Safari & Moçambique

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

15 dagar/14 nätter

Resan börjar med att ni kör längs Panorama Route där ni får tid till äventyr i vackra omgivningar. I Maseke Game Reserve och Klaserie Nature Reserve får ni chansen att komma nära Afrikas vilda djur inklusive The Big Five. Efter ett kort stopp i White River avslutar ni sedan resan med några avkopplande dagar i underbara Moçambique.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör österut mot Graskop där ni bor 2 nätter på Graskop Hotel 4 out of 4 stars.  

Dag 2:
Utforska Panorama Route där ni hittar The Pinnacle – en tunn 30 meter hög klippa av kvartsit som skjuter ut precis nedanför utkiks­punkten; den dramatiska utkiksplatsen God’s Window; de häpnadsväckande klippforma­tionerna Bourke’s Luck Potholes och Three Ronda­vels; Blyde River Canyon – världens tredje största kanjon där klipporna reser sig upp till 800 meter över flodbädden och Echo Caves – grottor som sträcker sig hela 40 kilometer och är några av de äldsta i världen.

Moholoholo Rehabilitation Centre, Sydafrika
På Moholoholo Rehab Centre tas skadade djur omhand

Längs vägen kan ni även besöka Moholoholo Rehabilitation Centre, där skadade vilda djur vår­das tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Följ med på en guidad tur och lär er mer om deras arbete och kom riktigt nära djuren.

Dag 3:
Det har blivit dags för er att bege er ut i bushen för några dagar. Ni åker till vackra Maseke Game Reserve där ni bor 2 nätter på Chacma Bush Camp. I Maseke Game Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken. Redan på efter­middagen får ni åka ut på er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och ni kommer också få lära er mycket intressant om så­väl växter som träd. Ni stannar till i solnedgången och tar en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer till­baka till lod­gen bjuds ni på en härlig middag.

Dag 4:
Ni kommer att bli väckt i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invå­nare. När ni återvänder till lodgen serveras frukost och därefter får ni tid att njuta av dagen. På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen. Ni stannar till i sol­nedgången för en ”sundowner” och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strål­kastare i jakt på de nattaktiva djuren. 

Bufflar, Krugerparken, Sydafrika
Bufflar kan ses i stora hjordar om flera hundra individer

Dag 5:
Efter morgonsafari och frukost lämnar ni Maseke, men än är det inte slut på safari. Ni tar er till närliggande Klaserie Nature Reserve och Africa on Foot där ni stannar i ytterligare 2 nätter.

Africa on Foot erbjuder ordent­liga vandringar i bushen i kombination med de mer traditionella safariturerna i öppet safarifor­don. Vandringarna sker i ett lugnt tempo, men ni kom­mer att vara ute i omkring 3–4 timmar. När ni kommer fram är det dags för lunch och på eftermiddagen få ni följa med på en första tur i vackra Balule Nature Reserve. Tillbaka vid lodgen är det sedan dags för middag.

Dag 6:
Det blir ännu en tidig morgon och idag beger ni er ut till fots och ni kommer att följas av er mycket kun­niga ranger och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå…

Efter frukost har ni dagen till att bara njuta av tillvaron. I vanlig ordning serveras det lunch under dagen som sedan följs av en eftermiddagssafari. Dagen avslutas sedan med en god middag och eventuellt serve­ras denna under bar himmel runt lägerelden i en s.k. boma. Eftersom ni är ute i bushen befinner ni er långt från stadsljus som lyser upp himlen. Ni kan därför här beskåda en otroligt vacker stjärnbeströdd himmel och er ranger visar er mer än gärna olika stjärnkonstel­lationer.

Vandringssafari, Sydafrika
Att följa med på safari till fots är en häftig upplevelse

Dag 7:
Efter er morgonsafari och frukost har det blivit dags att lämna bushen och ni tar er till White River där ni övernattar på Seringa Lodge. I morgon börjar nästa del av ert äventyr…

Dag 8:
Det har blivit dags att lämna Sydafrika för några dagar och ni tar er till Kruger Mpumalanga International Airport. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar flyget till Vilanculos i Moçambique. När ni landar får ni transfer till Casa Babi där ni stannar i 6 underbara nätter.

Dag 9–13:
Det blir 5 underbara dagar som kommer att fyllas av sol, bad och fullständig avslappning! Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen hela dagarna finns det mängder av aktiviteter som ni kan ägna er åt.

Moçambique är ett paradis för de som gillar att snorkla och dyka och det kommer att bli gott om tid att utforska det kristallklara vattnet och allt vad som bor däri – tropiska fiskar, sköld­paddor, delfiner, rockor, val­hajar och mycket mer. Varför inte också passa på att åka quad bike, ge er ut på en ridtur, paddla kanot eller varför inte ta en båttur längs den underbart vackra kusten? Alternativen är oändliga!

Dykare med manta, Mocambique
Moçambique bjuder på underbar dykning

Dag 14:
Er sista dag i Afrika har tyvärr kommit och när det är dags får ni transfer tillbaka till Vilanculos, där ni påbörjar resan hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni bagaget fullt av under­­bara minnen från er lika under­bara resa och själv­klart med öns­kan om att en gång återvända!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 18 800 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 8 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Graskop Hotel 3 out of 3 stars, Grakop, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 2 nätter på Africa on Foot, Klaserie Nature Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Seringa Lodge, White River, Standard Room, inkl. frukost
– 7 nätter på Casa Babi, Vilanculos, Deluxe Room, inkl. frukost
– 4 safariturer i Maseke Game Reserve
– 4 safariturer i Klaserie Nature Reserve
– Transfer Vilanculos Airport – Casa Babi t.o.r.
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.
Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Safari &Moçambique? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00