Windhoek till Victoriafallen

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

13 dagar/12 nätter

En otrolig resa som bjuder på underbar natur, ett fantastiskt djurliv och ett riktigt äventyr. Ni startar i Windhoek och tar er norrut till Etosha National Park där ni får er första dos safari. Ni tar er igenom parken och reser vidare norrut mot gränsen till Angola. Här får ni upptäcka Okavangofloden innan ni tar er vidare österut längs Caprivi Strip. Utforska Kwando River innan ni sedan tar er över gränsen till Botswana. Här väntar safari i underbara Chobe National Park innan ni avslutar resan vid mäktiga Victoriafallen.

Dag 1:
När ni landar i Windhoek hämtar ni ut er hyrbil och beger er till Villa Violet där ni ska bo över natten. Windhoek ligger mitt i Namibia och här är det tyska arvet väldigt tydligt i språk, arkitektur och så klart även på restaurangerna som serverar tradi­tionella rätter.  

Gepard jagar springbock, Namibia
Namibia har det största beståndet av geparder i världen

Dag 2:
Det är dags att påbörja ert äventyr och ni reser norrut till Otjiwarongo, där ni ska bo på Frans Indongo Lodge över natten. Om ni vill kan ni följa med på en 2 timmar lång guidad safaritur, här finns mängder av olika antiloparter samt både svart och vit noshörning. Det finns också möjligheten att vandra, det finns tre leder av olika längd att välja mellan.

Med 2 500 djur har Namibia det största beståndet av geparder i världen. För att skydda dessa vackra djur bildades Cheetah Conservation Fund som absolut är värt ett besök. Här finns ett informationscenter där ni kan lära er mycket om geparden. Här finns också geparder som av en eller annan anledning inte kan släppas ut i det fria igen och på vissa dagar kan ni även se dem i full fart då de löptränas.  

Dag 3:
Ni fortsätter till Etosha National Park, där ni ska bo på Etosha Village som ligger strax utanför parken. Om ni får en tidig start på dagen kan ni  få lite tid till att utforska Etosha på egen hand redan idag. Vägarna inne i Etosha är väl underhållna grus­vägar, men det kan finnas gott om vassa stenar så ta det försiktigt. Nätverket av vägar binder samman de tre läger som finns inne i parken med mer än 30 vat­tenhål runt om i parken. På kvällen bjuds ni på underbar middag.

Dag 4:
Ni lämnar Etosha Village och beger er in i parken, gärna så tidigt det bara går för att se naturen och djuren vakna till liv. Ni har sedan hela dagen på er att utforska Etosha som är en mycket speciell plats och safari här är otroligt bra. Har ni tur kan ni också få se leopard och gepard! Här finns flertalet utrotnings­hotade djurarter, bland annat den svarta nos­hörningen.

Gemsbock, Namibia
Gemsbock är väldigt typisk för området

Inne i Etosha finns ett stort område på ca 5 000 kvadratkilometer som kallas Etosha Pan, som vattenfylls efter kraftiga regn, dock endast för några dagar. När Etosha Pan torkar ut bildas en silvervit krackelerad yta som står i kontrast till savannen runt omkring. Under dagen tar ni er mot det nordöstra hörnet av parken, kör ut ur parken och tar er till Onguma Bush Camp där ni stannar över natten.

Dag 5:
Resan går vidare och ni ska nu ta er mot vackra Caprivi Strip. Ni har en ganska lång bit att köra idag så försök att få en tidig start. Ni tar er mot staden Tsumeb och vidare till Grootfontein innan ni svänger av mot gränsen till Angola och härifrån är det verkligen raka spåret. Ni tar er till staden Rundu där ni bor på härliga Hakusembe River Lodge i 2 nätter. Denna lodge ligger mycket vackert på den södra sidan av Okavangofloden och varje chalet bjuder på otrolig utsikt över floden.

Dag 6:
Den här delen av Namibia står i kontrast till de torrare delarna av landet med Okavangofloden som ringlar sig fram som ett blått band genom ett gulgrönt landskap. Då och då hörs flodhästarnas huffande och puf­fande, här och var kan man se en krokodil som solar sig på en sandig flodbank och hela tiden hörs det otroliga fågellivets konsert. Det finns flera olika turer att välja bland, kanske vill ni prova på tigerfiske eller kanske passar en champagnekryssning i solnedgången bättre?

Elefanter, Caprivi Strip, Namibia
Okavangofloden gör Caprivi Strip till ett frodigt område

Dag 7:
Ni fortsätter ert äventyr österut in på Caprivi Strip och ni kör genom Bwabwata National Park nästan hela vägen. Ni ska ta er till Kongola, där ni ska bo strax söder om den lilla staden på Namushasha River Lodge i 2 nätter. Här finns restaurang, bar och en härligt svalkande pool. När solen går ned lutar ni er tillbaka på däcket som vetter ut mot Kwando River. Solen målar himlen röd och där nere i floden börjar flodhästarna röra på sig då temperaturen sjunker.

Dag 8:
Här kan ni få uppleva den underbara naturen på flera olika sätt. Ni kan följa med på en safaritur i öppet fordon i Bwabwata National Park som är hem till mängder av djurarter, däribland många olika antiloparter såsom tsessebe, sitatunga och letjevattenbock.  Ni kan också följa med på en båttur på floden eller kanske vill ni prova på fiske, det finns gott om stora fiskar i vattnet! Det finns också guidade vandrings­leder som ni kan följa.

Dag 9:
Nu har det blivit dags att lämna Namibia och ni tar er via Katima Mulilo till staden Ngoma som ligger precis vid gränsen till Botswana. Här tar ni er över gränsen och fortsätter till flygplatsen i Kasane. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och kommer sedan att få transfer till Chobe Safari Lodge där ni ska stanna i 2 nätter.

Letjevattenbock, Chobe National Park, Botswana
Letjevattenbock trivs, som man kan ana, väldigt bra i vatten

Dag 10:
Chobe Safari Lodge ligger all­deles vid Chobe River och gränsar till Chobe National Park. Här möts fyra afrikanska länder – Namibia, Botswana, Zimbabwe och Zambia. Ni börjar dagen med en safaritur inne i Chobe National Park. Ni är ute ungefär 3 timmar och under denna tur har ni chansen att komma rik­tigt nära elefanter, giraffer, lejon, leoparder, vild­hun­dar, hyenor och mycket, mycket mer!

Dagen tillbringas med fördel vid poolen för att hålla temperaturen nere. Det finns även en rad andra aktiviteter som ni kan njuta av – ni kan till exempel pröva fiske­lyckan eller njuta av det underbara fågellivet. På eftermiddagen blir det en båttur på Chobe River. Även under båtturen får ni chansen att se mycket av det rika djurlivet. I området finns över 80 000 elefanter så ni kommer säkert att få se några av dessa, men även flod­hästar, krokodiler, bufflar, antiloper och självklart mängder av fåglar.

Dag 11:
Ni börjar dagen med ytterligare en safaritur i Chobe National Park och efter frukost får ni transfer till Zimbabwe och de underbara Victoriafallen. Här bor ni 2 nätter på Shearwater Explorers Village.

Dag 12:
Det är en fantastisk syn att se Zembezifloden störta ned i en nära två kilometer bred och hundra meter djup kanjon och bilda Victoria­fallen. Det finns en mängd utsiktspunkter om man bara vågar trotsa vatten­fallet och inte har något emot att bli lite blöt. Det finns även gott om andra aktiviteter i området – upptäck områdets natur- och djurliv i båt på Zambe­zi­floden, till fots, i ett safarifordon eller på häst­ryggen. Ni kan paddla kanot, se området från ovan i en helikopter och besöka en traditionell afrikansk by. Känner ni er lite mer äventyr­liga kan ni prova på bungy jump eller white water rafting.

Victoriafallen, Zimbabwe
Victoriafallen är världens största vattenfall

Dag 13:
Er sista dag i Afrika har tyvärr kommit och när det är dags får ni transfer tillbaka till flygplatsen varifrån ni påbörjar er resa hem igen. Utan tvivel har ni haft en otrolig tid i tre underbara länder i södra Afrika. Troli­gen har ni blivit bitna av The Africa Bug och kommer snart att återvända…

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 15 800 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp C (Toyota Corolla Quest Sedan eller liknande) 9 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 1 natt på Villa Violet, Windhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Frans Indongo Lodge, Otjiwarongo, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Etosha Safari Lodge, Etosha National Park, Standard Room, inkl. halvpension
– 1 natt på Onguma Bush Camp, Onguma Game Reserve, Standard Room, inkl. halvpension
– 2 nätter på Hakusembe River Lodge, Rundu, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Namushasha River Lodge, Kongola, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Chobe Safari Lodge, Kasane, Standard Rondavel, inkl. halvpension
– 2 nätter på Shearwater Explorers Village, Victoria Falls, Standard Room, inkl. frukost
– 2 Morning Game Drives, Chobe National Park
– 1 Afternoon Boat Cruises, Chobe River
– Transfer:    
Kasane Airport – Chobe Safari Lodge                  
Chobe Safari Lodge – Shearwater Explorers Village
Shearwater Explorers Village – Victoria Falls Airport
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funk­t­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Windhoek till Victoriafallen? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00