Dar Es Salaam – Lobito

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

15 dagar/14 nätter

Denna resa avgår från Dar Es Salaam och tar er till Lobito, på Angolas kust. Ni bjuds på safari både i Selous Game Reserve i Tanzania och i South Luangwa National Park i Zambia.  Tåget stannar på många platser längs vägen och ni får chansen att vandra runt eller få guidade turer och lära er mer om de olika länderna ni passerar (Tanzania, Zambia Kongo-Kinshasa och Angola). 

Runt lunchtid lämnar ni Dar Es Salaam och tåget åker västerut mot Selous Game Reserve, där ni morgonen därpå får följa med på en guidad safaritur. Tillbaka på tåget fortsätter ni förbi Udzunga Mountains och vidare mot Mlimba. Nästa stop är Makambako, där ni kan ta en promenad genom stan innan resan fortsätter förbi mäktiga baobabskogar. Ni tar er över gränsen till Zambia och när ni når Kasama får ni en tur till Chisimba Falls. Nu behöver ni packa en liten övernattningsväska, för ni blir det andra äventyr. Ni ska tillbringa 2 nätter på en härlig lodge inne i South Luangwa National Park. Ni tar ett litet charterflyg in till parken och på eftermiddagen har det blivit dags för er första safaritur.

Vacker kupé, Rovos Rail
Tågets sista kupé, den sk Observatory Car

Dagen därpå fylls med ännu fler spännande safariäventyr och efter er sista morgonsafari tar ni återigen ett litet flyg, men denna gång till Ndola, där tåget nu väntar på er. Resan fortsätter och ni tar er nu över till Kongo-Kinshasa. Morgonen därpå får ni en stadstur i staden Lubumbashi och när resan sedan fortsätter, passerar ni Luishia, ett gammalt dagbrott där koppar och kobolt utvanns.

Ni får även besöka en koppargruva innan ni fortsätter mot Kolwezi, Mutshatsha, Kasaji och Malonga. Vid Dilolo tar ni er över gränsen till Angola. Tåget stannar till i Luau, där ni får ta en guidad vandringstur genom staden. Väl tillbaka på tåget fortsätter ni och ni kör längs Kasai River, mot Luena. Håll ögonen öppna när ni passerar byarna Cassai och Cameia, där man ofta kan få se lokala fiskare i arbete.

När ni når Luena får ni en guidad vandring där ni får lära er mer om Angolas historia. Ni tar er vidare mot Tchicala Tcholohanga och Kuito, som ni får chansen att vandra runt i, innan ni fortsätter mot Huambo. Huambo, som är Angolas näst största stad får ni också vandra i, tillsammans med en guide och därefter reser ni mot Lépi. Resan avslutas i Lobito på Angolas kust.

Resan kan göras i omvänd riktning.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
1 oktober 2019 – 30 september 2020: 
Pullman Suite: ca 122 400 SEK per person
Deluxe Suite: ca 162 300 SEK per person
Royal Suite: ca 211 900 SEK per person

I priset ingår:
– Boende i vald kupé
– Alla måltider
– Alla alkohol- och icke alkoholhaltiga drycker
– 24 timmars rumservice
– Viss tvättservice
– Guidade utflykter enligt program
– Entréavgifter enligt program
– Informationspaket
Vid boende utanför tåget ingår vatten och ett begränsat utbud av vin till måltiderna

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ej specificerade guidade turer, transfers, aktiviteter och måltider
– Boende före och efter tågresan 
– Internationell/fransk champagne
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
Vid boende utanför tåget ingår inte specifierad mat och dryck, tvättservice och telefonsamtal

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Dear Es Salaam – Lobito? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00