Lyxiga Moçambique

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

8 dagar/7 nätter

Det blir en resa som präglas av avslappning, lugn och ro. Njut av vackert boende, god mat, fantastiska stränder och turkost vatten. Här kan ni sola, bada, dyka, snorkla och så mycket annat som hör till en semester i ett tropiskt paradis!

Dag 1:
När ni landar i Vilanculos i Moçambique vän­tar båttransfer som kommer att ta er till härliga Dugong Beach Lodge där ni ska stanna i 7 nätter. Transfern tar 30–40 minuter beroende på tidvattnet och då ni kan bli tvungna att vada för att komma i land bör ni vara rätt klädda för detta, ha förslagsvis på er sandaler och shorts.

Dugong Beach Lodge, Moçambique
På Dugong Beach Lodge kan ni ladda batterierna

Dugong Beach Lodge ligger i Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary, strax söder om Vilanculos. Detta skyddsområde är inte mindre än 30 000 hektar stort och består av orörd natur som myllrar av liv både på land och i vattnet.

Eftersom lodgen ligger så avlägset får man ström från generatorer samt solpaneler. Generatorerna börjar köras vid solnedgången varje dag och är igång fram tills det att sista gästen går och lägger sig. Efter att generatorerna har stängts av kan ni dock fortfarande använda takfläkten och viss belysning eftersom dessa går på solenergi. Dugong Beach Lodge ligger precis på stranden och varje enskild lodge erbjuder fantastisk utsikt över Indiska Oceanen och de ändlösa stränderna. Varje lodge har också en privat uteplats med solsängar och här kan ni även avnjuta härliga middagar för er själva om ni så skulle vilja.

Dag 2–7:
Det blir 6 hela dagar i paradiset! Koppla av i sol­stolen och njut av sol och bad. Vattnet utanför Dugong myllrar av liv och är därför idealiskt för dykning och snorkling och här kan ni få chansen att få se tropiska fiskar, sköldpaddor, rockor och mycket, mycket mer. Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen hela dagarna finns det mängder av aktiviteter som ni kan ägna er åt. Alla icke-motoriserade aktiviteter är inkluderade i priset så njut till fullo av att paddla kajak bland delfiner eller bege er något söderut och paddla bland mangroveträd och njut av lugnet och tystnaden.

För de som är lite mer aktiva kanske en lite längre kajaktur längs kusten till Pelican Bay kan vara lockande. Ni kan också ge er ut och vind­surfa eller segla (hobie cat) och om ni inte har tekniken inne så finns det möjlighet att få lära er på plats.

Det finns så klart en hel del motoriserade aktivi­teter att välja på också. Djuphavsfiske är det många som lockas av och efter en halvtimmes båttur har ni nått perfekta vatten för att se om det nappar. Ni har utmärkta möjligheter att fånga bland annat guldmakrill, wahoo, gulfenad tonfisk, segelfisk och svart marlin.

Valhaj, Moçambique
I Moçambique kan ni simma med den vackra valhajen

Ni kan också följa med på en båttur i solnedgången, åka vattenskidor, hyra en båt för att upptäcka närlig­gande öar såsom Bangwe, Margarugue, Benguerra, Bazaruto och Pansy Island. Ett annat alternativ är att åka ut på en guidad båttur för att titta på valar, delfiner, rockor, valhajar, sköld­paddor och den mycket skygga dugongen. Vad ni har möjlighet att få se beror på vilken tid på året ni åker. I priset ingår en tur i en traditionell dhow samt en guidad tur i reservatet där ni har möjligheten att se en rad olika antiloparter, zebror, giraffer och även stora flockar med flamingos och pelikaner.

Dag 8:
Er sista dag i paradiset har kommit och efter frukost får ni båttransfer tillbaka till Vilanculos där ni sedan fortsätter er resa alternativ påbörjar resan hemåt till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en underbart avkopplande semester som ni sent kommer att glömma!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 25 800 SEK per person

I priset ingår:
7 nätter på Dugong Beach Lodge, Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary, Luxury Beach Chalet, inkl. helpension
– Alla icke-motoriserade aktiviteter
– Båttransfer Vilanculos Airport – Dugong Beach Lodge t.o.r.
– Sundowner Dhow Cruise
– Nature Drive
– Vouchers för samtliga bokningar

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter, dryck & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Moçambiques Ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Lyxiga Moçambique ? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00