Western Cape, Chobe & Victoriafallen​

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

18 dagar/17 nätter

Denna härliga resa börjar i Kapstaden där ni får tid att utforska en del av denna vackra stad har att erbjuda. Ni fortsätter till den mysiga kuststaden Hermanus varpå ni tar er till Stellenbosch där ni besöker världsberömda vin­gårdar. Ni tar er norrut till underbara Botswana där ni får chansen att komma riktigt nära Afrikas vilda djur varpå resan sedan avslutas med några dagar i fantastiska Victoriafallen!

Dag 1:
När ni anländer i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och tar er in mot Kap­staden. Ni bor 5 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars. Efter den långa resan kan det kanske vara skönt att ta det lite lugnt idag, kanske vill ni åka in till Victoria & Alfred Waterfront. 

The Boomslang, Kirstenbosch Botanical Gardens, Kapstaden, Sydafrika
The Boomslag ger er en underbar utsikt över Kirstenbosch

Dag 2:
På top­pen av Table Mountain finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska ut­kiks­punk­ter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. Ett tips är att vara på plats ganska tidigt, det kan vara många som vill se detta berömda berg! Ni kan även besöka vackra Kirsten­bosch Botanical Gar­dens där ni hittar The Boomslang, en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar.

Dag 3:
Om ni vill kan ni idag få en guidad vandring genom Langa och fokus ligger på det vardagliga livet i detta område där Xhosa-kulturen dominerar. Turen avslutas med att ni besöker en av lokalbefolkningens hem där ni bjuds på traditionellt snacks. Om ni gör turen på en söndag blir höjdpunkten istället ett besök i en kyrka där ni får uppleva äkta sydafrikansk gospelsång. Om ni vill fortsätta dagen i historisk anda kan ni efter vandringen fortsätta med en tur till Robben Island. Denna historiska ö lig­ger strax utanför Kapstaden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i näs­tan två decennier. 

Om en kåkstadstur inte lockar er kan ni istället fortsätta utforska vackra Kapstaden. Mitt i staden ligger Company Gardens, Syd­afrikas äldsta park med anor från mitten av 1600-talet.Här hittar ni bland annat en vacker rosenträd­gård och ett aviarium samt många välmatade ekorrar. Ni kan också besöka South African Museum och stadens planetarium. I de centrala delarna ligger också Castle of Good Hope som är Sydafrikas äldsta bevarade byggnad. Detta fort byggdes år 1652 av Jan van Riebeeck och idag finns här bland annat ett militärmuseum.

Paternoster, västkusten, Sydafrika
Ljuvliga fiskebyn Paternoster

Dag 4:
Lämna storstaden för en dag och bege er norrut längs västkusten. Bara några mil norr om Kapstaden ligger Bloubergstrand varifrån de berömda fotona på Table Mountain som reser sig bakom den glittrande Table Bay är tagna. Ytterligare en bit norrut hittar ni sedan Langebaan, dit många soldyr­kare, vattensports­entusias­ter och vandrare  kommer för att njuta av den under­bara naturen. Allde­les intill Langebaan ligger West Coast National Park, med Langebaan Lagoon som mittpunkt, och som är mest känt för sina ändlösa gyllene sandstränder och azurblå vatten och ett oerhört rikt fågelliv.

Dag 5:
Idag kan ni göra en heldagsutflykt söderut till Cape Point och Godahoppsudden. Från Hout Bay löper Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Chapman’s Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen tar er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon’s Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan. Här måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor vid Boulders Beach.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahopps­ud­den i väster och ni hittar också Two Oceans Restaurant som är välkänd för den fantastiska utsikten över havet och för de underbara fisk- och skal­djursrätter som serveras där.

Dag 6:
Idag lämnar ni Kapstaden och fortsätter till den lilla mysiga staden Hermanus i området Overberg. Hermanus är världskänt för att vara en av världens bästa platser för valskådning från land. Under era dagar här bor ni på härliga On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars.

Burdyk med vithaj, Gansbaai, Sydafrika
Prova på ett häftigt burdyk med vithaj

Dag 7:
I Hermanus finns massor av små, mysiga kaféer och restauranger och många er­bjuder en fantastisk utsikt. Hermanus är också en av de bästa platserna för val­skåd­ning från land, så om ni reser mellan juni och november kommer ni helt säkert att få se många av dessa fantastiska djur. Om ni inte kommer hit under valsäsongen, har ni alternativet att följa med på en tur ut på havet för ett möte med den mäktiga vit­hajen, i bur så klart! Ni får lära er mer om hajarna och ni får också, om ni skulle känna er mo­diga, chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattenytan – all utrust­ning tillhandahålls och ingen erfarenhet krävs.

Dag 8:
Resan går vidare och dagens destination är Stellenbosch i Sydafrikas vackra vindistrikt och här bor ni 2 nätter på Hunneyball House 4 out of 4 stars. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. 

Om ni vill blicka bakåt i tiden, kan ni besöka Stellenbosch Village Museum som består av fyra hus, med vackra trädgårdar, av historiskt intresse. Vart och ett av dessa vackra hem representerar en specifik tids­period i den arkitektoniska utveckl­ingen i Stellen­bosch. I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här fin­ns hundratals vin­odling­ar repre­senterade. Besök till exempel Guardian Peak, som är en av våra absoluta favoriter, Rust en Vrede, Neethlingshof, Thelema Mountain Vineyards och Tokara men det finns så klart många, många fler.

Vindruvor, vindistrikten, Sydafrika
Skördetid i vindistrikten

Dag 9:
Franschhoek grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös förföljelse fick fly från Frankrike och det franska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska restauranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Syd­afrikas ”mat- och vinhuvudstad” – några av lan­dets bästa restauranger finns här! Här finns många vingårdar att besöka, såsom Vrede en Lust, Grande Provence, Môreson, Graham Beck och Boschendal för att bara nämna några.

En bit längre norrut ligger Paarl, som har fått sitt namn från en massiv granitformation som ser ut att blänka som en pärla när solen skiner på den från en viss vinkel. Området är känt för sina utsökta röda viner i världsklass och en mycket välkänd vinkällare är KWV som er­bjuder provningar av mängder av viner och också goda likörer. Här finns också Fairview som föru­tom vin också producerar ost, Veenwou­den och Nederburg.

Dag 10:
Ta dagen till att utforska lite mer av de vackra vindistrikten. På eftermiddagen lämnar ni sedan Stellen­bosch och ni tar er till flygplatsen där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg till Johannesburg. Väl framme checkar ni in på City Lodge Hotel at O.R. Tambo Airport som ligger precis vid flygplat­sen. Här stannar ni över natten, imorgon fortsätter äventyret!

Dag 11:
På morgonen tar ni ett flyg till Kasane i underbara Botswana. Väl framme väntar transfer som tar er till Chobe Safari Lodge där ni ska stanna i 4 nätter. Ta eftermiddagen till att utforska era nya omgivningar varpå dagen sedan avslutas med en god middag.

Elefanter, Chobe National Park, Botswana
I Chobe finns inte mindre än 80 000 elefanter

Dag 12–14:
Chobe Safari Lodge ligger i Kasane, all­deles vid Chobe River och gränsar till Chobe National Park. Här möts fyra afrikanska länder – Botswana, Namibia, Zimbabwe och Zambia och det är därför den perfekta utgångspunkten för att utforska Chobe, Caprivi och Victoriafallen.

Under era dagar här är tre safariturer i Chobe National Park samt tre båtturer på Chobe River inbokade. Safariturerna är ungefär 3 timmar långa. Under dessa turer har ni chansen att komma rik­tigt nära elefanter, giraffer, lejon, leoparder, vild­hun­dar, hyenor och mycket, mycket mer! Även under båtturerna får ni chansen att se mycket av det rika djurlivet. I området finns över 80 000 ele­fanter så ni kommer säkert att få se några av dessa, men även flodhästar, krokodiler, bufflar, antiloper och självklart mängder av fåglar.

Dag 15:
Efter frukost får ni transfer till Zimbabwe och Victoria Falls. Här bor ni 3 nätter på charmiga Shearwater Explorers Village.

Dag 16–17:
Det är en fantastisk syn att se Zembezifloden störta ned i en nära två kilometer bred och hundra meter djup kanjon och bilda Victoria­fallen. Det finns en mängd utsiktspunkter om man bara vågar trotsa vattenfallet och inte har något emot att bli lite blöt.

Det finns även gott om aktiviteter i området – upptäck natur- och djurlivet till fots, i båt på Zambezi­floden, eller i ett safarifordon, ni kan paddla kanot eller se området från ovan i en helikopter. Känner ni er lite mer äventyrliga kan ni prova på bungy jump eller white water rafting.

Paddla kanot, Zimbabwe
Prova på att padldla kanot i Zambezifldoen

Dag 18:
Er sista dag i Afrika har tyvärr kommit så idag åter­vänder ni till Johannesburg, varifrån ni sedan tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni bagaget fullt av underbara minnen från er lika underbara vis­telse i Afrika och själv­klart med önskan om att en gång återvända!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 18 200 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 5 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Seafacing Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Hunneyball House 4 out of 4 stars , Stellenbosch, Explorer Room, inkl. frukost
– 1 natt på City Lodge at O.R. Tambo Airport, Johannesburg, Standard Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Chobe Safari Lodge, Kasane, Standard Rondavel, inkl. halvpension
– 3 nätter på Shearwater Explorers Village, Victoria Falls, Standard Room, inkl. frukost
– 3 safariturer i Chobe National Park
– 3 båtturer på Chobe River
– Transfers: 
Kasane Airport – Chobe Safari Lodge
Chobe Safari Lodge – Shearwater Explorers Village
Shearwater Explorers Village – Victoria Falls Airport
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha an­svar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Western Cape, Chobe & Victoriafallen? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00