Stora Safariresan

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

13 dagar/12 nätter

Denna resa är perfekt för er som älskar djur- och naturupplevelser och där safari står högt på önskelistan. Under resans gång får ni utforska fyra helt skilda reservat men ni får även tid att upptäcka den vackra Panorama Route. Det blir en lärorik resa ni sent kommer att glömma!

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och på­börjar direkt ert äventyr och kör norrut till Entabeni Safari Conservancy där ni bor på Wildside Safari Camp 4 out of 4 stars i 2 nätter.

Giraff i Entabeni Safari Conservancy, Sydafrika
Entabeni Safari Conservancy bjuder på dramatisk natur

Entbeni ligger i Waterberg-regionen och är utnämnd som världsarvsplats. Reservatet sträcker ut sig över 22 000 hektar och inklu­derar inte mindre än 5 olika ekosystem. Här finns allt från majestätiska bergsformationer till öppna grässlätter och våtmarker och reservatet erbjuder mer än bara safari med The Big Five – här kan ni flyga helikopter, bege er ut och rida och mycket mer. På eftermiddagen får ni följa med ut på er första tur i reservatet och dagen avslutas med en härlig middag vid lodgen.

Dag 2:
Ni väcks i gryningen och efter en kopp kaffe är det dags för en mor­gon­­safari. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under nat­ten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en fika och en bensträckare. Tillbaka i lodgen blir det frukost ochsedan kan ni få följa med på en guidad vandring i reservatet. Ni kommer att följas av er ranger eller tracker och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… På efter­middagen beger ni er ut på ytter­ligare en safari­tur. När ni åter­vänder till lodgen bjuds det åter på en härlig middag och när ni sedan drar er tillbaka till ert rum kan ni, om ni har tur, höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 3:
Efter morgonsafari och frukost fortsätter ni er resa och ni åker till Karongwe Game Reserve där ni ska stanna på Shiduli Game Lodge 4 out of 4 stars. Om ni hinner fram till lunch får ni på eftermiddagen hoppa på de öppna safarifordonen för en tur ut i reservatet. Efter cirka tre timmar är ni tillbaka vid lodgen och då är en härlig middag serverad.

Dvärgbiätare, Sydafrika
Glöm inte leta efter de många vackra fåglarna också!

Dag 4:
Det blir en tidig morgon och efter en kopp kaffe eller te är det dags för nästa tur ut i reservatet. Karongwe är ca 9 000 hektar stort och här finns inte bara The Big Five (noshörning, elefant, buffel, leopard och lejon) utan även många andra vackra djur. Väl tillbaka vid lodgen är en välbehövd frukost serverad och sedan har ni dagen till eget förfogande. Ta en avkopplande dag vid poolen eller följ med på en vandring ut i bushen med en beväpnad ranger. Under vandringen får ni lära er att tyda spår och dessutom kan ni få kännedom om olika plantor och träd samt dess betydelse i Shangaan-kulturen. Under dagen serveras lunch och på eftermiddagen är det åter­igen dags för en safaritur. Tillbaka vid lodgen är middagen serverad och kanske får ni avnjuta denna under bar him­mel i en s.k. boma runt lägerelden.

Dag 5:
Efter morgonsafari och frukost lämnar ni bushen för några dagar och åker till Graskop där ni stannar på Graskop Hotel 3 out of 3 starsi 2 nätter.

Dag 6–7:
Ni har två hela dagar till att utforska den så kallade Panorama Route. Upptäck det vackra landskapet och stanna till och titta på naturens underverk som ligger utspridda längs vägen. Här hittar ni The Pinnacle – en tunn 30 meter hög klippa av kvartsit som skjuter ut precis nedanför utkikspunkten, den dramatiska utkiks­platsen God’s Window, de häpnadsväckande klippformationerna Bourke’s Luck Potholes och Three Ronda­vels, Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon där klipporna reser sig upp till 800 meter över flodbädden och Echo Caves – grottor som sträcker sig hela 40 kilometer och är några av de äldsta i världen.

God's Window, Panorama Route, Sydafrika
Utsikten från God’s Window är värd promenaden dit

Staden Pilgrim’s Rest förklarades 1986 som national­monument då det är som ett levande minne av de första dagarna av guldruschen i Sydafrika under slutet av 1800-talet/början av 1900-talet. Sedan dess har all utveckling och alla renoveringar noga följts för att försäkra att orten behåller sitt historiska utseende.

Längs vägen kan ni också besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren. Om ni hellre vill ha en mer fartfylld dag så finns det mycket annat spännande att göra i det här områ­det – river rafting, bergsklättring, rapellering och mycket mer – så ni kommer inte att sitta utan att ha något att göra! 

Dag 8:
Mer safari väntar på er och efter frukost tar ni er till Maseke Game Reserve där ni bor 3 nätter på Chacma Bush Camp. I Maseke har man rivit det stängsel som tidigare om­ringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

Beroende på när ni kom­mer fram, ni ska helst vara framme till lunch, kan ni redan på eftermiddagen få vara med på den första safarituren. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger kom­mer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om så­väl växter som träd. Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fort­sätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer till­baka till lod­gen bjuds ni på en härlig middag.

Svart noshörning, Sydafrika
Svart noshörning, även kallad spetsnoshörning

Dag 9–10:
Det blir 2 hela dagar i Maseke Game Reserve. Ni kommer att bli väckt i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invånare. När ni återvänder till lodgen serveras frukost i er lodge. Efter frukost får ni tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen – koppla av vid poolen och insup alla intryck.

På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen. Ni stannar till i sol­nedgången för en ”sundowner” och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strål­kas­tare i jakt på de nattaktiva djuren. Vid åter­komsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag varpå ni sedan drar er tillbaka till ert rum för natten.

Dag 11:
Er tid i Maseke Game Reserve är över och ni fortsätter ert äventyr genom att ta er till den berömda Krugerparken. Ni tar er in i parken och fortsätter till Skukuza Camp 3 out of 3 stars. Skukuza Camp är det största lägret inne i parken och ligger precis söder om Sabie River i ett grönskande område med mycket träd. Här bor ni bland annat nära Lake Panic, som är en damm vars fågelgömsle är mycket välbesökt av fågelskådare. Ni bor i en egen bungalow med ett litet kök och middag kan ni äta i restau­rangen som finns i lägret, eller tillaga själva – antingen i köket eller utomhus på grillen…

Dag 12:
Idag fortsätter ni med att upptäckta underbara Krugerparken. Passa på och njut av safariturer på egen hand, ta det med ro och upplev vild­marken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni inte bara chansen att få se The Big Five, utan även många andra djur. Om ni inte vill köra runt på egen hand finns det guidade turer som ni kan följa med på. Dessa guidade turer kan vara ett bra komplement till att köra runt på egen hand. Det erbjuds både morgon-, kvälls- och natturer samt kortare vandring­ar. 

Springbock, Sydafrika
En springbock kan nå 90 km/h och hoppa 4 meter högt

Dag 13:
Er sista dag i bushen har tyvärr kommit och ni lämnar Krugerparken och tar er till Nelspruit och Kruger Mpumalanga International Airport där ni lämnar tillbaka er hyrbil. Härifrån tar ni antingen flyget till Johannesburg där ni sedan fortsätter er resa hem till Sverige igen, alternativt forsätter ni er resa i Sydafrika.

Varför inte lägga till ett stopp vid kusten för att njuta av lite sol och bad eller ta några nätter i Kapstaden för att utforska denna vackra stad? Hör med oss för mer information och prisförslag på eventuellt tilläggspaket.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 19 500 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 13 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Wildside Safari Camp 4 out of 4 stars, Entabeni Safari Conservancy, Standard Tented Chalet, inkl. helpension
– 2 nätter på Shiduli Game Lodge 4 out of 4 stars, Karongwe Game Reserve, Luxury Suite, inkl. helpension
– 3 nätter på Graskop Hotel 3 out of 3 stars, Graskop, Standard Room, inkl. halvpension
– 3 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Skukuza Rest Camp 3 out of 3 stars, Kruger National Park, Bungalow BD2, self-catering
– 4 safariturer i Entabeni Safari Conservancy
– 4 safariturer i Karongwe Game Reserve
-6 safariturer i Maseke Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter och måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Stora Safariresan? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00