Det bästa av Tanzania​

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Det blir en resa där ni får uppleva det absolut bästa av Tanzania! Ni besöker de fantastiska nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara varpå resan tar er till välkända Serengeti National Park. Efter ett stop i härliga Ngorongoro Crater avslutas sedan resan.

Dag 1:
När ni landar på Kilimanjaro Airport möts ni för transfer till Kia Lodge där ni ska bo över natten. Efter den långa resan kan det vara skönt att ta det lugnt – ta ett dopp i poolen medan ni njuter av den vackra utsikten över Mount Meru, Kilimanjaro och de vidsträckta slätterna. Om ni hinner och orkar finns det chans till en del aktiviteter. Ni kan följa med på en 2 timmar lång vandring i Moivaro Village för att uppleva det dagliga livet i Tanzania på nära håll, eller få besöka en skola i närheten.

Elefanter och Kilimanjaro,. Tanzania
Elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden

Dag 2:
Ni har 6 dagar i fantastiska Tanzania och under denna tid kommer ni vara i sällskap av er egen chaufför som tar er dit ni ska och agerar som er alldeles privata guide på era safariturer. Efter frukost lämnar ni Arusha och ni åker en bit söderut, mot Tarangire National Park, där ni stannar 1 natt på Whistling Thorn Tented Camp. Det är ett litet läger som drivs av invånarna i den lokala Maasai-byn, här bor ni i permanenta tält med halmtak och ni har så klart eget badrum med toalett och dusch med varmvatten.  

Whistling Thorn ligger precis vid den så kallade Kwakuchinja Wildlife Corridor som används av djuren för att ta sig från Tarangire till Lake Manyara in sökandet efter vatten och frodigt gräs. Under dagen får ni så klart njuta av en safaritur och vid lunchtid stannar ni till för en härlig picknicklunch.

Dag 3:
Efter frukost tar ni er vidare till Migunga Tented Camp som ligger vid det nordvästra hörnet av Lake Manyara, bara 5 minuter från Lake Manyara National Park. Här bor ni i permanenta tält med privat veranda som vetter ut över den lummiga akaciaskogen. På eftermiddagen blir det en safaritur i Lake Manyara National Park. Parken täcks av allt från grundvattensskog till skogsmark med akacieträd, till översvämmade grässlätter och den alkaliska sjön och detta medför att det finns ett stort antal fåglar och djur här.

Skogen är hem åt babianer och blå markattor som skuttar omkring bland mahognyträden. Buffel, zebra, gnu och giraff samlas på slätterna för att beta och akacieträden är de berömda trädklätt­rande lejonens favorittillhåll. Den sällsynta svarta noshörningen ses ofta och tidigt på morgonen och sent på eftermid­dagen kan man också se leoparder. Här finns över 400 fågelarter och en förstagångsbesökare kan se över 100 arter på samma dag. Vid sjön kan man ibland se tusentals vackert rosa flamingos, såväl som pelikaner och storkar.

Silverkindad näshornsfågel, Tanzania
Silverkindad näshornsfågel, en av de fåglar ni kan stöta på

Dag 4:
Idag lämnar ni Lake Manyara National Park och ni fortsätter er resa genom Tanza­nia och till välkända Serengeti National Park. Ni kör in i Serengeti via Lobo Gate och eftersom ni åker genom parken så är det inte bara en transportsträcka utan även en safaritur.

Ni bor 2 nätter på Ikoma Tented Camp som ligger i ett otroligt landskap som består av himmel och savann, skyddat i en lund med akacieträd. Det ligger perfekt till, längs gnuer­nas vandringsled mellan Kenya och Tanzania och precis på gränsen till världsberömda Serengeti National Park. Ni befinner er nu i kanske världens bästa safariområde, längs med västra korrido­ren av Serengeti, med Kirawirafloden och Grumetifloden som är hem åt de ökända gnuätande krokodilerna. Här kan ni verkli­gen få vara med om naturens mest spektakulära skådespel. På eftermiddagen blir det en safaritur i parken.

Dag 5:
Det blir en heldag med underbar safari i Serengeti, som är Tanzanias äldsta och mest välkända national­park. Här finns stora hjor­dar med buffel, elefant och giraff och tusen­tals antiloper och gaseller. Den största delen av Serengeti består av öppna slätter och en hel del granitöar, så kallade kopjes, som både ger karaktär till landskapet och är populära tillhåll för framför allt de stora kattdjuren. Här finns också akacie­träd, trädkantade floder samt en del träsk och små sjöar.

Serengeti är mest känt för den stora gnuvand­ringen som sker varje år i maj och juni. Då vandrar omkring en miljon gnuer, tillsammans med hundratusentals zebror och gaseller, till bättre betesmarker. I långa rader kastar de sig ut i de krokodiltäta floderna och under hela resan följs de hack i häl av rovdjur såsom lejon och leopard.

Leopard, Serengeti, Tanzania
Inte alla har tur att få se leoparden under safarituren

Dag 6:
Idag lämnar ni Serengeti National Park och fortsätter mot underbara Ngoron­goro Crater Conservation Area. Ni kör via Olduvai Gorge som är en ravin där man funnit ett flertal för­histo­riska människoarter och som är en av värl­dens viktigaste paleoantropologiska platser.  Väl framme i Ngorongoro bor ni 1 natt på härliga Crater Forest Tented Camp som ligger på en kaffeplan­tage på hela 1 800 meter över havet, alldeles intill Ngorongoro. Lodgen är småskalig och miljövänlig och här bor ni i permanenta tält som är upp­byggda på plattformar och ni har underbar utsikt över Ngorongoro Forest.

Ngorongorokratern bildades för omkring 8 miljoner år sedan, då vulkanen kollapsade och bildade värl­dens största caldera – 610 meter djup, 20 kilometer i diameter och täcker en yta på 311 kvadratkilometer. Naturen består i huvudsak av grässlätter och sjöar med både färskt och bräckt vatten, myrar och en del lundar med akacieträd.

Ni tillbringar eftermiddagen i Ngorongorokratern. Området är hem för mer än 30 000 djur och alla i The Big Five kan ses här, däribland den svarta noshörningen. De vanligaste arterna är gnu, zebra, buffel, elefant, hyena, flodhäst, schakal, lejon, struts, vårtsvin, eland, koantilop, vattenbock och hjordar av gaseller. Giraf­fer lyser med sin frånvaro, då det helt enkelt inte finns så mycket att äta åt dem just här. Området bjuder också på ett underbart fågelliv med gott om bland annat rovfåglar.

Dag 7:
Er resa i Tanzania har nått sitt slut och ni på­börjar färden tillbaka till Arusha och Kiliman­jaro Airport. Härifrån påbörjar ni sedan resan hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en fantastisk resa och att ni vill återvända till underbara Tanzania snart igen!

Ngorongororkratern, Tanzania
Ngorongorokratern bildades för ca 8 miljoner år sedan

Rekommendation: Om ni vill kan ni med fördel förlänga er resa med några dagar med sol och bad på underbara Zanzibar. Kontakta oss för mer information och prisuppgift på eventuellt tilläggspaket.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 23 300 SEK per person
Pris (baserat på 4 personer):
2019: Från ca 17 300 SEK per person

I priset ingår:
1 natt på Kia Lodge, Arusha, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Whistling Thorn Tented Camp, Tarangire National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Migunga Tented Camp, Lake Manyara National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Ikoma Tented Camp, Serengeti National Park, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Crater Forest Tented Camp, Ngorongoro National Park, Standard Room, inkl. helpension
– Transfer Kilimanjaro Airport – Kia Lodge               
6 dagar med safarifordon och guide
– Safaritur i Tarangire National Park
– Safaritur i Lake Manyara National Park
– Morgon- och eftermiddagssafari i Serengeti National Park
– Heldagssafari i Serengeti National Park
– Ngorongoro Crater Tour
– Transport tillbaka till Kilimanjaro Airport
– Parkavgifter

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för prisuppgift

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta med­delas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Tanzanias ambassad för att få upp­daterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Det bästa av Tanzania? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00