Zebra, Sydafrika

Krugerparken & Kapstaden

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Krugerparken & Kapstaden

10 dagar/9 nätter

Er resa i Sydafrika börjar i underbara Krugerparken där ni på egen hand får chansen att upptäcka denna välkända nationalpark. Ni fortsätter sedan till ett privat reservat, Maseke Game Reserve, där ni får uppleva den afrikanska bushen på ett annat sätt, denna gång i öppna fordon med professionell guide. Innan resan avslutas får ni upptäcka vackra Kapstaden, en av världens vackraste städer!

Dag 1:
När ni landar i Nelspruit hämtar ni ut en hyrbil och åker in i Krugerparken och vidare till Skukuza Camp 3 out of 3 stars där ni stannar i 2 nätter.

Giraffer och zebror, Krugerparken, Sydafrika
Giraffer och zebror i Krugerparken

Skukuza Camp är ett av det största lägren inne i Krugerparken och ligger precis söder om Sabie River i ett grönskande område med mycket träd. Här bor ni bland annat nära Lake Panic, som är en damm vars fågelgömsle är mycket välbesökt av fågelskådare.

Dag 2:
Idag beger ni er ut på upptäcktsfärd i Kruger­parken. Ge er ut så snart solen kommer upp och njut sedan av en heldag ute i parken. Ta det med ro och passa på att uppleva vild­marken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni chansen att se The Big Five – elefant, nos­hörning, buffel, lejon & leopard – och själv­klart mycket annat. 

Om ni inte vill köra runt på egen hand finns det guidade turer som ni kan följa med på, dessa guidade turer kan även vara ett bra komplement till att enbart köra på egen hand. Det erbjuds både morgon- och kvällsturer samt kortare vandringar.

Dag 3:
Det har blivit dags att lämna Krugerparken men än är det inte slut med safari utan ni tar er till ett av de närliggande privata reservaten, Maseke Game Reserve där ni bor 3 nätter på Chacma Bush Camp. I Maseke Game Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

På efter­middagen får ni åka ut på er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och ni stannar till för en sundowner, varefter safarin fortsätter i skenet av en spotlight för att få se de nattaktiva djuren. 

Buffel, Sydafrika
Buffeln, en av The Big Five

Dag 4:
Efter en lätt frukost beger ni er i gryningen ut på safari igen. När ni återvänder till lodgen serveras frukost och därefter får ni tid att njuta av den lugna atmosfären i bushen. På eftermiddagen är det dags för ytterligare en spännande tur ut i bushen. Ni stannar till i solnedgången för en ”sundowner” och när solen gått ned fortsätter ert äventyr med hjälp av strål­kastare i jakt på de nattaktiva djuren. Vid åter­komsten till lodgen bjuds det åter på en härlig middag.

Dag 5:
Dagen börjar med en sista safaritur samt efterföljande frukost innan färden går vidare, denna gång till Kapstaden. När ni kommer fram hämtar ni ut en ny hyrbil och tar er till Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 5 nätter.

Dag 6-9:
Kapstaden bjuder på så mycket! Table MountainKirsten­bosch Botanical Gar­densRobben Island och V&A Waterfront för att nämna några självklarheter. Company Gardens, Syd­afrikas äldsta park med anor från mitten av 1600-talet, South African Museum, Kapstadens planetarium och Castle of Good Hope är fler alternativ.

Den sydafrikanska väst­kusten bjuder på kilometerlånga och ofta vindpinade stränder och en låg horisont med vid­sträckt himmel. Området ligger utanför turiststråken, men är väl värt att upptäcka – framför allt under perioden augusti-september då vårens första blommor bjuder på en magisk show. Här finner ni också en mycket speciell restaurang, Die Strandloper, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet.  

Godahoppshudden, Kaphalvön, Sydafrika
Skylt vid Godahoppsudden på Kaphalvön

En heldagsutflykt  till Cape Point och Godahoppsudden rekommenderar vi starkt. Innan ni når ert slutmål får ni åka längs Chapman’s Peak Drive, stanna till i charmiga Simon’s Town och besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor vid Boulder’s Beach.

Dag 10:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags beger ni er tillbaka till flygplatsen. Här läm­nar ni till­baka er hyrbil och tar sedan flyget hem till Sverige igen.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 10 600 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Skukuza Camp 3 out of 3 stars, Krugerparken, Bungalow BD2, self catering
– 2 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 5 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars , Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 4 safariturer i Maseke Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Krugerparken & Kapstaden? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Sydafrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Sydafrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00