Gepard i Madikwe Game Reserve, Sydafrika

Madikwe & Western Cape

En resa som kombinerar magisk safari i malariafritt reservat där ni kan få se alla i the Big Five med vackra Western Cape. Ni besöker Kapstaden, mysiga Hermanus och avslutar i Franschhoek i vindistrikten.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

14 dagar/13 nätter

från 17 600 kr

Sydafrika

Rundresa

Malariafritt: ja

Visum: nej

Karta för resan Madikwe & Western Cape
Klicka på kartan för att se en större version

Ni börjar resan i Sun City, en resort som är uppbyggt mitt ute i ingenstans medn som erbjuder nåt för nästan alla samker, innan ni fortsätter till underbara Madikwe Game Reserve. Här ni får några härliga dagar ute i bushen i detta speciella och malariafria reservat. Resan tar er sedan söderut till Kapstaden där ni får uppleva mycket av vad The Mother City har att erbjuda. Resan fortsätter till den mysiga kuststaden Hermanus, som är världsberömd för  sina valar. Er sydafrikaresa avslutas i  härliga Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt.

Dagsprogram

Dag 1:
Flyget landar i Johannesburg och ni hämtar ut en hyrbil och tar er in till Sun City där ni bor 2 nätter.

Dag 2:
Vattenparker, restauranger, barer, nattklubbar, butiker, biografer, spelautomater och golf. Sun City bjuder på nåt för alla.

Dag 3: 
Resan går vidare till Madikwe Game Reserve där ni bor på safarilodge i 3 nätter.

Dag 4-5: 
Njut av två dagar med safari i Madikwe, ett stort reservat med väldigt stor variation på både djur och natur.

Dag 6: 
Kör tillbaka till Johannesburg och flyg ner till Kapstaden. Här stannar ni i 4 nätter.

Dag 7-9: 
Upptäck Kapstaden på egen hand. Önskas guidade turer bokar vi gärna det åt er.

Dag 10: 
Ni tar er till Hermanus, en mysig kuststad där ni stannar i 2 nätter.

Dag 11:
Hermanus bjuder på otrolig landbaserad valskådning (under valsäsongen). Ni kan också besöka Cape Agulhas och prova på burdyk med vithaj om ni vågar.

Dag 12:
Ni reser norrut till vindistrikten, där ni bor i Franschhoek i 2 nätter.

Dag 13:
Upptäck vindistrikten, antingen på egen hand eller på en förbokad tur.

Dag 14:
Flyg hem till Sverige från Kapstaden.

Pris

2019: från 17 600 kr per person
2020: från 18 200 kr per person

I PRISET INGÅR
– hyrbil i 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Soho Hotel, Sun City, inkl. frukost
– 3 nätter på Buffalo Ridge Safari Camp, Madikwe Game Reserve, inkl. helpension
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House, Kapstaden, inkl. frukost
– 2 nätter på On the Cliffs Guest House, Hermanus, inkl. frukost 
– 2 nätter på Maison Chablis Guest House, Franschhoek, inkl. frukost
– 6 safariturer i Madikwe Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers
– Telefonassistans under er resa 

I PRISET INGÅR INTE
– Flygbiljetter 
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Baserat på del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer. Exakt pris i SEK baseras på dagsaktuell växlingskurs

LÅT OSS PRATA OM

din resa till Sydafrika

Detaljerat dagsprogram

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör till Sun City där ni ska bo på Soho Hotel 4 out of 4 stars i 2 nätter.

Dag 2:
Tillbringa dagen vid vattenparken Valley of the Waves, med vattenrutschkanor och andra roliga aktiviteter. Det finns också en ändlös mängd restauranger, barer, nattklubbar, butiker, biografer och spelautomater så ni ska med all säkerhet kunna hitta på något att roa er med!

Dag 3: 
Efter frukost lämnar ni Sun City och tar er till  Madikwe Game Reserve som ligger alldeles vid gränsen till Botswana. Madikwe är ett av Sydafrikas största reservat på hela 70 000 hektar och är helt malariafritt. Här bor ni på Buffalo Ridge Safari Camp i 3 nätter.

Redan på eftermiddagen får ni följa med på er första safaritur. Ni beger er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. 

Gepard vilar på den röda sanden i Madikwe Game Reserve

Dag 4-5: 
Ni blir väckta i gryningen och ni beger er ut på safari i jakt på The Big Five (elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard). Förutom The Big Five finns här även många andra djur såsom t.ex. flodhäst, giraff, vildhund, hyena (både brun och fläckig hyena) samt gepard. Tillsammans med de öppna slätterna och Marico River, som flyter genom den östra delen av reser­vatet, finns här olika habitat. När­heten till Kala­hariöknen medför att det finns en viss överlapp­ning mellan olika djurarter från olika ekosystem, det finns alltså en väldigt stor variation i Madikwe.

När ni åter­vänder till lodgen är frukost serverad. Mitt på dagen serve­ras lunch och på efter­middagen är det dags för ytter­ligare en tur ut i bush­en i jakt på Afrikas vilda djur i skenet av strål­kastarna.

Dag 6:
Efter morgonsafari och frukost tar ni er till­baka till flygplatsen i Johannes­burg. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar på eftermiddagen ett flyg till Kapstaden. När ni kommer fram till Kap­staden hämtar ni ut en ny hyrbil och åker till Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 4 nätter.

Pingviner finns det goptt om på Boulders Beach

Dag 7-9:
Table Mountain är  väl ändå ett måste när man besöker Kapstaden? På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter över Kaphalv­ön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. En skön eftermiddag på Kirsten­bosch Botanical Gar­dens med en god picknick är inte heller så dumt. 

I Victoria & Alfred Waterfront finns nog det mesta man kan önska sig – restauranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär. Härifrån kan man också ta en färja till Robben Island, ön där Nelson Mandela satt fängslad så länge.

Cape Point och Godahoppsudden når ni genom att följa kusten tills ni når Hout Bay, en pittoreskt liten stad som ligger perfekt i en vindskyddad bukt, omgiven av berg.  Därifrån tar ni  den kurviga kustvägen Chapman’s Peak Drive och fortsätter förslagsvis till Simon’s Town för att hälsa på hos pingvinerna på Boulder’s Beach.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och ta linbanan eller gå upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudd­en i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Elefanter i Kariega Game Reserve

Dag 10:
Idag tar ni er till mysiga Hermanus. Här kommer ni att bo på On the Cliffs Guest House 4 out of 4 stars i 2 nätter. Hermanus bjuder på massor av små, mysiga caféer och restauranger. Det finns också en del vingårdar i området där det pro­duceras pris­vinnande viner.

Dag 11:
Hermanus är känd som en av världens bästa plat­ser för att be­skåda valar från land, så om ni kom­mer hit under valsäsongen, som är under juni till november, kan ni idag vandra längs klipporna för att spana efter valarna ute i bukten. Om ni vill kan ni göra en dagsutflykt till Afrikas sydlig­aste punkt Cape Agulhas, där de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen möts.

Ni kan också få vara med om ett möte med den mäktiga vit­hajen. Här får ni chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattenytan – all utrustning tillhandahålls och ingen erfarenhet krävs.  

Dag 12:
Er resa går vidare och ni tar er till Franschhoek i de vackra vin­distrikten. Här bor ni på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars i 2 nätter.

Dag 13:
Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och det fran­ska arvet märks tydligt i staden, som också är Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – några av landets bästa restauranger finns här!

Sydafrikas egna druva Pinotage är bara en av de som odlas här

I Stellenbosch finns några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil och det är riktigt mysigt att ta en prome­nad längs gatorna som kantas av ekar, och sedan äta en god lunch på någon av de många restau­ranger som finns i staden.

Ett stycke norrut har ni Paarl och här hittar ni Fairview som förutom vin också produ­cerar ost, och Spice Route som ligger granne med Fairview. Här finns kan ni provsmaka biltong (torkat kött som är väldigt typiskt sydafri­kanskt) choklad, besöka ett ölbryg­geri, glasblåseri och konstgalleri och äta god mat på flera olika restauranger.

Självklart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Ett stycke norrut har ni Paarl och här hittar ni Fairview som förutom vin också produ­cerar ost, och Spice Route som ligger granne med Fairview. Här finns kan ni provsmaka biltong (torkat kött som är väldigt typiskt sydafri­kanskt) choklad, besöka ett ölbryg­geri, glasblåseri och konstgalleri och äta god mat på flera olika restauranger.

Självklart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Dag 14:
Er resa närmar sig sitt slut och när det är dags åker ni till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och sedan tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en fantastisk resa i Sydafrika och för­hoppningsvis kommer ni snart tillbaka igen!

Kontakta oss

Viktig information

Här nedan kan ni läsa mer om ert resmål och om sådant som kanske inte alltid är så kul att tänka på – de praktiska bitarna såsom visum, vaccinationer och försäkringar.

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Landet har otroligt mycket att erbjuda i form av både upplevelser, äventyr, golf, dykning och inte minst fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Sydafrika är ett stort land med stor variation i natur och kultur, man kan därför få en väldigt bred upplevelse under en resa. Läs mer…

Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. 

Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

För resan gäller Destination Afrikas resevillkor.

Titta även på följande resor

Western Cape Explorer​

Denna härliga resa på 14 dagar börjar i Kapstaden och tar er sedan till vindistrikten. Ni fortsätter längs Garden Route för sol, bad och äventyr och avslutar med safari. Från 13 300 kr per person
sydafrika

Stora Sydafrikaresan

En resa på 21 dagar som tar er från norr till söder. Upplev safari i Krugerparken, res genom Swaziland, besök KwaZulu-Natal och åk till Kapstaden via Garden Route. Från 17 200 kr per person
sydafrika

Krugerparken & Kapstaden

En resa på 14 dagar som börjar i Krugerparken innan ni fortsätter till ett privat reservat för mer safari. Resan avslutas i vackra Kapstaden, med bland annat Table Mountain och Cape Point. Från 16 550 kr per person
sydafrika

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107