Kapstaden till Windhoek

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

17 dagar/16 nätter

Detta är ett riktigt härligt äventyr som tar er från Kapstaden i Sydafrika till Windhoek i Namibia. Upptäck the Mother City innan ni påbörjar er resa norrut och tar er över gränsen in till Namibia. Här får ni uppleva mäktiga Fish River Canyon, de otroliga sanddynerna i Sossusvlei och häftiga äventyr i Swakopmund och mycket mer innan resan avslutas i Windhoek.

Dag 1:
När ni anländer i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och beger er till härliga Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars. På eftermiddagen kan ni åka in till Victoria & Alfred Waterfront på eftermiddagen där det mesta man kan önska sig finns – restauranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär.  

Langa, Kapstaden, Sydafrika
Ta en guidad promenad i Langa och möt människorna som bor där

Dag 2–3:
Ni har två hela dagar i vackra Kapstaden och något man inte bör missa är ett besök till Table Mountain. Färden upp till toppen tar cirka tio minuter med linbanan och på top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay.

En heldagsutflykt söderut tar er till Cape Point och Godahoppsudden. Kör längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Ni fortsätter till Simon’s Town, där ni måste passa på att besöka pingvinerna som bor vid Boulders Beach. Väl framme vid Cape Point får ni antingen ta linbanan eller gå upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni kan ta er till via en vand­ringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Ni kan också välja att följa med på en guidad vandring genom Langa och fokus ligger på det vardagliga livet i detta område där Xhosa-kulturen dominerar. Turen avslutas med att ni besöker en av lokal­befolkningens hem där ni bjuds på traditionellt snacks. Om ni gör turen på en söndag blir höjdpunkten istället ett besök i en kyrka där ni får uppleva äkta sydafrikansk gospelsång.  

Dag 4:
Idag lämnar ni Kapstaden och påbörjar er resa norrut. Slutmålet är Clanwilliam som ligger precis norr om det vackra Cederberg Wilderness Area och här bor ni på Saint du Barrys 4 out of 4 stars över natten. Omkring en timme norr om Kapstaden hittar ni !Khwa ttu som kan vara ett intressant stopp. Här kan ni få lära er mer om Sanfolket under en guidad tur och ett besök på museet.

Maltese Cross, Cederberg Wilderness Area, Sydafrika
Maltese Cross i Cederberg Wilderness Area

Cederberg Wilderness Area är, med sina majestätiska berg av sand­sten, ett paradis för vandrare. Här finns några av landets mest respektingivande klippformationer, Wolfberg Arch och Maltese Cross men även grottor med en mängd olika klippmålningar. OBS! Om detta lockar er så rekommenderar vi att ni lägger till en, eller ett par, extra nätter i Clanwilliam.

Dag 5:
Efter frukost fortsätter ni norrut och idag tar ni er till Springbok, där ni tar in på charmiga Daisy Country Lodge 4 out of 4 stars över natten. Ni befinner er i området Namaqualand som är känt för sina vårblommor, sällsynta suckulen­ter och unika inhemska växter, och om ni kom­mer hit i samband med de första vårregnen kan ni ha turen att få se tusentals färggranna blom­mor.

Dag 6:
Nu har det blivit dags att lämna Sydafrika och ni fortsätter över till Namibia. Ni fortsätter sedan ytterligare en bit norrut mot Gondwana Canyon Park som ligger bara 20 km från Fish River Canyon. Här bor ni på Canyon Village i 2 nätter.

Dag 7:
Fish River Canyon är den näst största kanjonen i världen, efter Grand Canyon, och är också det område som är näst populärast för besökare i Namibia. Omkring 350 miljoner år sedan bildades en 20 km bred förkastning, där floden sedan har eroderat fram kanjonen såsom den ser ut idag – hela 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 meter djup. I Fish River Canyons nedre del, ligger de varma källorna i Ai-Ais.

Fish River Canyon, Namibia
Det finns gott om vandringsleder i Fish River Canyon

Utforska Fish River Canyon på egen hand eller delta i någon av alla de utflykter som anordnas av ert boende, såsom vandringar, ridturer eller guidade turer till olika utsiktspunkter längs Fish River Canyon eller runt om i Gondwana Canyon Park.

Dag 8:
Ni lämnar Fish River Canyon på morgonen och tar er nordväst mot Aus. Om ni vill kan ni på vägen göra en avstickare till Keetmanshop för att besöka Giant’s Playground, ett område med enorma grå-svarta stenblock som är staplade på varandra, som om jättar hade lagt dem där. Här finns en led som ni kan följa för att se dessa skulpturer på nära håll. 

Här finns också Kokerboom Forest. Kokerboom heter också Quiver Tree (eller kogerträd på svenska) då det användes flitigt av Khiosan­folket för att tillverka just koger till sina pilar. I skogen finns det omkring 300 exemplar av detta förhistoriska träd, som egentligen är en aloeväxt som blommar i juni eller juli med stora vackra gula blommor.

Ni fortsätter sedan till Aus där ni bor på Desert Horse Inn i 2 nätter.

Dag 9:
Ta en tur västerut till Kolmanskop, en stad som blomstrade efter det att diamanter hittades här 1908. Idag är staden helt övergiven och sanddyner fyller rummen och ibland hela hus. Detta är verkligen en spökstad mitt i öknen. Om ni vill kan ni här följa med på en guidad tur som tar er runt i staden och det finns också ett litet museum och en utställning.

Kolmanskop, Namibia
Kolmanskop, en spökstad mitt i öknen

Ta er sedan vidare den korta sträckan till Lüderitz, en kuststad som är mer än 100 år gammal och har en rik och varierande historia. Lüderitz bjuder också på en hel del god mat, avnjut gärna en lunch med färsk fisk och skaldjur. På vägen tillbaka kan ni eventuellt stanna till vid utkiksplatsen vid The Garub Wild Desert Horse och förhoppnings­vis kan ni se vildhästarna dricka vid vattenhålet eller leka av sig. Dessa hästar härstammar troligen från de hästar som sydafrikanska armén använde under första världskriget och som under åren har an­passat sig till ett liv i öknen.

Dag 10:
Efter frukost fortsätter ni resan norrut mot Sesriem, där ni ska bo på Sossusvlei Lodge i 2 nätter. Här bor ni precis vid porten till Namib Naukluft Park, där Sossuvlei, Deadvlei och Sesriem Canyon ligger.

Dag 11:
Parken öppnar ca 15 minuter före soluppgången så försök vara på plats då. Ned till parkeringen ca 6 mil längre fram kan ni åka med en vanlig bil. Härifrån avgår en transfer som tar er ned till Sossusvlei och Deadvlei, ca 5 km längre fram. I Sossuvlei finns världens högsta sanddyner som har formats under miljontals år av sand som forslats från Orange River ut i Altanen och sedan spolats upp på land av havets vågor. 

Dune 45, Sossusvlei, Namibia
Att klättra upp för Dunbe 45 är värt mödan!

Att klättra upp för en av dessa dyner belönas med en helt otrolig utsikt över hela området, inklusive Deadvlei – ett stort område som består av torkad vit lera som endast störs av uråldriga skelett av akacie­träd, en del så gamla som 500 – 600 år. Detta är en fotografs dröm! Om ni vill kan ni via boendet boka in en del olika spännande aktiviteter.

Dag 12:
Ni reser vidare norrut och tar er ut till kusten vid Walvis Bay varifrån ni fortsätter ytterligare en bit norrut till den lilla staden Swakopmund. Här bor ni på Cornerstone Guesthouse i 3 nätter. Det är en bit att köra idag så se till att få en tidig start så att ni kan njuta av de vackra landskapen som ni passerar.

Dag 13–14:
Ni har 2 hela dagar i Swakopmund som är ett paradis för den äventyrslystne! Även om det finns en hel del att göra inne i staden, så är det i öknen runt omkring Swakopmund som saker och ting verkligen händer. Fyrhjuling, sandboarding, sandskidåkning, parasailing och dussinet andra adrenalinpumpande aktiviteter erbjuds. Ni kan också ta en dagstur till Walvis Bay, en populär stad för vindsurfing, kitesurfing och för att paddla kajak i lagunen. Här kan man följa med ut till havs för att få se delfiner och sälar, men det är framför allt en fågelskådares paradis. 

Spitzkoppe med dess karaktäristiska siluett

Dag 15:
Efter några dagar vid kusten är det dags att vända inåt land igen, denna gång till huvud­staden Windhoek. Här bor ni de sista 2 nät­terna på Villa Violet. Om ni vill kan ni på vägen stanna till vid Spitzkoppe, som med sina 1 800 meter är känt som Namibias Matterhorn och har en karaktäristisk siluett. De enorma gra­nitblocken skapades för över 100 miljoner år sedan och kan ses från långt avstånd där de ligger mitt i det torra land­skapet.

Dag 16:
I Windhoek är det tyska arvet tydligt i språk, arkitektur och restauranger som serverar tradi­tionella rätter. Staden har en viss europeisk atmosfär, där man kan vandra runt bland marknader, affärer, caféer och restauranger. Här finns också en hel del sevärdheter, bland annat Christuskirche, ett av stadens mest slående landmärken med färgade fönster­glas donerade av kejsar Wilhelm II.

Dag 17:
Sista dagen på er resa har tyvärr kommit och när det är dags tar ni er till flygplatsen, lämnar tillbaka er hyrbil och tar ni flyget hem tillbaka till Sverige. Vi är säkra på att ni har haft ett underbart äventyr i Syd­afrika och Namibia och vi hoppas att ni gärna vill komma tillbaka!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 14 900 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp C (Toyota Corolla Quest Sedan eller liknande) 17 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Saint du Barrys 4 out of 4 stars, Clanwilliam, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Daisy Lodge 4 out of 4 stars, Springbok, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Canyon Village, Gondwana Canyon Park, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Desert Horse Inn, Aus, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Sossusvlei Lodge, Sossusvlei, Standard Room, inkl. halvpension
– 3 nätter på Cornerstone Guesthouse, Swakopmund, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Villa Violet, Windhoek, Standard Room, inkl. frukost
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funk­tionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alterna­tivt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni kan också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Kapstaden till Windhoek? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00