KwaZulu-Natal, Sydafrika

Safari, KwaZulu-Natal & Kapstaden

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Safari, KwaZulu-Natal & Kapstaden

14 dagar/13 nätter

Denna härliga resa börjar i Maseke Game Reserve  intill Krugerparken där ni får chansen att komma öga mot öga med Afrikas vilda djur. Ni tar er sedan igenom kungadömet Swaziland och vidare till St Lucia där det blir tid för sol & bad. Er slutdestination är Kapstaden där ni får utforska mycket av vad denna vackra stad har att erbjuda!

Dag 1:
När ni landar i Hoedspruit hämtar ni ut er hyrbil och beger er ut i bushen för några dagar. Ni åker till Maseke Game Reserve där ni bor 2 nätter på Chacma Bush Camp. Maseke Game Reserve är helt öppet in till Krugerparken. Under er första safaritur stannar ni till i solnedgången och tar en drink.  Eefter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter de nattaktiva djuren. 

Dvärgbiätare, Sydafrika
Dvärbiätare, en av många vackra fåglar i Sydafrika

Dag 2:
Efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reservatets alla andra invå­nare. Efter frukost får ni tid att ta igen er lite, för på eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen. Vid åter­komsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag.

Dag 3:
Efter er morgonsafari och frukost har det blivit dags att lämna bushen för denna gång och ni fortsätter er resa söderut, mot kungadömet Swazi­land. Ni bor på charmiga Foresters Arms över natten. På vägen hittar ni Ngwenya Glass Factory, där ni kan få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glas­före­mål.

Dag 4:
Idag utforskar ni Swaziland…  Malkerns Valley är mycket känt för den konst och hantverk som säljs här – det är nästan omöjligt att åka häri­från utan att köpa något! Mest känt är antagligen Swazi Candles, där ni kan få se hur de fantastiskt vackra ljusen pro­duceras.

Om ni vill kan ni istället få en guidad heldagstur där ni får en inblick i den swaziländska livsstilen och kulturen. Ni får chansen att prova på lokal mat och dryck, besöka en skola, handla på marknader, stanna till i huvudstaden, besöka en swazi­ländsk bondgård, upptäcka en nationalpark, göra ett besök i en kyrka, gå på en lokal fotbollsmatch…  

Lädersköldpadda, St Lucia, Sydafrika
En liten havslädersköldpadda försöker ta sig till havet

Dag 5:
Idag fort­sätter ni St Lucia, där ni checkar in på mysiga Elephant Coast Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 4 nätter.

Dag 6–8:
Sol och bad lockar säkert, men St Lucia har så mycket mer att bjuda på. Cape Vidals sandstränder är långa och vita, vattnet är kristallklart och det finns gott om färg­granna fiskar. Ta med pick­nick och njut av en dag i lugn och ro. Ni kan också ge er ut på en två timmars guidad båttur på Great St Lucia Lake. Huvudattrak­tionen är flodhästar och krokodi­ler men ta även till­fället i akt att beundra det rika fågellivet. Mer safari kan ni få, då Hluhluwe Imfolozi Park inte ligger långt borta. Kör själva eller boka en guidad tur.

Om ni reser under perioden november-februari kan ni under en av kvällarna få vara med om en fantastisk upplevelse genom att följa med på en nattlig tur och få chansen att se de gigantiska havs­sköld­paddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias strän­der för att lägga sina ägg.

Dag 9:
Idag tar ni ett inrikesflyg till Kapstaden. Väl framme hämtar ni ut en ny hyrbil och tar er till Cape Riviera Guest House  4 out of 4 stars där ni stannar i 5 nätter. Kanske vill ni avsluta dagen med att åka in till Victoria & Alfred Waterfront för en god mid­dag?

V&A Waterfront, Kapstaden, Sydafrika
Vid V&AWaterfront finns det mycket att välja på

Dag 10-13:
Att börja med ett besök till Table Mountain är en bra idé. Skulle det vara så att det blåser för mycket eller att berget täcks av moln har ni chansen att komma tillbaka hit en annan dag. På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter över Kap­halvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay.

Vackra Kirsten­bosch Botanical Gar­dens ligger på Table Mountains sluttningar och här hittar ni The Boomslang, en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar. Com­pany Gardens, South African Museum, stadens planetarium samt Castle of Good Hope, Rhode’s Memorial och Signal Hill är också alla platser som är värda att besöka.

Den sydafrikanska västkusten är väldigt vacker och har ni en dag över är det en trevlig utflykt. Om ni vill kan ni stanna till i den lilla staden Darling, som har en del fina vinodlingar, innan ni fortsätter till Langebaan, en av världens bästa platser för vindsurfing, och West Coast National Park. Stanna till för lunch på Die Strandloper, som ligger mitt på stranden. Här får ni äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet.  På vägen hem kan ni stanna till i Bloubergstrand, varifrån de berömda fotona på Table Mountain som reser sig bakom den glittrande Table Bay är tagna. 

En annan dagsutflykt är den till Cape Point och Godahoppsudden. Kör via Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och fortsätt till Boulder’s Beach utanför Simon’s Town, där ni kan besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor där. Från Cape Point kan ni se Goda­hoppsudden i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Godahoppsudden & Cape Point, Kaphalvön, Sydafrika
Godahoppsudden, och Cape Point, är en trevlig dagsutflykt

Dag 14:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags beger ni er tillbaka till flygplatsen där ni läm­nar ni till­baka er hyrbil och sedan tar flyget hem till Sverige igen. 

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 12 700 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Graskop Hotel, 3 out of 3 stars, Graskop, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 1 natt på Foresters Arms, Swaziland, Standard Room, inkl. halvpension
– 4 nätter på Elephant Coast Guest House 4 out of 4 stars, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Fairlight Beach House 4 out of 4 stars, Umdloti, Standard Seafacing Room, inkl. frukost
– 5 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukos
– 6 safariturer i Maseke Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift  
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Safari, KwaZulu-Natal & Kapstaden? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00