Kapstaden till Windhoek

Ett riktigt härligt äventyr som tar er från Kapstaden i Sydafrika till Windhoek i Namibia. Upptäck the Mother City innan ni tar er över gränsen in till Namibia. Upplev mäktiga Fish River Canyon, de otroliga sanddynerna i Sossusvlei och häftiga äventyr i Swakopmund och mycket mer innan resan avslutas i Windhoek.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

17 dagar/16 nätter

Kontakta oss

Sydafrika/Namibia

Rundresa

Malariafritt: ja

Visum: nej

Klicka på kartan för att se en större version

Denna härliga resa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Här får ni upptäcka bland annat Table Mountain och vackra Cape Point. Ni tar er sedan till Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt, där ni får chansen att besök välkända vingårdar och prova många goda viner. Resan tar er sedan till Sydafrikas strutshuvudstad Oudtshoorn och vidare längs Garden Route  till Knysna, där det blir det tid för sol, bad och äventyr. Och världens godaste ostron! Det hela avslutas till sist på en lodge i vackra Kariega Game Reserve där ni får chansen att komma öga mot öga med the Big Five. 

Dagsprogram

Dag 1:
När ert flyg landat hämtar ni ut en hyrbil och tar er in till Kapstaden där ni bor 3 nätter.

Dag 2-4:
Upptäck Kapstaden, med bland annat Table Mountain, Cape Point, V&A Waterfront och mycket mer.

Dag 4: 
Resan går vidare norrut till Clanwilliam på västkusten, där ni stannar 1 natt.

Dag 5: 
Fortsätt till Namaqualand, den nordligaste delen av Sydafrikas vackra västkust. På våren badar detta område i blommor. Ni stannar här över natten.

Dag 6: 
Ni åker in i Namibia och tar er till Fish River Canyon, där ni stannar 2 nätter.

Dag 7: 
Fish River Canyon är den näst största kanjonen i världen och idag får ni utforska det vackra området.

Dag 8: 
Åk vidare in i Namibia, till staden Aus som är en bra utgångspunkt för spännande dagsutflykter. Ni stannar här i 2 nätter.

Dag 9:
Dagen bjuder på utflykt till den övergivna ökenstaden Kolmanskop, kuststaden Lüderitz och om ni har tur kan ni få se vildhästarna som finns i området.

Dag 10:
Det har blivit dags att ta er till berömda Sossusvlei och dess magiska sanddyner.

Dag 11:
Sussosvlei har världens högsta sanddyner och att ta sig upp för en av dessa belönas med en otrolig utsikt.

Dag 12:
Resan tar er till Swakopmund som är lite av ett paradis för den som gillar äventyr.

Dag 13-14:
Ni får 2 dagar till ert förfogande att upptäcka staden och till att prova på de äventyr som lockar. Vad sägs om fyrhjuling, sanboarding eller parasailing?

Dag 15:
Idag når ni resans slutmål Windhoek, där ni stannar 2 nätter så ni får chansen att upptäcka denna charmiga stad

Dag 16:
Upp denna stad där det tyska arvet är tydligt i språk och arkitektur. Här finns Namibias Nationalmuseum som bjuder på en mängd olika utställningar.

Dag 17:
Idag når ni resans slutmål Windhoek, där ni stannar 2 nätter så ni får chansen att upptäcka denna charmiga stad

Pris

2022: Kommer snart

I PRISET INGÅR
– 3 nätter på Cape Riviera Guest House, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Saint du Barrys, Clanwilliam, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Daisy Lodge, Springbok, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Canyon Village, Gondwana Canyon Park, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Desert Horse Inn, Aus, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Sossusvlei Lodge, Sossusvlei, Standard Room, inkl. halvpension
– 3 nätter på Cornerstone Guesthouse, Swakopmund, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Villa Violet, Windhoek, Standard Room, inkl. frukost
– Informationspaket
– Vägbeskrivningar samt vouchers
– Telefonassistans under er resa   

I PRISET INGÅR INTE
– Flygbiljetter 
 Hyrbil
– Ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Baserat på del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer. Exakt pris i SEK baseras på dagsaktuell växlingskurs

LÅT OSS PRATA OM

din resa till Sydafrika & Namibia

Detaljerat dagsprogram

Dag 1:
När ni anländer ni på Cape Town International Airport hämtar ni ut er hyrbil och beger er in mot Kap­staden. Ni ska bo 3 nätter på härliga Cape Riviera Guest House4 out of 4 stars som ligger mycket bra till för att utforska staden.

Dag 2-3:
Under era dagar i Kapstaden finns massor att göra. Table Mountain med en fantas­tisk utsikt över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay och ett besök till Cape Point & Godahoppsudden är nog på måste-listan. V&A Waterfront bjuder på både god mat och härlig shopping och de vita stränderna i Camps Bay och Clifton lockar många – men tänk på att vattnet är kallt!

Dag 4:
Idag påbörjar ni er resa norrut och slutmålet är Clanwilliam där ni bor på Saint du Barrys4 out of 4 stars över natten. Varje år i augusti/september förvandlar de första regnen det här området till ett fyrverkeri av klara färger när marken täcks av blommor av tusentals arter.

Dag 5:
Efter frukost fortsätter ni norrut och idag tar ni er till Springbok, där ni tar in på charmiga Daisy Country Lodge4 out of 4 stars över natten. Ni befinner er i området Namaqualand som är känt för sina vårblommor, sällsynta suckulen­ter och unika inhemska växter.

Ta en guidad promenad i Langa och möt människorna som bor där

Dag 6:
Nu har det blivit dags att lämna Sydafrika och ni fortsätter över till Namibia. Ni fortsätter sedan ytterligare en bit norrut mot Gondwana Canyon Park som ligger bara 20 km från Fish River Canyon. Här bor ni på Canyon Village i 2 nätter.

Dag 7:
Fish River Canyon är den näst största kanjonen i världen, efter Grand Canyon, och är också det område som är näst populärast för besökare i Namibia. Omkring 350 miljoner år sedan bildades en 20 km bred förkastning, där floden sedan har eroderat fram kanjonen såsom den ser ut idag.

Dag 8:
Ni lämnar Fish River Canyon på morgonen och tar er nordväst mot Aus. Om ni vill kan ni på vägen göra en avstickare till Keetmanshop för att besöka Giant’s Playground, ett område med enorma grå-svarta stenblock som är staplade på varandra, som om jättar hade lagt dem där. 

Här finns också Kokerboom Forest. I skogen finns det omkring 300 exemplar av detta förhistoriska träd, som egentligen är en aloeväxt som blommar i juni eller juli med stora vackra gula blommor. Ni fortsätter sedan till Aus där ni bor på Desert Horse Inn i 2 nätter.

 

Kolmanskop, en spökstad mitt i öknen

Dag 9:
Ta en tur västerut till Kolmanskop, en stad som blomstrade efter det att diamanter hittades här 1908. Idag är staden helt övergiven och sanddyner fyller rummen och ibland hela hus. Detta är verkligen en spökstad mitt i öknen.

Ta er sedan vidare den korta sträckan till Lüderitz, en kuststad som är mer än 100 år gammal och har en rik och varierande historia. Lüderitz bjuder också på en hel del god mat, avnjut gärna en lunch med färsk fisk och skaldjur.

På vägen tillbaka kan ni eventuellt stanna till vid utkiksplatsen vid The Garub Wild Desert Horse och förhoppnings­vis kan ni se vildhästarna dricka vid vattenhålet eller leka av sig. 

Dag 10:
Efter frukost fortsätter ni resan norrut mot Sesriem, där ni ska bo på Sossusvlei Lodge i 2 nätter. Här bor ni precis vid porten till Namib Naukluft Park, där Sossuvlei, Deadvlei och Sesriem Canyon ligger.

Dag 11:
Parken öppnar ca 15 minuter före soluppgången så försök vara på plats då. I Sossuvlei finns världens högsta sanddyner som har formats under miljontals år. Att klättra upp för en av dessa dyner belönas med en helt otrolig utsikt över hela området, inklusive Deadvlei. Detta är en fotografs dröm! Om ni vill kan ni via boendet boka in en del olika spännande aktiviteter.

Att klättra upp för Dunbe 45 är värt mödan!

Dag 12:
Ni reser vidare norrut och tar er ut till kusten vid Walvis Bay varifrån ni fortsätter ytterligare en bit norrut till den lilla staden Swakopmund. Här bor ni på Cornerstone Guesthouse i 3 nätter. Det är en bit att köra idag så se till att få en tidig start så att ni kan njuta av de vackra landskapen som ni passerar.

Dag 13–14:
Ni har 2 hela dagar i Swakopmund som är ett paradis för den äventyrslystne! Även om det finns en hel del att göra inne i staden, så är det i öknen runt omkring Swakopmund som saker och ting verkligen händer. Fyrhjuling, sandboarding, sandskidåkning, parasailing och dussinet andra adrenalinpumpande aktiviteter erbjuds. Ni kan också ta en dagstur till Walvis Bay, en populär stad för vindsurfing, kitesurfing och för att paddla kajak i lagunen. Här kan man följa med ut till havs för att få se delfiner och sälar, men det är framför allt en fågelskådares paradis. 

Dag 15:
Efter några dagar vid kusten är det dags att vända inåt land igen, denna gång till huvud­staden Windhoek. Här bor ni de sista 2 nät­terna på Villa Violet. Om ni vill kan ni på vägen stanna till vid Spitzkoppe, som med sina 1 800 meter är känt som Namibias Matterhorn och har en karaktäristisk siluett. 

Dag 16:
I Windhoek är det tyska arvet tydligt i språk, arkitektur och restauranger som serverar tradi­tionella rätter. Staden har en viss europeisk atmosfär, där man kan vandra runt bland marknader, affärer, caféer och restauranger. 

Dag 17:
Sista dagen på er resa har tyvärr kommit. Vi är säkra på att ni har haft ett underbart äventyr i Syd­afrika och Namibia och vi hoppas att ni gärna vill komma tillbaka!

Kontakta oss

Viktig information

Här nedan kan ni läsa mer om ert resmål och om sådant som kanske inte alltid är så kul att tänka på – de praktiska bitarna såsom visum, vaccinationer och försäkringar.

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Landet har otroligt mycket att erbjuda i form av både upplevelser, äventyr, golf, dykning och inte minst fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Sydafrika är ett stort land med stor variation i natur och kultur, man kan därför få en väldigt bred upplevelse under en resa. Läs mer…

Namibia är ett kontrastrikt land som bjuder på en mångfald av kulturer och kan ståta med vilda kustlandskap, mäktiga berg, vidsträckta öknar och ett fantastiskt djurliv. Namibia är övervägande ett torrt, kargt och ofruktbart landskap, men trots det har Namibia några av världens mest storslagna nationalparker.  Läs mer…

Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. 

Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

För resan gäller Destination Afrikas resevillkor.

Titta även på följande resor

Western Cape Explorer​

Denna härliga resa på 14 dagar börjar i Kapstaden och tar er sedan till vindistrikten. Ni fortsätter längs Garden Route för sol, bad och äventyr och avslutar med safari. Från 13 300 kr per person
sydafrika

Madikwe & Western Cape

En resa på 14 dagar som börjar i Sun City och safari i Madikwe Game Reserve. Resan tar er till Western Cape där ni får upptäcka Kapstaden, Hermanus och vindistrikten. Från 14 450 kr per person
sydafrika

Krugerparken & Kapstaden

En resa på 14 dagar som börjar i Krugerparken innan ni fortsätter till ett privat reservat för mer safari. Resan avslutas i vackra Kapstaden, med bland annat Table Mountain och Cape Point. Från 16 550 kr per person
sydafrika

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107