Tanzania Explorer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

11 dagar/10 nätter

Under denna resa kommer ni att få ticka av de flesta av Tanzanias alla måsten. Ni får upptäcka de vackra nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara innan ni fortsätter till Lake Natron, en av världens mest alkaliska sjöar. Resan tar er sedan till omtalade Serengeti National Park och vidare till Ngorongoro Crater och till sist blir det även ett stopp vid Lake Eyasi.

Dag 1:
När ni landar på Kilimanjaro Airport möts ni för transfer till Kia Lodge där ni ska bo över natten. Ta ett dopp i poolen och koppla av med något kallt att dricka medan ni njuter av den vackra utsikten över Mount Meru, Kilimanjaro och de vidsträckta slätterna. Om ni har tid och ork finns det även möjlighet till en del aktiviteter. Ni kan följa med på en 2 timmar lång vandring i Moivaro Village för att uppleva det dagliga livet i Tanzania på nära håll, eller få besöka en skola i närheten.

Zebror, Tanzania
Under den stora mi­grationen kan ni få se stora mängder av zebror

Dag 2:
Ni har 10 dagar i fantastiska Tanzania och under denna tid kommer ni vara i sällskap av er egen chaufför som tar er dit ni ska och agerar som er alldeles privata guide på era safariturer. Efter frukost lämnar ni Arusha och ni åker en bit söderut, mot Tarangire National Park, där ni stannar 1 natt på Whistling Thorn Tented Camp. Det är ett litet läger som drivs av invånarna i den lokala Maasai-byn och erbjuder definitivt något utöver de vanliga safariupplevelserna.  Under den stora mi­grationen kan ni ha turen att få se stora mängder av zebror, gnu och elefanter direkt från er egen veranda.

Dag 3:
Efter frukost tar ni er vidare till Migunga Tented Camp som ligger vid det nordvästra hörnet av Lake Manyara. På eftermiddagen blir det en safaritur i Lake Manyara National Park, som täcks av allt från grundvat­tens­skog till skogsmark med akacieträd, till översvämmade grässlätter och den alkaliska sjön och detta medför att det finns ett stort antal fåglar och djur här. Här finns över 400 fågelarter och vid sjön kan man ibland se tusentals vackert rosa flamingos, såväl som pelikaner och storkar.

Dag 4:
Idag lämnar ni Lake Manyara National Park och ni fortsätter er resa norrut till Lake Natron som ligger avlägset till i nordöstra Tanzania mellan Ngorongoros högländer och Serengetis slätter. Sjön ligger oerhört vackert till alldeles vid foten av Afrikas enda aktiva vulkan Oldo­nyo Lengai. Här bor ni 2 nätter på Lake Natron Tented Camp.

I området runt Lake Natron är det landskapet snarare än djurlivet som är den stora attraktionen. På efter­middagen tar ni er ner till sjön för att utforska området lite. Området runt sjön, som är bebott av Masaai-folket, är torrt, ödsligt och oförglömligt vackert. Lake Natron är en av de mest alkaliska sjöarna i världen och är hem till miljontals små kräftdjur som i sin tur lockar till sig tusentals flamingos varje år. Lake Natron är därför en av de viktigaste häckningsplatserna för flamingos på jorden.

Flamingos, Lake Natron, Tanzania
Området runt Lake Natron är magiskt vackert

Dag 5:
Ta en lugn morgon och passa på och koppla av lite och njut av de vackra omgivningarna. På eftermid­dagen ska ni få följa med på en vandring genom det kraftigt eroderade branterna för att komma till de vackra vattenfallen där ni kan ta ett svalkande dopp och njuta av det underbart vackra landskapet.

Dag 6:
Efter frukost fortsätter er resa genom Tanza­nia och ni åker till välkända Serengeti National Park. Ni kör in i Serengeti via Lobo Gate och eftersom ni åker genom parken så är det inte bara en transportsträcka utan även en safaritur. Ni bor 2 nätter på Ikoma Tented Camp som ligger i ett otroligt landskap som består av himmel och savann, skyddat i en lund med akacieträd. Det ligger perfekt till, längs gnuer­nas vandringsled mellan Kenya och Tanzania och precis på gränsen till världsberömda Serengeti National Park.

Ni befinner er nu i kanske världens bästa safariområde, längs med västra korrido­ren av Serengeti, med Kirawirafloden och Grumetifloden som är hem åt de ökända gnuätande krokodilerna. Här kan ni verkli­gen få vara med om naturens mest spektakulära skådespel. På eftermiddagen blir det en safaritur i parken.

Dag 7:
Det blir en heldag med underbar safari i Serengeti, som är Tanzanias äldsta och mest välkända national­park. Här finns stora hjor­dar med buffel, elefant och giraff och tusen­tals antiloper och gaseller. Den största delen av Serengeti består av öppna slätter och en hel del granitöar, som både ger karaktär till landskapet och är populära tillhåll för framför allt de stora kattdjuren. Här finns också akacieträd, trädkantade floder samt en del träsk och små sjöar.

Elefanter, Serengeti, Tanzania
Serengeti National Park, ett av världens bästa safariområden

Serengeti är mest känt för den stora gnuvand­ringen som sker varje år i maj och juni. Då vandrar omkring en miljon gnuer, tillsammans med hundratusentals zebror och gaseller, till bättre betesmarker. I långa rader kastar de sig ut i de krokodiltäta floderna och under hela resan följs de hack i häl av rovdjur såsom lejon och leopard.

Dag 8:
Dagen börjar med ytterligare en spännande safaritur ut i Serengeti varpå ni tar er ut ur parken och fortsätter mot Ngoron­goro Crater Conservation Area. Idag kommer ni att köra via Olduvai Gorge som är en ravin där man funnit ett flertal för­histo­riska människoarter och som är en av värl­dens viktigaste paleoantropologiska platser. Väl framme i Ngorongoro bor ni 2 nätter på härliga Crater Forest Tented Camp.

Dag 9:
Ngorongorokratern bildades för omkring 8 miljoner år sedan, då vulkanen kollapsade och bildade värl­dens största caldera. Naturen består i huvudsak av grässlätter och sjöar med både färskt och bräckt vatten, myrar och en del lundar med akacieträd. Idag blir det en heldag i Ngorongorokratern. Området är hem för mer än 30 000 djur och alla i The Big Five kan ses här, däribland den svarta noshörningen. Giraf­fer lyser med sin frånvaro, då det helt enkelt inte finns så mycket att äta åt dem just här. Området bjuder också på ett underbart fågelliv med gott om bland annat rovfåglar.

Dag 10:
Efter frukost fortsätter resan till Lake Eyasi där ni bor 1 natt på Tindiga Tented Camp. Området är hem för de inhemska Hadzabe- och Datoga-stammarna och när ni kommer fram får ni träffa de för att få en inblick i deras liv och leverne. Hadzabe-stammen är en av få kända stammarna som fortfarande lever av jakt och av att samla honung och frukt.

Safarifordon i Ngorongoro, Tanzania
I Ngorongorokratern finns mer än 30 000 djur, dock inga giraffer

Dag 11:
Er resa i Tanzania närmar sig sitt slut och efter frukost påbörjar ni färden tillbaka till Arusha och Kili­manjaro Airport. Härifrån påbörjar ni sedan resan hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en härlig resa och åker hem igen med bagaget fullt av underbara min­nen och självklart med en längtan att snart återvända till denna magiska plats!

Rekommendation: Om ni vill kan ni med fördel förlänga er resa med några dagar med sol och bad på underbara Zanzibar. Kontakta oss för mer information och prisuppgift på eventuellt tilläggspaket.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från R36 100 SEK per person
Pris (baserat på 4 personer):
2019: Från ca 27 500 SEK per person

I priset ingår:
1 natt på Kia Lodge, Arusha, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Whistling Thorn Tented Camp, Tarangire National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Migunga Tented Camp, Lake Manyara National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Lake Natron Tented Camp, Lake Natron, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Ikoma Tented Camp, Serengeti National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Crater Forest Tented Camp, Ngorongoro National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Tindiga Tented Camp, Lake Eyasi, Standard Room, inkl. helpension
– Transfer Kilimanjaro Airport – Kia Lodge               
10 dagar med safarifordon och guide
– Safaritur i Tarangire National Park
– Safaritur i Lake Manyara National Park
– Eftermiddagstur till Lake Natron
– Eftermiddagsvandring till vattenfall, Lake Natron
– Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti National Park
– Heldagssafari i Serengeti National Park
– Ngorongoro Crater Tour
– Besök hos inhemska stammar, Lake Eyasi
– Transport tillbaka till Kilimanjaro Airport
– Parkavgifter

I priset ingår inte:
Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta med­delas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Tanzanias ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Tanzania Explorer? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00