tåget
– Transfer till och från golfbanorna
 – Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket 

 I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Dryck
– Tvättservice
– Green fees
– Transfer till och från tåget, före och efter tågresan
– Boende före och efter tågresan 
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

Det är jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget – det är ert ansvar att veta vad som föreslås och godkänna detta. Shongololo Express  passar även er som har en funktionsnedsättning, men det rekommenderas att man resar tillsammans med någon som kan hjälpa till om så skulle behövas. Tyvärr är resan inte lämplig för de som sitter i rullstol.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Good Hope? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00