Allmänt om Shongololo Express

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Namnet Shongololo kommer sig av att första gången urinvånarna i södra Afrika såg ett tåg i horisonten, tyckte de att det såg ut som en tusenfoting – en shongololo.

Shongololo Express startades 1995 och företaget har sedan dess bjudit på en alldeles speciell upplevelse för besökare i södra Afrika.

Deras fantastiska tågresor tar sig genom hela femafrikanska länder – Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe och Namibia. Precis som om ni åker på en båtkryssning, tas ni omhand från det att ni kliver ombord på tåget. Allt ni behöver göra är att packa upp och komma i ordning i er kupé och sedan ordnas allt åt er, från underbara matupplevelser till sightseeing.

Victoria Falls, slutdestination för resan Southern Cross

Tåget förflyttar sig under natten till nästa stopp på resan och ni vaknar varje morgon till en ny vy och nya spännande äventyr. På detta sätt får ni verkligen ut det mesta av ert äventyr i Afrika. Er kock erbjuder menyer som representerar områdets många kulinariska influenser och dessa komplimenteras av särskilt utvalda sydafrikanska viner.

Shongololo är inte ett lyxtåg, såsom Rovos Rail eller Blue Train, utan kupéerna är av relativt enkel standard. Betoningen här ligger på upplevelserna! Tåget har totalt 10 vagnar samt restaurang-, bar- och loungevagn och det finns två olika klasser på kupéerna. 

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107