Cape Point, Sydafrika

Western Cape Explorer

Här får ni njuta av livets goda utan långa körsträckor. Resan börjar i Kapstaden, tar er vidare upp till magiska västkusten  för några dagars lugn och ro. Vidare reser ni till Franschhoek i vindistrikten innan resan av slutas Hermanus.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

14 dagar/13 nätter

från 10 200 kr

Sydafrika

Rundresa

Malariafritt: ja

Visum: nej

Karta för resan Western Cape Explorer
Klicka på kartan för att se en större version

En resa där ni får gott om tid att i lugnt tempo utforska Western Cape, provinsen där Kapstaden ligger, och allt vad denna vackra del av Sydafrika har att erbjuda. Ert äventyr börjar med nästan en vecka i Kapstaden, the Mother City, innan ni tar er norrut längs den magiska västkusten till Langebaan. Här njuter ni av fiskebyar, vita stränder och ett lugnt tempo. Ni fortsätter till Franschhoek i vindistrikten som erbjuder vykortsliknande natur, underbar mat och så klart världsberömda viner. Ni avslutar er resa i den mysiga kuststaden Hermanus.

Dagsprogram

Dag 1:
Ert flyg landar och efter att ha hämtat ut er hyrbil tar ni er in till Kapstaden där ni bor 4 nätter.

Dag 2-4:
Ni har 3 dagar på er att upptäcka Kapstaden. Ta inbanan upp till Table Mountain, en utflykt till Cape Point, shoppa i V&A Waterfront och mycket mer.

Dag 5: 
Ni lämnar storstaden och tar er norrut till Langebaan på västkusten. Här bor ni 3 nätter.

Dag 6-7: 
Utforska lagunen, ta promenader på vackra sandstränder njut av fisk och skaldjur.

Dag 7: 
Resan tar er till Franschhoek i Sydafrikas vindistrikto och här stannar ni i 3 nätter.

Dag 9-10: 
Ni har två dagar på er att utforska vindistrikten – på egen hand eller inbokad guidad tur.

Dag 11: 
Ni lämnar vindistrikten och åker till den lilla kuststaden Hermanus för 3 nätter.

Dag 12-13:
Spana efter valar (beroende på säsong), besök Cape Agulhas och njut av stadens mysiga atmosfär.

Dag 14:
Resan avslutas och ni tar ett flyg hem till Sverige från Kapstaden

Pris

2019: från 10 200 kr per person
2020: från 10 200 kr per person

I PRISET INGÅR
– hyrbil i 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House , Kapstaden, inkl. frukost
– 3 nätter på The Farmhouse Hotel, Langebaan, inkl. frukost
– 3 nätter på Maison Chablis Guest House, Franschhoek, inkl. frukost
– 3 nätter på On the Cliff Guest House , Hermanus, inkl. frukost
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers
– Telefonassistans under er resa 

I PRISET INGÅR INTE
– Flygbiljetter 
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Baserat på del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer. Exakt pris i SEK baseras på dagsaktuell växlingskurs

LÅT OSS PRATA OM

din resa till Sydafrika

Detaljerat dagsprogram

Dag 1:
När ni landar i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och tar er till ert boende, det mycket omtyckta Cape Riviera Guest House4 out of 4 stars. Ta en lugn och härlig kväll och njut av god mat och dryck i The Mother City.

Dag 2-4:
Färden upp till toppen av Table Mountain tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punkter över Kap­halvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. 

Berömda Victoria & Alfred Waterfront har något för alla – gott om affärer, mark­nader och kaféer. Barn uppskattar nog ett besök till Two Oceans Aqua­rium och Kirstenbosch Botanical Gardens är en perfekt plats för en lat eftermiddag i solen och en picknick.

Moskéer och hus i georgisk stil med holländska influenser ger Bo-Kaap en alldeles unik charm. I en av Kapstadens äldsta byggnader finns idag Bo-Kaap Museum.

Från toppen av Signal Hill är utsikten fantas­tisk. Här finns en vacker ut­sikts­plats där man kan över­blicka Kap­stadens centrum, Lion’s Head, Table Mountain, hamnen och Robben Island. 

Strand, Kapstaden, Sydafrika
Färgglada omklädesrum på St James Beach i Kapstaden

En tur söderut tar er till Cape Point och Godahoppsudden. Följ kusten tills ni når Hout Bay, varifrån ni tar Chapman’s Peak Drive, en slingrande och väldigt vacker kustväg. Väl framme vid Cape Point tar ni linbanan eller går upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen. Här hittar ni också Two Oceans Restaurant som är välkänd för den fantastiska utsikten över havet och för de underbara fisk- och skaldjursrätter som serveras där. 

Dag 5:
Idag lämnar ni storstaden bakom er och beger er en bit norrut längs den mäktiga västkusten. Här finns kilo­meterlånga stränder, avlägsna bergs­kedjor vid vilka frodiga vinodlingar breder ut sig som ett lapp­täcke. Ni tar er till Langebaan, en av världens bästa platser för vindsurfing och hit kom­mer många sol­dyrkare, vattensports­­entusias­ter, sportfiskare och vandrare. Ni bor i 3 nätter på The Farmhouse Hotel.

Cape Point, Kapstaden
Diaz Beach vid vackra Cape Point på Kaphalvön

Dag 6-7:
Langebaan är en plats där ni får njuta av lugn och ro. Utforska lagunen, ta promenader på de vackra sand­stränderna och prova på fisk och skaldjur i alla dess varianter! Utanför Langebaan finner ni också en mycket speciell restaurang, Die Strandloper. Mitt på stranden ligger denna informella restaurang, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet.  Alldeles intill Langebaan ligger West Coast National Park, med lagunen som mittpunkt, och som är mest känt för sina ändlösa gyllene sandstränder och azurblå vatten och ett oerhört rikt fågelliv.

Dag 8: 
Ni lämnar västkusten och kör till de underbara vindistrikten. Ni tar er till Franschhoek där ni bor 3 nätter på Maison Chablis Guest House4 out of 4 stars som ligger centralt i den mysiga staden.

Dag 9-10:
Det fran­ska arvet märks tydligt i Franschhoek genom de många kaféer, res­tau­ranger, bistros, bouti­quer och gallerier som kantar huvud­gatan. Staden är också Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad”, då många av landets bästa restauranger finns här!

Promenadled, Hermanus, Sydafrika
Promenadled bland klipporna i Hermanus

Grannstaden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. Här finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här fin­ns hundratals vin­odlingar repre­senterade. Ett stycke norrut har ni Paarl, som är känt för sina utsökta röda viner i världsklass och ”Paarl Wine Route” kallas därför också ”Red Route”. 

Dag 11:
Idag lämnar ni vindistrikten och kör söderut tills ni når kusten och den lilla mysiga staden Hermanus som är världskänt för att vara en av världens bästa platser för valskådning från land. Era sista nätter i Sydafrika bor ni på mysiga On the Cliff Guest House4 out of 4 stars .

Dag 12–13:
I Hermanus finns massor av små, mysiga kaféer och restauranger och många erbjuder en fantastisk utsikt. Om ni reser mellan juni och november kommer ni helt säkert att få se många av de valar som då finns i området. Ni kan också ta utflykt till Afrikas sydligaste punkt Cape Agulhas, där de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen möts.

Dag 14:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit när det är dags tar ni er till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett flyg tillbaka hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en underbar resa och att ni har fått se och uppleva massor av detta underbara hörn av vackra Sydafrika!

Kontakta oss

Viktig information

Här nedan kan ni läsa mer om ert resmål och om sådant som kanske inte alltid är så kul att tänka på – de praktiska bitarna såsom visum, vaccinationer och försäkringar.

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Landet har otroligt mycket att erbjuda i form av både upplevelser, äventyr, golf, dykning och inte minst fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Sydafrika är ett stort land med stor variation i natur och kultur, man kan därför få en väldigt bred upplevelse under en resa. Läs mer…

Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. 

Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

För resan gäller Destination Afrikas resevillkor.

Titta även på följande resor

Kapstaden, Garden Route & safari

Denna härliga resa på 14 dagar börjar i Kapstaden och tar er sedan till vindistrikten. Ni fortsätter längs Garden Route för sol, bad och äventyr och avslutar med safari. Från 13 300 kr per person
sydafrika

Safari, KwaZulu-Natal & Kapstaden

Under 14 dagar tar ni er från Krugerparken i norr, via Swaziland ner till St Lucia och Umdloti på Sydafrikas östkust. Resan avslutas i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Från 12 700 kr per person
sydafrika

Kapstaden till Windhoek

En resa på 17 dagar som börjar med Kapstaden och västkusten i Sydafrika. Därefter får se bland annat Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund innan resan avslutas i Windhoek. Från 14 900 kr per person
sydafrika & namibia

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107