Magiska Mafia Island

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Det blir en riktigt härlig semester på Mafia Island i Tanzania. Här kommer era dagar att fyllas med avkopplande dagar på stranden blandat med härliga äventyr både på land och i vattnet.

Dag 1:
När ni anländer på flygplatsen på Mafia Island, Tanzania, väntar transfer som tar er till härliga Mafia Island Lodge där ni stannar i 6 under­bara nätter. Efter den långa resan är ni säkert lite trötta, så ta eftermiddagen till att installera er och upp­täcka närområdet innan ni avslutar er första dag i Tanzania med en god middag kanske följt av en promenad på stranden.

Mafia Island, Tanzania
Tänka att få varva ner på en outforskad tropisk ö

Dag 2–6:
Mafia Island är en av tre stora öar utanför Tan­zanias kust, de andra är Zanzibar och Pemba, och detta är verkligen ett paradis i Indiska ocea­nen. Ön befolkas till största delen av fiskare och småbrukare och erbjuder en välkomnande och avslapp­nad atmo­sfär.

Mafia Island beskrivs som en relativt outforskad, tropisk ö som är känd för härligt djuphavsfiske och fina dykmöjligheter. Området är ett marint reservat med orörda korallrev och dess läge, mellan Rufijis floddelta och Indiska Oceanen, har skapat en exceptionell biologisk mångfald med unika landskap både i havet och på torra land. Här har man registrerat mer än 400 arter av fiskar, delfiner, havssköldpaddor och även den sällsynta dugongen.

Det kommer med all säkerhet att bli några dagar med fullkomlig avkoppling i solstolen med svalkande dopp i havet, men om ni skulle vilja hitta byta av med lite aktiviteter så finns det gott om sådana att välja mellan. Här kan ni boka in en tur för att snorkla, åka till Marimbani Sandbank eller Mange Sandbank, hänga med på en guidad tur till ruinerna i Kua eller kanske göra en tur i en traditionell dhow. Det finns också turer till närliggande öar såsom Fishermans Island, Bwejuu Island, Chole Island eller Juani Island…

Ni kan även passa på att boka in en tur för att se mäktiga valhajar och då man endast snorklar med dessa underbara djur finns det inga krav på tidigare erfarenhet, så detta kan de flesta göra. Man känner till rela­tivt lite om dessa vänliga, men ofta skygga, jättar, vilket gör ett möte med de än mer fascinerande. Ni kommer i sådana fall att bli upp­hämtade tidigt på morgonen varpå ni åker över till den västra sidan av ön där ni bjuds på frukost. Ni kommer sedan att gå ombord på båten för att bege er ut i sökandet efter valhajarna där ni sedan får chans att snorkla med de, förutsatt att de kommer tillräckligt nära båten.

OBS! Samtliga guidade turer och aktiviteter bokas och betalas på plats av kund.

Dhow, Mafia Island, Tanzania
Upplev en tur i en klassisk dhow

Dag 7:
Resan har nått sitt slut och när det är dags får ni transfer tillbaka till flygplatsen där ni sedan på­börjar resan hem till Sverige igen. Förhopp­ningsvis lämnar ni Mafia Island och Tanzania med bagaget fullt av under­­bara minnen från er lika underbara vis­telse i landet och självklart med önskan om att en gång åter­vända!

Rekommendation: Om ni vill kan ni förlänga er resa med några dagar safari på fastlandet där ni bland annat kan besöka Seren­geti National Park, Ngorongoro Crater och/eller Tarangire National Park. Kontakta oss för mer informat­ion om ett eventuellt tilläggspaket.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 6 600 SEK per person

I priset ingår:
– 6 nätter på Mafia Island Lodge, Mafia Island, Standard Room, inkl. halvpension
– Transfer: Mafia Airport – Mafia Island Lodge, t&r
– Information samt vouchers för samtliga bokningar

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer och aktiviteter
– Marine Park Fee
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta med­delas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Tanzanias ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Magiska Mafia Island? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00