Namibia Explorer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

18 dagar/17 nätter

Denna resa bjuder på ett äventyr där ni får se och uppleva det mesta och det bästa av vad Namibia har att erbjuda. Ni reser runt i landet och får njuta av Kalahariöknens röda sand, imponeras av Fish River Canyon och de otroliga sanddynerna i Sossusvlei. Det blir också tid för äventyr i Swakopmund och otrolig safari i Etosha National Park innan resan avslutas i Windhoek.

Dag 1:
När ni landar i Windhoek hämtar ni ut er hyrbil och beger er till Villa Violet där ni ska bo över natten. Windhoek ligger mitt i Namibia och här är det tyska arvet väldigt tydligt i språk, arkitektur och så klart även på restaurangerna som serverar tradi­tionella rätter. 

Christuskirche, Windhoek, Namibia
Christuskirche är ett av Windhoeks mest kända landmärken

Dag 2:
Det är dags att påbörja ert äventyr och ni reser söderut mot Kalahari Anib Lodge där ni ska stanna i 2 nätter. Lodgen ligger i Gondwana Kalahari Park, bland de vackert röda sanddynerna i Kalahari som breder ut sig i flera hundra kilometer. Här får ni uppleva fantastisk natur, men kan också stöta på en del djur som springbock, oryxantilop, struts såväl som schakal och piggsvin.

Dag 3:
Kalahariöknen är världens största sammanhängande sandområde. Landskapet karaktäriseras av röda sanddyner som når en höjd av 15-30 meter och som breder ut sig parallellt med varandra med stora dalar däremellan. Då och då finns så kallade ”pans” i dessa dalar och efter kraftiga regn fylls dessa med vatten men torkar snart ut igen. Ni kan utforska området till fots och på eftermiddagen får ni följa med ut på en guidad tur in i Kalahari och i solnedgången stannar ni till på en sanddyn med otrolig utsikt över området och avnjuter en drink.

Dag 4:
Ni fortsätter söderut mot Gondwana Canyon Park som ligger bara 20 km från Fish River Canyon. Om ni känner att tiden räcker till, kan ni på vägen stanna till vid Keetmanshop för att besöka Giant’s Playground, ett område med enorma grå-svarta stenblock som är staplade på varandra, som om jättar hade lagt dem där. 

Här finns också Kokerboom Forest, en skog med om­kring 300 exemplar av detta förhistoriska träd, som egentligen är en aloeväxt som endast finns i de nordöstra delarna av Sydafrika och fram­för allt i södra Namibia. Fortsätt sedan till Canyon Village där ni ska bo i 2 nätter.

Fish River Canyon, Namibia
Fish River Canyon bjuder på magisk utsikt

Dag 5:
Fish River Canyon, belägen i ett kargt område med endast tåliga växter såsom koger­träd, är den näst största kanjonen i världen, efter Grand Canyon, och är också det område som är näst populärast för besö­kare i Namibia. Omkring 350 miljoner år sedan bildades en 20 km bred förkastning, där floden sedan har eroderat fram kanjonen såsom den ser ut idag – hela 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 meter djup.

Fish River, som är den längsta floden i Namibia, flyter idag längs kanjonen, men är numer endast en rännil jämfört med den flod som tidigare forsade fram här. Under sensommaren svämmar den vanligen över, resten av året blir den till en kedja av långa smala små­sjöar. I Fish River Canyons nedre del, ligger de varma källorna i Ai-Ais. Utforska Fish River Canyon på egen hand eller delta i någon av alla de utflykter som anordnas av ert boende, såsom vandringar, ridturer eller guidade turer till olika utsiktspunkter längs Fish River Canyon eller runt om i Gondwana Canyon Park.

Dag 6:
Idag tar ni er till Aus där ni bor på Desert Horse Inn i 2 nätter. Om ni hinner kan ni fortsätta västerut till utkiksplatsen vid The Garub Wild Desert Horse. Har ni tur kan ni få se vildhästarna dricka vid vattenhålet eller leka av sig. Dessa hästar härstammar troligen från de hästar som sydafrikanska armén använde under första världskriget och som under åren har an­passat sig till ett liv i öknen.

Vildhästar, Namibia
Vilhästarna har anpassat sig till ett liv i öknen

Dag 7:
Ta en tur västerut till Kolmanskop, en stad som blomstrade efter det att diamanter hittades här 1908. Idag är staden helt över­given och sanddyner fyller rummen och ibland hela hus. Detta är verkligen en spökstad mitt i öknen. Om ni vill kan följa med på en guidad tur som tar er runt i staden och det finns också ett litet mu­seum och en utställning.

Ta er sedan vidare den korta sträckan till Lüderitz, en kuststad med en varierande historia som inkluderar portugisiska sjöfarare, brittiska valfångare och tyska köpmän. Längs med Bergstrasse radar de vackra historiska byggnaderna från 1900-talet upp sig och vid Diaz Point kan ni se stenkorset Bartolomeu Diaz reste som ett landmärke.

Dag 8:
Efter frukost fortsätter ni resan norrut mot Sesriem, där ni ska bo på Sossusvlei Lodge i 2 nätter. Här bor ni precis vid porten till Namib Naukluft Park, där Sossuvlei, Deadvlei och Sesriem Canyon ligger.

Dag 9:
Parken öppnar ca 15 minuter före soluppgången och försök vara på plats då. Ned till parkeringen ca 6 mil längre fram kan ni åka med en vanlig bil och härifrån får ni transfer till Sossusvlei och Deadvlei, ca 5 km längre fram. I Sossuvlei finns världens högsta sanddyner som har formats under miljontals år. Att klättra upp för en av dessa dyner belönas med en otrolig utsikt över området, inklusive Deadvlei – ett stort område som består av torkad vit lera som endast störs av uråldriga skelett av akacie­träd, en del så gamla som 500 – 600 år. Om ni vill kan ni via boendet boka in en del olika spännande aktiviteter.

Fyrhjuling, Swakopmund, Namibia
Swakopmund är full av häftiga äventyr!

Dag 10:
Ni reser vidare norrut och tar er ut till kusten vid Walvis Bay varifrån ni fortsätter ytterligare en bit norrut till den lilla staden Swakopmund. Här bor ni på Cornerstone Guesthouse i 3 nätter. Det är en bit att köra idag så se till att få en tidig start så att ni kan njuta av de vackra landskapen som ni passerar.

Dag 11–12:
Swakopmund är ett paradis för den äventyrs­lystne! Även om det finns en hel del att göra inne i staden, så är det i öknen runt omkring Swakopmund som saker och ting verkligen händer. Fyrhjuling, sandboarding, sandskidåkning, parasailing och dussinet andra adrenalinpumpande aktiviteter kan bokas från någon av alla de arrangörer som finns här. Om ni tröttnar på att hålla igång kan ni strosa runt på Swakopmunds palmkantade gator, besöka ett konst­galleri eller museum, äta gott på någon av stadens caféer eller restauranger eller ta det lugnt på stranden och svalka er i Atlantens kalla vatten.

Dag 13:
Idag lämnar ni kusten och tar er norrut, till Twyfelfontein där ni ska bo på Twyfelfontein Country Lodge i 2 nätter. Här bor ni bra till för att utforska området. På vägen norrut kommer ni att köra förbi Brandberg Mountains som ser ut att glöda i solnedgången på grund av det höga innehållet av fältspat. Toppen kallas Königstein och är Namibias högsta berg på 2 573 meter. I de här bergen finns en av de största samlingarna av klippmålningar i världen.

Dag 14:
Damaraland är ett mycket vackert område ochTwyfelfontein är som ett enormt konstgalleri. Här finns omkring 2 000 hällristningar gjorda av bush­män, en del så gamla som 6 000 år, och man kan se giraffer, noshörningar, ele­fanter och mycket mer. The Organ Pipes tros ha formats omkring 120 miljoner år sedan och har fått sitt namn av ganska självklara orsaker då bergpelarna av diabas ser ut som orgelpipor. 

Hällristning, Twyfelfontein, Namibia
I Twyfelfontein finns omkring 2 000 hällristningar

Ett kort stycke längre bort hittar ni Burnt Mountain, som mitt på dagen ser  ganska tråkigt ut men som på morgonen, eller sent på efter­middagen, glöder  med en vackert röd färg. Norr om Twyfelfontein hittar ni Petrified Forest, ett område med trädstammar som fördes dit på grund av översvämningar omkring 250 miljoner år sedan. De begravdes i kiselrik jord vilket medförde att inget syre tillfördes trädstammarna och således stoppades nedbrytningen. Vartefter ersattes träet med kisel och idag finns omkring 50 trädstammar på platsen, den längsta är omkring 30 meter lång.

Dag 15:
Nu har det blivit dags för lite djurliv och ni tar er till Etosha National Park, där ni ska bo på Etosha Village som ligger strax utanför parken. Om ni får en tidig start på dagen kan ni  få lite tid till att utforska Etosha på egen hand redan idag. Vägarna inne i Etosha är väl underhållna grus­vägar, men det kan finnas gott om vassa stenar så ta det försiktigt. 

Dag 16:
Idag får ni följa med på en guidad halvdagstur i Etosha. På morgonen hoppar ni på det öppna safarifordo­net och ger er ut på äventyr. Ni kommer att vara ute i ca 6 timmar och under dagen stannar ni till för att sträcka på benen och för att få lite i magen. Safari i Etosha är otroligt bra, här finns flertalet utrotnings­hotade djurarter, bland annat den svarta noshörningen. Inne i Etosha finns ett stort område på ca 5 000 kvadratkilometer som kallas Etosha Pan. Detta vattenfylls efter kraftiga regn, dock endast för några dagar men länge nog att dra till sig stora mängder med vackra fla­mingos. När Etosha Pan torkar ut bildas en silvervit krackelerad yta som står i kontrast till savannen runt omkring.

Springbock, Etosha National Park, Namibia
Springbock försöker komma undan den värsta hettan

Dag 17:
Idag lämnar ni Etosha och reser söderut tillbaka till Windhoek. Det är en ganska lång resa, men vägen är bra så ni bör nå staden på eftermiddagen. Här bor ni återigen på Villa Violet.

Dag 18:
Sista dagen på er resa har tyvärr kommit, men beroende på när ert flyg går kan ni eventuellt hinna under­söka Windhoek lite mer. Här finns en hel del sevärdheter, såsom till ex­empel Namibias Nationalmuseum vid Alte Feste Castle som bjuder på en mängd olika utställ­ningar, bland annat Social History Galley och Independence Display – båda ger en in­blick i Namibias komplexa historia. Här hittar ni också Christuskirche, en kyrka byggd 1910 av sandsten. Idag är den ett av stadens mest slående landmärken. Flertalet olika stilar har influerat kyrkans design och kejsar Wilhelm II donerade de färgade fönsterglasen.

När det sedan är dags tar ni er till flygplatsen, lämnar tillbaka er hyrbil och tar ni flyget hem tillbaka till Sverige. Efter en resa som denna har ni foton, minnen och berättelser att dela med er under en lång, lång tid…

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 19 700 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på La Plume Guest House 4 out of 4 stars, Oudtshoorn, Luxury Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars, Knysna, Superior Lagoon View Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Kariega Main Lodge 4 out of 4 stars, Kariega Game Reserve, Standard Chalet, inkl. helpension
– 4 safariturer i Kariega Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer och aktiviteter
– Parkavgift Kariega Game Reserve
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funk­tionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni kan också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Namibia Explorer? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00