Vandringssafari på Makutsi Safari Springs

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Ni spenderar en vecka på härliga Makutsi Safari Springs där ni får utforska den underbara sydafrikanska naturen och få chansen att komma öga mot öga med Afrikas vilda djur. Denna resa kan enkelt förlängas till en tvåveckorsvistelse på Makutsi Safari Springs. Observera att det är 16 års åldersgräns på vandringar så denna resa lämpar sig endast för personer äldre än 16 år.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg tar ni direkt ett anknytande flyg till Hoedspruit. Väl framme väntar transfer som ska ta er till härliga Makutsi Safari Springs, där ni stannar i 6 nätter. Makutsi Safari är ett privat reservat på ca 3 000 hektar, men för ca 20 år sedan rev de sina stäng­sel till det angränsande Karongwe Game Reserve och de två reservaten är nu helt öppna till varandra och djuren kan således vandra helt fritt mellan reservaten. De två reservaten täcker tillsammans en yta på ca 12 000 hektar så det finns gott om vildmark att utforska!

Leopard, Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Leoparen, en av de stora att få se på en safaritur

Reservaten ligger mellan floderna Makutswe River i norr, Kubjename River och Mafunyane River i de centrala delarna och Karongwe River och Matumi River i söder. Här finns djur i överflöd, den täta vege­tationen gör att detta reservat är perfekt för den skygge leoparden men här finns också de andra av the Big Five (lejon, noshörning, elefant och buffel). Man kan också se gepard, brun och fläckig hyena, vildhund, giraff, zebra, gnu, kudu, impala och buskbock för att bara nämna några. Det finns också över 360 olika fågelarter.

När ni kommer fram till lodgen får ni ta en lugn kväll och bara koppla av och njuta av den underbara syd­afrikanska bushen. Makutsi erbjuder dessutom inte mindre än 2 härliga pooler, en inomhus- och en utom­huspool, fyllda med naturligt, varmt mineralvatten som kommer från en underjordisk källa. Utomhuspoo­len är 33 meter lång och ligger som en riktig oas i den tropiska trädgården.

Under era dagar på Makutsi kommer det att bli en bra blandning av äventyr och avkoppling. Nedan turer ingår i priset men upplägget dag för dag är bara ett exempel då det exakta dagsprogrammet inte fastställs förrän närmare ankomst.

Dag 2:
Passa på att ta en härlig sovmorgon varpå ni kan ta förmiddagen till att koppla av vid poolen. Vid 15-tiden ska ni återigen få följa med på safari, denna gång i Makutsi och ni är ute i ca 5 timmar. Vid solnedgången stannar ni till för något att dricka och lite snacks innan ni sedan fortsätter turen i sökandet efter de natt­aktiva djuren. Ni återvänder till lodgen och då är middagen serverad.

Safari i Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Safari är som allra bäst i öppna safarifordon

Dag 3:
Det blir en tidig morgon då ni ska få följa med på en 3 timmar långa safaritur. Ni beger er ut i öppna safarifordon och börjar direkt sökandet efter reservatets alla vilda djur. Här har ni chans att få se elefanter, noshörningar, zebror, giraffer, lejon, flodhästar och leoparder bara för att nämna några djurarter.

Ni återvänder till lodgen och då är en härlig frukost serverad varpå ni på förmiddagen lämnar lodgen för en kort safaritur till Makutsi Tented Camp. Väl framme i tältlägret får ni lite tid att installera er innan ni sedan får följa med ut på er första, lite kortare vandringssafari. När ni återvänder till lägret blir det middag varpå ni drar er tillbaka till era tält för natten.

Dag 4:
Ni lämnar lägret på tidig morgon för en 3–4 timmars lång vandringssafari. Ni kommer att följas av er mycket kunniga ranger och här kommer ni att få chansen att lära er massa spännande om växter och djur och allt runt omkring. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå, utan skyddet av ett safarifordon!

När ni återvänder till lägret blir det en efter­längtad frukost och sedan kan ni ta dagen till att koppla av vid poolen, njuta av den lugna stämningen i lägret eller ta en siesta. På dagen serveras lunch varpå det är dags för nästa vandringssafari. Dagen avslutas med en god middag.

Dag 5:
Dagen inleds med en lite kortare vandrings­safari innan ni återvänder till lägret för frukost. Sedan är det dags att lämna tältlägret och ni packar ihop era saker och återvänder till lod­gen, på vägen blir det en kortare safaritur. Eftermiddagen har ni sedan till att ta det lugnt vid poolen och bara njuta av er semester.

Noshörning, Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Den mer sällsynta svarta noshörningen ser man inte så ofta

Dag 6:
Efter frukost, runt 9-tiden, avgår dagens tur. Idag blir det ingen safari utan det blir en tur längs den vackra Panorama Route och Blyde River Canyon som är världens tredje största kanjon där klipporna reser sig upp till 800 meter över flodbädden. Ni gör flera stopp under dagens tur, däribland vid de häpnadsväck­ande klippforma­tionerna Bourkes Luck Potholes och Three Rondavels. Beroende på väderförhållanden kan ändringar göras i resplanen.

Ni stannar till för lunch (på egen bekostnad) innan ni sedan återvänder till Makutsi vid 16-tiden. Under dagens tur får ni även chans att köpa lokalt gjorda hantverk och kuriosa.

Dag 7:
Det har blivit dags att lämna Makutsi Safari Springs för denna gång och efter frukost får ni transfer tillbaka till Hoedspruit. Härifrån fortsätter ni sedan resan hem till Sverige igen, eller om ni så önskar, till annan destination i Sydafrika eller kanske till Moçambique för lite sol & bad. Förhoppningsvis har ni haft en underbar tid i den sydafrikanska vildmarken och lämnar Makutsi med baga­get fullt av härliga minnen!

OBS! Om ni vill ha än mer safari så kan denna resa enkelt förlängas till 2 eller 3 veckor på Makutsi Safari Springs. Det går även att lägga till fler safariturer om så skulle önskas. Hör av er till oss för mer information samt prisuppgift på eventu­ella tillägg.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 12 300 SEK per person

I priset ingår:
– 4 nätter på Makutsi Safari Springs, Makutsi Safari/Karongwe Game Reserve, Standard Room, inkl. halvpension
– 2 nätter på Makutsi Tented Camp, Makutsi Safari/Karongwe Game Reserve, Standard Tent, inkl. halvpension
– 1 Blyde River Canyon Tour à ca 7 timmar
– 1 safaritur à ca 5 timmar
– 1 safaritur à ca 3 timmar
– Vandringssafaris enligt schema vid boende på Makutsi Tented Camp
– Transfer: Hoedspruit Airport – Makutsi Safari Springs, t&r
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter, måltider & drycker
– Parkavgift
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Vandringssafari på Makutsi Safari Springs? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00