Safari i Tanzania

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

6 dagar/5 nätter

Det blir några dagar i mytomspunna Tanzania och under denna tid kommer ni att få vara med om oförglömlig safari och fantastiska naturupplevelser! Ni besöker nationalparkerna Lake Manyara National Park och Serengeti National Park innan er resa till avslutas i Ngorongoro Crater Conservation Area.

Dag 1:
När ni landar på Kilimanjaro Airport möts ni för transfer till Kia Lodge där ni ska bo över natten. Efter den långa resan kan det vara skönt att ta det lugnt och njuta av att vara på plats i Afrika. Ta ett dopp i poolen, beskåda alla fåglar eller koppla av med något kallt att dricka medan ni njuter av den vackra utsikten över Mount Meru, Kilimanjaro och de vidsträckta slätterna. Om ni har tid och ork finns det även möjlighet till en del aktiviteter. Ni kan följa med på en 2 timmar lång vandring i Moivaro Village för att uppleva det dagliga livet i Tanzania på nära håll, eller få besöka en skola i närheten.

Lake Manyara, Tanzania
Lake Manyara är ett paradis för fågelskådare

Dag 2:
Ni har 5 dagar i fantastiska Tanzania och under denna tid kommer ni vara i sällskap av er egen chaufför som tar er dit ni ska och agerar som er alldeles privata guide på era safariturer. Efter frukost lämnar ni Arusha och beger er iväg ut på äventyr och ni tar er till Migunga Tented Camp som ligger vid det nordvästra hörnet av Lake Manyara, bara 5 minuter från Lake Manyara National Park. Här bor ni i permanenta tält med privat veranda som vetter ut över den lummiga akaciaskogen. På mor­gonen hittar solens strålar igenom de höga träden samtidigt som ljuden från skogen ökar i styrka.

På eftermiddagen blir det en safaritur i Lake Manyara National Park. Parken täcks av allt från grund­vattens­skog till skogsmark med akacieträd, till översvämmade grässlätter och den alkaliska sjön och detta medför att det finns ett stort antal fåglar och djur här. Skogen är hem åt babianer och blå markattor som skuttar omkring bland mahognyträden. Buffel, zebra, gnu och giraff samlas på slätterna för att beta och akacieträden är de berömda trädklättrande lejonens favorittillhåll. Den sällsynta svarta noshörningen ses ofta och tidigt på morgonen och sent på eftermid­dagen kan man också se leoparder.

Här finns över 400 fågelarter och en förstagångsbesökare kan se över 100 arter på samma dag. Vid sjön kan man ibland se tusentals vackert rosa flamingos, såväl som pelikaner och storkar.

Lejon, Serengeti, Tanzania
Serengetia granitöar är populära hos de stora kattdjuren

Dag 3:
Efter frukost fortsätter er resa och ni börjar med en safaritur innan ni lämnar Lake Manyara National Park. Ni fortsätter till Serengeti National Park och idag kommer ni att köra via Olduvai Gorge som är en ravin där man funnit ett flertal förhistoriska människoarter och som är en av världens viktigaste paleoantropolo­giska platser.

Eftersom ni åker genom Serengeti National Park så är det inte bara en transportsträcka utan håll ögonen öppna efter vilda djur.

Ni bor 2 nätter på Ikoma Tented Camp som ligger i ett otroligt landskap som består av himmel och savann, skyddat i en lund med akacieträd. Det lig­ger perfekt till, längs gnuernas vandringsled mellan Kenya och Tanzania och precis på gränsen till världs­berömda Serengeti National Park.

Ni befinner er nu i kanske världens bästa safariområde, längs med västra korrido­ren av Serengeti, med Kirawirafloden och Grumetifloden som är hem åt de ökända gnuätande krokodilerna. Här kan ni verkli­gen få vara med om naturens mest spektakulära skådespel!

Dag 4:
Det blir en heldag med underbar safari i Serengeti, som är Tanzanias äldsta och mest välkända national­park. Här finns stora hjor­dar med buffel, elefant och giraff och tusen­tals antiloper och gaseller.

Den största delen av Serengeti består av öppna slätter och en hel del granitöar, så kallade kopjes, som både ger karaktär till landskapet och är populära tillhåll för framför allt de stora kattdjuren. Här finns också akacieträd, trädkantade floder samt en del träsk och små sjöar.

Serengeti är mest känt för den stora gnuvand­ringen som sker varje år i maj och juni. Då vandrar omkring en miljon gnuer, tillsammans med hundratusentals zebror och gaseller, till bättre betesmarker. I långa rader kastar de sig ut i de krokodiltäta floderna och under hela resan följs de hack i häl av rovdjur såsom lejon och leopard.

Serengeti, Tanzania
Serengeti bjuder inte bara på ortolig safari, utan också magiskt vacker natur

Dag 5:
Dagen börjar med ytterligare en spännande safa­ritur ut i Serengeti National Park. Ni fortsätter sedan er resa och ni tar er vidare mot Ngoron­goro Crater Conservation Area.

Här bor ni 1 natt på härliga Crater Forest Tented Camp som ligger på en kaffeplan­tage på hela 1 800 meter över havet, precis intill Ngorongoro. Lodgen är småskalig och miljövänlig och här bor ni i permanenta tält som är upp­byggda på platt­formar och ni har underbar utsikt över Ngoron­goro Forest.

Ngorongorokratern bildades för omkring 8 miljoner år sedan, då vulkanen kollapsade och bildade värl­dens största caldera – 610 meter djup, 20 kilometer i diameter och täcker en yta på 311 kvadratkilometer. Naturen består i huvudsak av grässlätter och sjöar med både färskt och bräckt vatten, myrar och en del lundar med akacieträd.

Eftermiddagen spenderar ni i Ngorongorokratern som är hem för över 30 000 djur och alla i The Big Five kan ses här, däribland den svarta noshörningen. De vanligaste arterna är gnu, zebra, buffel, elefant, hyena, flodhäst, schakal, lejon, struts, vårtsvin, eland, koantilop, vattenbock och hjordar av gaseller. Giraffer lyser med sin frånvaro, då det helt enkelt inte finns så mycket att äta åt dem just här. Området bjuder också på ett underbart fågelliv med gott om bland annat rovfåglar.

Ngorongorokratern, Tanzania
Ngorongorokratern täcker en yta på 311 kvadratkilometer

Dag 6:
Er sista dag i underbara Tanzania har tyvärr kommit och ni beger er tillbaka till Arusha och Kilimanjaro Airport. Härifrån påbörjar ni sedan resan hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en magisk resa och åker hem igen med bagaget fullt av underbara min­nen!

Rekommendation: Om ni vill kan ni med fördel förlänga er resa med några dagar med sol och bad på underbara Zanzibar. Kontakta oss för mer information och prisuppgift på eventuellt tilläggspaket.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 19 900 per person
Pris (baserat på 4 personer):
2019: Från ca 14 900 per person

I priset ingår:
1 natt på Kia Lodge, Arusha, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Migunga Tented Camp, Lake Manyara National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Ikoma Tented Camp, Serengeti National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Crater Forest Tented Camp, Ngorongoro National Park, Standard Room, inkl. helpension
– Transfer Kilimanjaro Airport – Kia Lodge               
5 dagar med safarifordon och guide
– Eftermiddags- & morgonsafari i Lake Manyara National Park
– Eftermiddagssafari i Serengeti National Park
– 1 heldag med safari i Serengeti National Park
– Eftermiddagssafari i Ngorongoro Crater Conservation Area
– Transport tillbaka till Kilimanjaro Airport
– Parkavgifter

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta med­delas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Tanzanias ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Safari i Tanzania? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00