Botswana Explorer​

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

7 dagar/6 nätter

Det blir en vecka i det vilda, orörda Botswana. Under er tid här får ni upptäcka underbara Chobe National Park, som är det reservat som har den största viltkoncentrationen på den afrikanska kontinenten. Ni fortsätter sedan till Moremi Wildlife Reserve och Okavangodeltat som är världens största inlandsdelta. Med ett myller av liv är Botswana verkligen en del av det äkta Afrika!

Dag 1:
På morgonen anländer ni på Kasane Airport i Botswana. Väl framme väntar transfer som kommer att ta er till Chobe Safari Lodge där ni ska stanna i 2 nätter. Chobe Safari Lodge ligger i Kasane, all­deles vid Chobe River och gränsar till Chobe National Park. Här möts fyra afrikanska länder – Botswana, Namibia, Zimbabwe och Zambia.

Elefanter, Chobe River, Botswana
Chobe River står i centrum för er safari under dessa dagar

På eftermiddagen får ni följa med på en båttur på Chobe River och här får ni chansen att se mycket av det rika djurlivet. I området finns över 80 000 elefanter så ni kommer säkert att få se några av dessa, men även flodhästar, krokodiler, bufflar, antiloper och självklart mängder av fåglar. Väl tillbaka vid lodge är middagen serverad varpå ni drar er tillbaka till era rum för kvällen. Det har varit en händelsefylld dag och ni kommer med största sannolikhet att sova mycket gott i natt!

Dag 2:
Dagen börjar med en safaritur till Chobe National Park. Under turens gång har ni chansen att komma riktigt nära vild­hun­dar, elefanter, giraffer, lejon, leoparder, hyenor och mycket, mycket mer! Efter safarituren väntar frukost och ni har sedan dagen till att koppla av och bara njuta av de underbara omgivningarna. På eftermiddagen blir det ännu en båttur på Chobe River varpå dagen avslutas med en god middag.

Dag 3:
En sista safaritur i Chobe National Park följt av frukost varpå ni får flygtransfer till Oka­vangodeltat och härliga Pom Pom Camp där ni stannar i 2 nätter. Pom Pom Camp är ett miljöanpassat läger som ligger på Pom Pom Island i ett privat område i hjärtat av Okavangodeltat. Området ligger vid den västra gränsen av Moremi Game Reserve och erbjuder inte bara fantastiskt vackra omgivningar utan också riktigt bra safariupplevelser året runt.

Mokoro, Okavangodeltat, Botswana
Upplev Okavangodeltat från en mokoro

Dag 4:
Fyll dagen med underbara aktiviteter! Här kan ni följa med på safariturer i bil tillsammans med en guide, här erbjuds både morgon- och eftermiddagsturer. Under dessa turer har ni chansen att få se geparder, elefanter, giraffer, flodhästar, hyenor, lejon, leoparder för att bara nämna några djurarter som ofta är närvarande i området. Har ni tur kan ni även få se piggsvin, myr­kottar och schakaler och så klart även en mängd olika antiloparter.

Under dagen erbjuds turer i traditionella båtar, så kallade mokoros, och detta är ett fantastiskt sätt att njuta av de vackra omgivningarna och utforska Okavangodeltats vattenvägar och rika djurliv. Skulle ni lockas av att testa på fiskelyckan så finns även den möjligheten. Pom Pom är dessutom ett riktigt paradis för fågelskådare och ni kommer inte att bli besvikna efter ett par dagar här!

Dag 5:
Resan går vidare och efter frukost får ni transfer till den palm­kantade ön Ntswi, nära den sydligaste delen av Chief’s Island, även detta i Okavangodeltat, och Moremi Crossing där ni ska stanna i 2 härliga nätter.

Dag 6:
Ni har en sista heldag till att utforska Okavangodeltat. Tempot är lugnt och här har ni chansen att fortsätta att upptäcka det under­bara Okavangodeltat och dess djurliv, till fots eller i en mokoro som sakta glider genom deltat i sökandet efter djur. Till skillnad från vid Pom Pom så kan man här åka på mokoro-turer året runt, så här finns det inga begränsningar. Bortsett från mokoroturer, finns här även guidade vand­ringar och båtturer i solnedgången.

Leopard, Okavangodeltat, Botswana
Leopard är ett av de djur ni kan stöta på i Okavangodeltat

De guidade vandringarna genomförs på Chief’s Island där ni kan träffa på ett otal djurarter för att inte nämna det rika beståndet av fåglar och insekter. Har ni tur kan ni bland annat få se lejon, leopard, vild­hund, elefant, giraff, zebra, buffel och mycket mer. Om en vandring inte lockar så kanske en båttur längs Boro River låter mer intressant. Eller varför inte bara koppla av i lägret och njuta av den lugna atmosfä­ren? Moremi Crossing kombinerar lyx med enkel­het och är den perfekta platsen för att varva ner och njuta av den underbara naturen på bästa sätt.

Dag 8:
Er sista dag i Botswana har kommit och efter frukost får ni transfer till Maun där ni lämnar landet. För­hoppningsvis åker ni hem med bagaget fullt av underbara minnen från en oförglömlig semester!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 26 200 SEK per person

I priset ingår:
2 nätter på Chobe Safari Lodge, Kasane, Standard Rondavel, inkl. halvpension
– 2 nätter på Pom Pom Camp, Okavangodeltat, Luxury Double Tent, inkl. helpension & viss dryck
– 2 nätter på Moremi Crossing, Okavangodeltat, Luxury Double Tent, inkl. helpension & viss dryck
– 2 game drives i Chobe National Park, inkl. parkavgifter
– 2 afternoon boat cruises på Chobe River, inkl. parkavgifter
– Safariaktiviteter på Pom Pom Camp: Game drive, boat cruise, mokoro excursion, bush walk, fishing
– Safariaktiviteter på Moremi Crossing: Mokoro excursion, boat cruise, bush walk, fishing
– Transfer:
Kasane Airport – Chobe Safari Lodge
Chobe Safari Lodge – Pom Pom Camp
Pom Pom Camp – Moremi Crossing
Moremi Crossing – Maun
– Vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer och aktiviteter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

OBS! Då transfern sker i små flygplan måste allt bagage packas i små, hanterbara väskor. Resväskor är ej tillåtna. Maximal bagage­vikt är 20 kg per person.

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.
Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under den absoluta högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir full­bokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Botswanas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Botswana Explorer? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00