Strandliv på Zanzibar

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Upptäck historiska Stone Town innan ni tar er till Pingwe på den östra sidan av Zanzibar. Här väntar underbart strandliv med total avslappning – må gott, ät gott & drick gott!

Dag 1:
När ni landar på Zanzibar Airport möts ni för transfer som tar er till Stone Town och Dhow Palace Hotel, där ni stannar i 1 natt. Dhow Palace är ett hotell med härligt traditionella influ­enser och mo­derna facili­teter. Här bor ni mitt i det hjärtat av Stone Town inom gångavstånd till sta­dens livliga marknad, butiker, restauranger och andra sevärdheter.

Stone Town, Zanzibar, Tanzania
Stone Town – en labyrint av hus, affärer och basarer

Stone Town är den gamla delen av Zanzibar Town och visst känns det som att kliva in en saga när man beger sig ut på stadens gator. Hjärtat av Stone Town består av små gränder som nästan bildar en labyrint av hus, affärer och basarer.

Då de flesta gatorna är för smala för bilar, kryllar staden av cyklar och motorcyklar. Stadens arkitektur har arabiska, persiska, indiska, europeiska och afrikanska influenser och här finns mängder av historiska bygg­nader såsom före detta palats, fort och kyrkor. Beroende på när ni kommer fram kan ni eventuellt ta efter­middagen till att utforska staden lite innan det är dags för middag.

Dag 2:
Idag lämnar ni Stone Town bakom er och efter frukost får ni transfer till Pingwe och Kichanga Beach Lodge där ni ska stanna i 5 underbara nätter. Kichanga ligger strax utanför Pingwe, på den östra kusten av Zanzibar och är känd som en av de vackraste. Här bor ni omgivna av vackra inhemska trädgårdar och lodgens egna, privata strand.

Dag 3–6:
Ni har 4 hela dagar på denna paradisö och här kommer ni verkligen få chansen att njuta av fullkomlig av­koppling. Bland urvalet av aktiviteter kan ni välja mellan dykning, snorkling, kryssningar i solnedgången, vindsurfing, spabehandlingar och mycket mer. Alternativt kan ni bara koppla av vid poolen eller på stran­den och göra absolut ingenting. I utomhusrestaurangen kan ni njuta av utsökt tillagade färska skaldjur tillsammans med ett härligt utbud av både internation­ella och lokala rätter.

Zanzibar, Tanzania
Stränder, hav & god mat – vad mer kan man önska sig?

Dag 7:
Er sista dag på denna underbara ö har tyvärr kommit och när det är dags får ni transfer tillbaka till flyg­platsen, varifrån ni flyger hem till Sverige igen. Utan tvekan har ni haft en underbar tid och längtar säkert redan tillbaka!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer under lågsäsong):
2019: Från ca 5 500 SEK  per person

I priset ingår:
– 1 natt på Dhow Palace Hotel, Stone Town, Standard Room, inkl. frukost
– 5 nätter på Kichanga Beach Lodge, Pingwe, Standard Room, inkl. halvpension
– Transfer Zanzibar Airport – Kichanga Beach Lodge, t&r
– Vouchers för alla bokningar

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Visumkostnader  
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta med­delas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Tanzanias ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. På Zanzibar är malaria ovanligt, men vi rekommenderar att ni hör med er vaccinationsklinik för råd. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Strandliv på Zanibar? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00