Klassisk Safari på Makutsi Safari Springs

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Ni spenderar en vecka på härliga Makutsi Safari Springs där ni får utforska den underbara sydafrikanska naturen och få chansen att komma öga mot öga med Afrikas vilda djur. Denna resa kan enkelt förlängas till en tvåveckorsvistelse på Makutsi Safari Springs.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg tar ni direkt ett anknytande flyg till Hoedspruit. Väl framme väntar transfer som ska ta er till härliga Makutsi Safari Springs, där ni ska stanna i 6 nätter. Makutsi Safari är ett privat reservat på ca 3 000 hektar, men för ca 20 år sedan rev de sina stäng­sel till det angränsande Karongwe Game Reserve och de två reservaten är nu helt öppna till varandra och djuren kan således vandra helt fritt mellan reservaten. De två reservaten täcker tillsammans en yta på ca 12 000 hektar så det finns gott om vildmark att utforska!

Lejon, Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Lejon, en av the big five i Makutsi Safari Springs

Reservaten ligger mellan floderna Makutswe River i norr, Kubjename River och Mafunyane River i de centrala delarna och Karongwe River och Matumi River i söder. Här finns djur i överflöd, den täta vege­tationen gör att detta reservat är perfekt för den skygge leoparden men här finns också de andra av the Big Five (lejon, noshörning, elefant och buffel). Man kan också se gepard, brun och fläckig hyena, vildhund, giraff, zebra, gnu, kudu, impala och buskbock för att bara nämna några. Det finns också över 360 olika fågelarter.

När ni kommer fram till lodgen får ni ta en lugn kväll och bara koppla av och njuta av den underbara syd­afrikanska bushen. Makutsi erbjuder dessutom inte mindre än 2 härliga pooler, en inomhus- och en utom­huspool, fyllda med naturligt, varmt mineralvatten som kommer från en underjordisk källa. Utomhuspoo­len är 33 meter lång och ligger som en riktig oas i den tropiska trädgården. Under era dagar på Makutsi kommer det att bli en bra blandning av äventyr och avkoppling. Nedan turer ingår i priset men upplägget dag för dag är bara ett exempel då det exakta dagsprogrammet inte fastställs förrän närmare ankomst.

Dag 2:
Det blir en tidig morgon då ni ska få följa med på er första 3 timmar långa safaritur. Ni beger er ut i öppna safarifordon och börjar direkt sökandet efter reservatets alla vilda djur. Här har ni chans att få se elefanter, noshörningar, zebror, giraffer, lejon, flodhästar och leoparder bara för att nämna några djurarter.

Ni återvänder till lodgen och då är en härlig frukost serverad varpå ni har dagen till att bara njuta. Ta en siesta under dagens varmaste timmar, koppla av i en solstol eller ta ett dopp i poolen. Under tidig efter­middag avgår er eftermiddagssafari som även den är på ca 3 timmar. När ni återvänder till lodgen kan ni ta något svalkande gott att dricka innan middagen serveras.

Elefanter, Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Elefanter som utför sin dagliga skönhetsrutin

Dag 3:
Vid 5-tiden på morgonen lämnar ni Makutsi för en heldags safaritur i världsberömda Kruger National Park. Dagens första timmar går åt till att söka efter så många djur som möjligt varpå ni stannar till på en av rast­platserna inne i parken för en medtagen picknick-frukost.

Efter frukost fortsätter sökandet efter Kruger­parkens alla djur. Mitt på dagen tar ni er till ett av lägren inne i parken för en god lunch (på egen bekostnad) varpå ni fortsätter sökandet ute i parken. Ni återvänder till Makutsi vid 16-tiden och på kvällen serveras en god middag innan ni drar er tillbaka till era rum för natten. Efter en händelserik dag kommer ni med största sanno­likhet att sova mycket gott!

Dag 4:
Passa på att ta en härlig sovmorgon varpå ni kan ta förmiddagen till att koppla av vid poolen. Vid 15-tiden ska ni återigen få följa med på safari, denna gång i Makutsi och ni är ute i ca 5 timmar. Vid solnedgången stannar ni till för något att dricka och lite snacks innan ni sedan fortsätter turen i sökandet efter de nattaktiva djuren. Ni återvänder till lodgen och då är middagen serverad.

Dag 5:
Efter frukost, runt 9-tiden, avgår dagens tur. Idag blir det ingen safari utan det blir en tur längs den vackra Panorama Route och Blyde River Canyon som är världens tredje största kanjon där klipporna reser sig upp till 800 meter över flodbädden. Ni gör flera stopp under dagens tur, däribland vid de häpnadsväck­ande klippforma­tionerna Bourkes Luck Potholes och Three Rondavels. Beroende på väderförhållanden kan ändringar göras i resplanen. Ni stannar till för lunch (på egen bekostnad) innan ni sedan återvänder till Makutsi vid 16-tiden. Under dagens tur får ni även chans att köpa lokalt gjorda hantverk och kuriosa.

Gepard, Makutsi Safari Springs, Sydafrika
Kanske har ni tur att se den vackra geparden

Dag 6:
Idag har ni återigen chansen att få följa med på en 3 timmar lång safaritur i Makutsi och som vanligt åker nu ut i öppna safarifordon. Ni väljer själva om ni vill åka på en morgon­safari eller en eftermiddagssafari. Under resten av dagen kan ni koppla av och bara njuta av er semester, läs en bok, ta ett dopp i poolen eller gör ett besök till ”Hippo Hide” för att se om det är några djur i när­heten.

Dag 7:
Det har blivit dags att lämna Makutsi Safari Springs för denna gång och efter frukost får ni transfer tillbaka till Hoedspruit. Härifrån fortsätter ni sedan resan hem till Sverige igen, eller om ni så önskar, till annan destination i Sydafrika eller kanske till Moçambique för lite sol & bad. Förhoppningsvis har ni haft en underbar tid i den sydafrikanska vildmarken och lämnar Makutsi med baga­get fullt av härliga minnen!

OBS! Om ni vill ha än mer safari så kan denna resa enkelt förlängas till 2 eller 3 veckor på Makutsi Safari Springs. Det går även att lägga till fler safariturer om så skulle önskas. Hör av er till oss för mer information samt prisuppgift på eventuella tillägg.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer under lågsäsong):
2019: Från ca 12 900 SEK per person

I priset ingår:
– 6 nätter på Makutsi Safari Springs, Makutsi Safari/Karongwe Game Reserve, Standard Room, inkl. halvpension
– 1 Kruger National Park Safari à ca 5 timmar
– 1 Blyde River Canyon Tour à ca 7 timmar
– 1 safaritur à ca 5 timmar
– 3 safariturer à ca 3 timmar
– Transfer: Hoedspruit Airport – Makutsi Safari Springs, t&r
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter, måltider & drycker
– Parkavgift
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Klassisk safari på Makutis Safari Springs? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00