KwaZuluNatal, Sydafrika

Safari & KwaZulu-Natal

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Safari & KwaZulu-Natal

14 dagar/13 nätter

Resan börjar med att ni kör till Graskop via den vackra Panorama Route på väg till några dagar i vackra Maseke Game Reserve. Ni fortsätter genom kungadömet Swaziland och sedan vidare till St Lucia där det blir tid för sol & bad och äventyr. Innan resan avslutas blir det även ett stopp i härliga Umdloti strax norr om Durban.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör till Graskop där ni stannar 2 nätter på Graskop Hotel 4 out of 4 stars

Gam, Moholoholo Rehab Centre, Sydafrika
På Moholoholo Rehab Centre vårdas skadade vilda djur

Dag 2:
Tillbringa dagen i området omkring er som kallas Panorama Route. Här hittar ni bland annat The Pinnacle, en tunn 30 meter hög klippa av kvartsit som skjuter ut precis nedanför utkiks­punkten, den dramatiska utkiksplatsen God’s Window och de häpnadsväckande klippforma­tionerna Bourke’s Luck Potholes. Här finns också Three Ronda­vels och Blyde River Canyon som är världens tredje största kanjon där klipporna reser sig upp till 800 meter över flodbädden.

Längs vägen kan ni också besöka Moholo­holo Rehabilitation Centre, där skada­de vilda djur vårdas tills de är friska nog att släppas ut i det fria igen. Om ni hellre vill ha en lite mer fartfylld dag så finns det mycket annat spännande att göra i det här områ­det – river rafting, kloofing, bergsklättring, rapellering, luftballong och så mycket mer.

Dag 3:
Det har blivit dags att åka till Maseke Game Reserve, som är en del av Greater Kruger National Park, och där bor ni 3 nätter på Chacma Bush Camp

Efter lunch är det dags för er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger och tracker kom­mer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om så­väl växter som träd. När ni kommer till­baka till lod­gen bjuds ni på en härlig middag.

Hyena, Sydafrika
Hyena i solnedgången

Dag 4–5:
Ni kommer att bli väckt i gryningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari. Efter frukost får ni tid att ta igen er lite – man blir förvånansvärt trött av att vara på safari. På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen, med ett stopp för en ”sundowner” och därefter fortsatt äventyr med hjälp av strål­kastare i jakt på de nattaktiva djuren. 

Dag 6:
Det har blivit dags att lämna bushen för denna gång och ni fortsätter er resa söderut, mot kungadömet Swazi­land. Ni bor 1 natt på Foresters Arms.

På vägen kan ni t.ex. besöka Ngwenya Glass Factory, där ni kan få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glas­före­mål, och inte långt från ert boende ligger Malkerns Valley, som är känt för den konst och hant­verk som säljs här. Mest känt är antagligen Swazi Candles, där ni kan få se hur de fantastiskt vackra ljusen pro­duceras. 

Dag 7:
Resan går vidare söderut och ni kör ut ur Swazi­land i det sydöstra hörnet av landet och fort­sätter in i Sydafrika och vidare till St Lucia. Väl framme i St Lucia checkar ni in på Elephant Coast Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 4 nätter.

iSimangaliso Wetland Park, Zululand, Sydafrika
En av alla underbara stränder i iSimangaliso Wetland Park

Dag 8–10:
Vi kan verkligen rekommendera att ni tar en tur till Cape Vidal för att sola, bada och snorkla – sand­stränderna är långa och vita, vattnet är kristall­klart och det finns gott om färg­granna fiskar. Ta med pick­nick och njut av en dag i lugn och ro.

Vad sägs om en två timmars guidad båttur på Great St Lucia Lake för att spana efter flodhästar och krokodiler eller, om ni reser mellan november och februari, kan ni under en av kvällarna få följa med på en nattlig tur och få chansen att se de gigantiska havs­sköld­paddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias strän­der för att lägga sina ägg.  

Om ni vill ut på mer safariså ligger Hluhluwe Imfolozi Park inte långt från St Lucia. Ni kan köra på egen hand eller  boka en guidad tur. I parken finns inte bara The Big Five utan även en mängd andra djur. Här har ni chansen att få se gepar­der, vildhun­dar, giraffer, zebror och en mängd antiloparter.

Dag 11:
Efter frukost lämnar ni St Lucia och ni tar er söderut till Umdloti där ni stannar på Fairlight Beach House 4 out of 4 stars i 3 nätter. 

Dag 12–13:
Om inte sol och bad på de härliga stränderna lockar, så kan ni ta er in till Durban, en stad som verkligen lever upp till att vara en stad i regnbågsnatio­nen Sydafrika.  Här kan ni besöka Indian Quarter där ni kan hitta tyger, kläder, skor och smycken till riktigt låga priser. Indiska kryddor finner man på Victoria Street Market.

Golden Mile och uShaka Marine World, Durban, Sydafrika
Golden Mile med uShaka Marine World i Durban

uShaka Marine World är indelat i två delar: uShaka Sea World – en jätte­stor akvarieanläggning med delfinarium och sälpool – och uShaka Wet ’n Wild – en stor äventyrspark med väldiga pooler, vattenrutsch­banor och mycket mer. Om ni vill passa på att shoppa lite kan ni åka till Gateway Shopping Centre som ligger i Umhlanga Ridge. 

Dag 14:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags tar ni er till flygplatsen. Här lämnar ni till­baka er hyrbil och påbörjar resan hem till Sverige igen.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 14 900 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Graskop Hotel 3 out of 3 stars, Graskop, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Foresters Arms, Swaziland, Standard Room, inkl. halvpension
– 4 nätter på Elephant Coast Guest House 4 out of 4 stars, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Fairlight Beach House 4 out of 4 stars, Umdloti, Luxury Room, inkl. frukost
– 6 safariturer i Maseke Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer och aktiviteter
– Parkavgift Maseke Game Reserve
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Safari & KwaZulu-Natal? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00