Mozambique Explorer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

14 dagar/13 nätter

Efter att ha upptäckt Moçambiques huvudstad Maputo tar ni er ut till Santa Maria Peninsula för några lugna och avkopplande dagar på underbara stränder. Ni flyger sedan norrut till härliga Vilanculos där paradisvistelsen fortsätter.

Dag 1:
När ni landar i underbara Moçam­bique och huvudstaden Maputo väntar transfer som tar er till ert hotell. Ni bor 2 nätter på det vackra Polana Serena Hotel. Polana Hotel byggdes på 1920-talet och är, med dess spektakulära vita fasad och enastå­ende dekor, det mest kända landmärket i staden och från hotellets trädgård kan man se Xefina Island.

Polana Serena Hotel, Maputo. Mocambique
Spektakulära Polana Serena Hotel byggdes på 1920-talet

Dag 2:
Ni har en heldag att utforska Maputo som är en stad med kontraster och som erbjuder en spännande mix av olika kulturer. Arkitekturen är en bland­ning av afrikansk, portugisisk och tidig kolonial stil med gamla katolska kyrkor sida vid sida med moskéer, fort, viktorianska herrgårdar och andra byggnader från en svunnen tid.

Längs Avenida da Marginal, den palmkantade gatan längs stranden, finner ni mängder av kaféer och restauranger som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil. Passa också på att avnjuta en kall öl av de lokala märkena 2M eller Laurentina på någon av de charmiga barerna. Medan ni strosar längs stranden kan ni se de lokala fiskarna kasta sina nät och manövrera sina dhows, titta på, eller kanske till och med delta i, strandvolleyboll eller fotboll och bara insup den livliga atmosfären i denna härliga stad.

Dag 3:
Resan går vidare och efter frukost lämnar ni hotellet och tar er till hamnen. Härifrån får ni båttransfer till Santa Maria Peninsula och Machangulo Beach Lodge där ni stannar i 5 nätter. Lodgen är belägen bland vackra sanddyner precis vid havet, alldeles vid sundet mellan Inhaca Island och Santa Maria Peninsula. Lodgen bjuder er på underbar utsikt över ändlösa vita stränder, flodmynningar som sprudlar av liv och ett till synes evigt, blått hav.

Strand, Mocambique
Långa sträder, sol & bad och massor av god mat & dryck

Dag 4–7:
Ni har 4 hela dagar att njuta av lata dagar på de un­derbara stränderna, känn att ni verkligen är på se­mester! Om ni skulle få spring i benen finns det gott om aktiviteter att välja mellan. Ni kan prova på fiske, anting­en från stranden eller från en båt ute på öppet vatten, ni kan undersöka det artrika vattnet genom att dyka eller snorkla, följa med på en guidad tur till Inhaca Island eller på Santa Maria Peninsula, alternativen är många!

Dag 8:
Det har blivit dags att lämna Machangulo Beach Lodge och efter frukost får ni båttransfer tillbaka till Maputo och sedan ytterligare en transfer till flygplatsen. Härifrån tar ni ett inrikesflyg till Vilanculos och när ni landar får ni en sista transfer till Casa Babi där ni stannar i 6 underbara nätter.

Dag 9–13:
Det blir 5 underbara dagar som kommer att fyllas av sol, bad och fullständig avslappning! Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen hela dagarna finns det mängder av aktiviteter som ni kan ägna er åt. Moçambique är ett paradis för de som gillar att snorkla och dyka och det kommer att bli gott om tid att utforska det kristallklara vattnet och allt vad som bor däri – tropiska fiskar, sköld­paddor, delfiner, rockor och mycket mer. Varför inte också passa på att åka quad bike, ge er ut på en ridtur, paddla kanot eller varför inte ta en båttur längs den underbart vackra kusten? Alternativen är oändliga!

Picknick på stranden, Mocambique
Vad sägs om en härlig picknick på stranden?

Dag 14:
Er sista dag i paradiset har kommit och efter frukost får ni transfer tillbaka till Vilanculos där ni sedan fortsätter er resa alternativ påbörjar resan hemåt till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en underbart avkopplande semester som ni sent kommer att glömma!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 20 900 SEK per person

I priset ingår:
2 nätter på Polana Serena Hotel, Maputo, Studio City View, inkl. frukost
– 5 nätter på Machangulo Beach Lodge, Santa Maria Peninsula, Ocean View Room, inkl. helpension
– 6 nätter på Casa Babi, Vilanculos, Deluxe Room, inkl. frukost
– Vissa icke-motoriserade aktiviteter på Machangulo Beach Lodge
Transfer:
Maputo Airport – Polana Serena Hotel
Maputo Marina – Machangulo Beach Lodge, t&r
Maputo Marina – Maputo Airport
Vilanculos Airport – Casa Babi, t&r
– Komplett resepaket med information samt vouchers för samtliga bokningar

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Alla motoriserade aktiviteter på Machangulo Beach Lodge
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir full­bokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Mozambique Explorer? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00