Dune Express

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

12 dagar/11 nätter

En resa som börjar i Pretoria och tar er till Walvis Bay i Namibia, landet med en horisont som aldrig synes ta slut. På vägen till Namibia stannar ni till i Kimberley och Upington och när ni korsat gränsen besöker ni Fish River Canyon, världens näst största kanjon. Vidare får ni se de historiska städerna Lüderitz, Kolmanskop and Keetmanshoop. Ni bor en natt vid Sussosvlei och de dramatiska sanddynerna i Namib-Naukluft Park. Ni tar er sedan till huvudstaden Windhoek och även till Etosha National Park för oförglömlig safari. Resan avslutas i kuststaden Walvis Bay.

 Dag 1:
Ni checkar in på eftermiddagen och tåget kommer ta er genom guldfälten i Witwatersrand på väg mot Kimberley.

Dag 2:
Idag kommer ni till Kimberley, huvudstaden i provinsen Northern Cape och som är välkänd för The Big Hole och upptäckten av diamanter som ledde till att staden grundades 1893. Här får ni en stadstur och ni besöker The Big Hole och Diamond Mine Museum. Resan fortsätter genom Karoo mot Upington.

The Big Hole, Kimberley, Sydafrika
Big Hole i Kimberley sägs vara det största hålet som grävts för hand.

Dag 3:
Ni när når Upington får ni besöka bland annat Donkey Memorial, järnvägsbron över Orange River och Bezalel Wine & Brandy Estate, där ni får en tur och lite provsmakning. Tåget tar sig vidare mot Holoog.

Dag 4:
Efter frukost på tåget beger ni er iväg för att besöka Fish River Canyon, världens näst största kanjon, som ligger belägen i ett kargt område med endast tåliga växter såsom kogerträd (Quiver Tree). Kanjonen är 160 km lång, upp till 27 km bred och har ett djup på 550 m och har utformats under hundratals miljoner år. Ni fortsätter sedan mot Aus.

Dag 5:
Ni får också besöka spökstaden Kolmanskop. Här får ni en guidad tur av diamantrushens tid – och får lära er mer om elektricitet, ismaskiner och bowling – innan ni fortsätter till hamnstaden Lüderitz. På vägen tillbaka kan ni hålla ögonen öppna för vildhästarna vid The Garub Wild Desert Horse och förhoppningsvis kan ni se vildhästarna dricka vid vattenhålet eller leka av sig. Tåget reser under kvällen vidare mot Keetmanshoop.

Dag 6:
På morgonen besöker ni Keetmanshoop och Garas Park där ni får se en skog av Quiver Tree (eller kogerträd på svenska) då det användes flitigt av Khiosanfolket för att tillverka just koger till sina pilar. Här finns en skog med omkring 300 exemplar av detta förhistoriska träd, som egentligen är en aloeväxt. Tåget fortsätter mot Mariental.

Quiver Tree, Namibia
Kogerträd användes av Khiosanfolket för att tillverka koger till sina pilar

Dag 7:
Idag lämnar ni tåget och får transfer till Sossosvlei Lodge i Namib-Naukluft Park där ni ska stanna över natten. Ni bjuds på lunch när ni kommer dit och har sedan eftermiddagen ledigt till egna aktiviteter.

Dag 8:
Ni börjar dagen med ett besök till Deadvlei, Dune 45 och Sesriem Canyon. Efter lunch på lodgen beger ni er ut igen, denna gång på en naturskön biltur över the Great Escarpment, som formades över 80 miljoner år sedan.

Namiböknens dyner formades av sand som fördes dit från Namibias kust. Dess röda färg får den av den höga halten av järnoxid. Vinden här blåser i alla riktningar, vilket gör att sanden formar dyner som ser ut som en stjärna. Tsauchab River formade Sesriem Canyon under miljoner år. Det är en av få platser i området där det finns vatten året om. Namnet Sesriem kommer från Afrikaans och det faktum att de tidiga utforskarna fick använda sex (ses) läderremmar (riem) sammankopplade för att kunna göra ett rep så lång så att det kunde få ner sina vattenhinkar ner till vattnet.

Resan försätter mot Rehoboth.

Dag 9:
På morgonen får ni en stadstur i Windhoek. Huvudstaden ligger mitt i Namibias centrala högland, omgiven av bland annat Auas Mountain och Eros Mountain, och hit kommer ni mitt på dagen. Turen börjar med ett besök till TransNamib Transport Museum, som ligger vid järnvägsstationen som byggdes 1912-1913. Framför stationen står ett gammalt lok från år 1900 som användes mellan Swakopmund och Windhoek. Ni får lunch på tåget som sedan fortsätter mot Otjiwarongo.

Elefanter, Etosha, Namibia
Etoshas berömda vita elefanter

Dag 10:
Efter frukost får ni transfer till en lodge i Etosha, där ni får lunch när ni kommer fram. På eftermiddagen får ni en safaritur i denna berömda park som är ett av de större reservaten i Afrika. Här finns hela 144 olika däggdjursarter, bland annat elefant, giraff, gnu och noshörning. Bland rovdjuren kan ni ha turen att se lejon, gepard, leopard och flertalet olika vildkattsarter. Här finns också hyena och schakaler och självkart mängder av olika antiloparter – allt från den stora elandantilopen till den lilla skygga Damara dik-dik, men den mest typiska antilopen för Namibia är gemsbock med dess dramatiska svarta och vita markeringar. Etosha bjuder också på ett fantastiskt fågelliv, hela 340 olika arter har identifierats.

Tillbaka på lodgen bjuds ni på en härlig middag och här sover ni i natt.

Dag 11:
Efter frukost beger ni ut i vildmarken igen och sedan återvänder ni till tåget som fortsätter mot Kranzberg.

Dag 12:
Idag kommer ni fram till resans slutpunkt, Walvis Bay på kusten.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: 
Gold Suite: ca 50 200 SEK per person
Emerald Suite: ca 62 300 SEK per person
Barn över 10 år är välkomna och betalar fullt pris

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Frukost & middag
– Lunch, där det specificeras
– Te, kaffe och vatten ombord på tåget
– Transfer till och från golfbanorna
 – Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket 

 I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Dryck
– Tvättservice
– Green fees
– Transfer till och från tåget, före och efter tågresan
– Boende före och efter tågresan 
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.  Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

Det är jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget – det är ert ansvar att veta vad som föreslås och godkänna detta. Shongololo Express  passar även er som har en funktionsnedsättning, men det rekommenderas att man resar tillsammans med någon som kan hjälpa till om så skulle behövas. Tyvärr är resan inte lämplig för de som sitter i rullstol.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Dune Express? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00