Kapstaden, Garden Route & Safari

Kapstaden, Garden Route & safari

En resa på egen hand där ni besöker Kapstaden och Sydafrikas vindistrikt innan ni reser vidare längs Garden Route för sol, bad & äventyr. Resan avslutas med safari med chans att få se the Big Five i Kariega Game Reserve.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

14 dagar/13 nätter

Kontakta oss

Sydafrika

Rundresa

Malariafritt: ja

Visum: nej

Karta för resan Kapstaden, Garden Route & Kapsatden
Klicka på kartan för att se en större version

Denna härliga resa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Här får ni upptäcka bland annat Table Mountain och vackra Cape Point. Ni tar er sedan till Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt, där ni får chansen att besök välkända vingårdar och prova många goda viner. Resan tar er sedan till Sydafrikas strutshuvudstad Oudtshoorn och vidare längs Garden Route  till Knysna, där det blir det tid för sol, bad och äventyr. Och världens godaste ostron! Det hela avslutas till sist på en lodge i vackra Kariega Game Reserve där ni får chansen att komma öga mot öga med the Big Five. 

Dagsprogram

Dag 1:
Flyget landar och ni hämtar ut en hyrbil och tar er in till Kapstaden där ni bor 4 nätter.

Dag 2-4:
Upptäck Kapstaden, med bland annat Table Mountain, Cape Point, V&A Waterfront och mycket mer.

Dag 5: 
Resan går vidare till Franschhoek i Sydafrikas vindistrikt. Här stannar ni 2 nätter.

Dag 6: 
Vinprovingar i området på egen hand. Guidade turer kan bokas om ni föredrar det.

Dag 7: 
Ni åker längs den vackra vägen Route 62 till Oudtshoorn, där ni stannar över natten.

Dag 8: 
Strutsfarmar och Cango Caves innan ni åker vidare till Knysna där ni ska stanna i 4 nätter.

Dag 9-11: 
Äventyr, sol & bad längs Garden Route. Följ med på val- eller delfin­safari, besök Monkeyland, Birds of Eden och Jukani Wildlife Sanctuary och ta en tur till Tsitsikamma National Park .

Dag 12:
Ni tar er till Kariega Game Reserve utanför Port Elizabeth för ett par dagars safari. Ni bor på härlig safarilodge i 2 nätter.

Dag 13:
En dag full med safariaktiviteter i öppna fordon.

Dag 14:
Avslutande morgonsafari, därefter flyg hem till Sverige från Port Elizabeth

Pris

2022: Kommer snart

I PRISET INGÅR
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House , Kapstaden, inkl. frukost
– 2 nätter på Maison Chablis Guest House , Franschhoek, inkl. frukost
– 1 natt på La Plume Guest House , Oudtshoorn, inkl. frukost
– 4 nätter på Hide Away Guest House, Knysna, inkl. frukost
– 2 nätter på Kariega Main Lodge , Kariega Game Reserve, inkl. helpension och 4 safariturer 
– Informationspaket
– Vägbeskrivningar samt vouchers
– Telefonassistans under er resa 

I PRISET INGÅR INTE
– Flygbiljetter 
– Hyrbil
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgifter
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris

Baserat på del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer. Exakt pris i SEK baseras på dagsaktuell växlingskurs

LÅT OSS PRATA OM

din resa till Sydafrika

Detaljerat dagsprogram

Dag 1:
När ni anländer i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och tar er in mot Kap­staden. Ni bor 4 nätter på Cape Riviera Guest House4 out of 4 stars.

Dag 2-4:
Under era dagar i Kapstaden finns massor att göra. Table Mountain med en fantas­tisk utsikt över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay och ett besök till Cape Point & Godahoppsudden är nog på måste-listan. V&A Waterfront bjuder på både god mat och härlig shopping och de vita stränderna i Camps Bay och Clifton lockar många – men tänk på att vattnet är kallt!

Ni kan också ta er norrut längs västkusten, som på våren bjuder på en färgsprakande blomstershow. Här finner ni också Die Strandloper, en mycket speciell restaurang som ligger mitt på stranden och som bjuder på underbart färska delikatesser från havet. Det finns också många spännande guidade turer att välja bland.

Dag 5: 
Resan går vidare och ni tar er till Franschhoek, Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – många av landets bästa restauranger finns här. Här bor ni på härliga Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars i 2 nätter.

Vackra V&A Waterfront i Kapstaden

Dag 6: 
I Sydafrikas vindistrikt fin­ns hundratals vinodlingar. Ni kommer inte att hinna med att besöka alla områden utan välj de som lockar er mest! Själv­klart finns det även guidade turer.

Dag 7: 
Idag lämnar ni Franschhoek och åker österut längs den vackra vägen Route 62. Slutmålet är Oudtshoorn, där ni bor på omtyckta La Plume Guest House 4 out of 4 stars i 1 natt.

Dag 8: 
Besök en strutsfarm och besök Cango Caves, spektakulära underjordiska grottor med några av världens största sta­lagmiter. Här finns också Cango Wildlife Ranch, som är hem till några av värl­dens mest utrotnings­hotade djur.

Sedan tar ni er till Knysna, som ligger vackert omgiven av berg, skog, sjöar och hav. Under er tid här bor ni på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars.

Paddla kajak på Goukamma River i Knysna

Dag 9-11: 
Det finns mycket att se och uppleva längs Garden Route. Boka en  val- eller delfin­safari (beroende på säsong). Båda dessa turer är en riktiga höjd­punkter! MonkeylandBirds of Eden och Jukani Wildlife Sanctuary är alla trevliga utflykter, speciellt för barnfamiljer.

Knysnas lagun är en av få platser i världen där man odlar ostron – dessa ostron anses faktiskt vara bäst i världen! Ta en båttur över lagunen till Featherbed Nature Reserve där ni kan promenera upp till toppen av Knysna Head och sedan avnjuta en välförtjänt lunch.

För de aktiva finns det guidade vandringar i skogen, mountain bike  eller om ni vill ut på vattnet kan ni paddla kanot på Goukamma River eller kajak på havet. Tsitsikamma National Park  utgörs av en klippig kustlinje som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv. Här kan ni t.ex. svinga er i trädtoppar­na i en Canopy Tour.

Dag 12:
Det är dags för nya äventyr och ni kör österut till Kariega Game Reserve där ni ska bo 2 nätter på Kariega Main Lodge 4 out of 4 stars.

Elefanter i Kariega Game Reserve

På eftermiddagen beger ni er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. Middagen serveras ofta runt en brasa och har ni tur kan ni på kvällen höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 13:
Ni blir väckta i gryningen och snart beger ni er åter ut på safari. Under en av era morgonsafaris kommer ni att få följa med på en härlig båttur längs den vackra Kariega River, då ni får chan­sen att se djuren som kom­mer ned till floden för att dricka men ni får även njuta av det fantastiska fågellivet.

Här finns också  många andra aktiviteter som ni kan roa er med om ni känner för att vara lite mer aktiva under dagen. Dagen avslutas med ytterligare en safaritur som i sedvanlig ordning följs av en underbar middag.

Dag 14:
Er vistelse i bushen har tyvärr nått sitt slut och efter er morgonsafari och frukost är det dags att ta er till flygplatsen Port Elizabeth där ni lämnar till­baka er hyrbil och påbörjar resan hem tillbaka till Sverige igen.

Kontakta oss

Viktig information

Här nedan kan ni läsa mer om ert resmål och om sådant som kanske inte alltid är så kul att tänka på – de praktiska bitarna såsom visum, vaccinationer och försäkringar.

Sydafrika är ett naturskönt och kulturrikt land som till stor del omges av Atlanten och Indiska Oceanen. Landet har otroligt mycket att erbjuda i form av både upplevelser, äventyr, golf, dykning och inte minst fantastisk natur och ett mycket rikt djurliv. Sydafrika är ett stort land med stor variation i natur och kultur, man kan därför få en väldigt bred upplevelse under en resa. Läs mer…

Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. 

Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika. Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intilliggande tomma sidor. Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

För resan gäller Destination Afrikas resevillkor.

Titta även på följande resor

Western Cape Explorer​

14 dagar att upptäcka Western Cape - Kapstaden, västkusten, vindistrikten och Hermanus. Njut av livet i ett lugnt tempo. Långa stränder, vinprovningar, vacker natur.
sydafrika

Madikwe & Western Cape

En resa på 14 dagar som börjar i Sun City och safari i Madikwe Game Reserve. Resan tar er till Western Cape där ni får upptäcka Kapstaden, Hermanus och vindistrikten.
sydafrika

Krugerparken & Kapstaden

En resa på 14 dagar som börjar i Krugerparken innan ni fortsätter till ett privat reservat för mer safari. Resan avslutas i vackra Kapstaden, med bland annat Table Mountain och Cape Point.
sydafrika

Låt oss hjälpa er med resan

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107