Grön markatta, Sydafrika

Djur & natur i Sydafrika

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Djur & natur i Sydafrika

21 dagar/20 nätter

Resan för er som verkligen vill uppleva den sydafrikanska naturen och se mycket av landets djurliv! Äventyret börjar med några dagar i Krugerparken, där ni får upptäcka den afrikanska bushen på egen hand. Ni fortsätter till Swaziland och därefter blir det ytterligare safari och andra äventyr  i St Lucia på östkusten. Ni får uppleva underbara Garden Route och färden går via Oudtshoorn innan ni avslutar resan med ett stopp i mysiga Hermanus!

Dag 1:
När ni landar i Hoedspruit i norra Sydafrika, hämtar ni ut er hyrbil och ni tar er sedan in i Krugerparken till Satara Camp 3 out of 3 stars där ni ska bo i 2 nätter. Satara Camp ligger i ett ganska öppet område med gott om varie­rande djur­liv och framför allt ett underbart fågel­liv.

Sekreterarfågel, Sydafrika
Sekreterarfågeln är en fröjd att få se

Dag 2:
Njut av er dag i Krugerparken, ta det med ro och passa på att uppleva vildmarken och spana efter parkens alla djur – både stora och små. Här har ni chansen att bland annat få se the Big Five – elefant, nos­hörning, buffel, lejon & leopard. Om ni inte vill köra runt på egen hand finns det guidade turer som ni kan följa med på.

Dag 3:
Idag fortsätter ni söderut till Lower Sabie Camp 3 out of 3 starsm somligger vid Sabie River med vackra Lebombo Mountains i bakgrunden.

Dag 4:
Då har det blivit dags att lämna Krugerparken och ni beger er till det vackra kungadömet Swaziland. Här ska ni bo 2 nätter i Mlilwane Wildlife Sanctuary i en traditionell så kallad beehive.

Dag 5:
I Mlilwane finns inga farliga djur och därför kan ni idag utforska reservatet på egen hand både till fots och med bil. Det finns också möjlighet att rida eller upptäcka reservatet på mountain bike.

Om ni hellre vill så kan ni bege er iväg och upp­täcka Swaziland lite mer. En bit norrut ligger Ngwenya Glass Factory, där ni kan få komma in i fabriken och se hur man blåser glas och också köpa en mängd olika glasföremål. Söderut finner ni Malkerns Valley, som är mycket känt för den konst och hant­verk som säljs här, mest känt är antagligen Swazi Candles, där ni kan få se hur de fantas­tiskt vackra ljusen pro­duceras.

Beehive, Swaziland
Bo i en traditionel beehive i Swaziland

Om ni vill kan ni istället få en guidad heldagstur där ni får en inblick i den swaziländska livsstilen och kul­turen. Den här turen är helt unik, eftersom den inte följer en bestämd rutt. Vart ni åker och vad ni gör bestämmer ni tillsammans med er guide och ni får på detta sätt chansen att uppleva precis det ni vill. Denna tur måste förbokas – hör med oss för mer information.

Dag 6:
Det har blivit dags att lämna Swaziland och resan går vidare söderut till St Lucia, där ni ska bo på Elephant Coast Guest House  4 out of 4 stars i 4 nätter.

Dag 7:
Idag ska ni få följa med på en guidad safaritur i närliggande Hluhluwe Imfolozi Park, där ungefär 1/5 av världens alla nos­hörningar finns. Ni hämtas upp tidigt på morgonen och det blir en heldag med safari i parken.

Dag 8–9:
Ni får 2 hela dagar till ert förfogande att njuta av sol, bad och äventyr. St Lucia är känt för att erbjuda många spännande aktiviteter – ni kan bland annat paddla kajak eller prova på djuphavsfiske. Ta en tur till Cape Vidal för att sola, bada och snorkla – sand­stränderna är långa och vita, vattnet är kristallklart och det finns gott om färg­granna fiskar. 

En av dessa dagar kan avslutas med en fantas­tisk upp­levelse! Om ni vill kan ni få följa med på en nattlig tur och få chansen att se de gigan­tiska havs­sköld­paddorna som varje år kravlar sig upp på St Lucias strän­der för att lägga sina ägg. Ni kommer i sådana fall att bli hämtade på kvällen och sedan beger ni er ut för att försöka hitta havs­sköld­paddorna. Denna tur förutsätter resa under november – februari.  

Umdloti Beach, KwaZulu-Natal, Sydafrika
Njut av sol och bad på Umdloti Beach, norr om Durban

Dag 10:
Efter frukost lämnar ni St Lucia och ni tar er söderut till Umdloti där ni stannar på Fairlight Beach House 4 out of 4 stars över natten. 

Dag 11:
Idag fortsätter ni västerut mot Himeville och de vackra Drakensbergen där ni ska bo på härliga Moorcroft Manor 4 out of 4 stars i 2 nätter. 

Dag 12:
Det är nästan ett måste att följa med på en tur upp längs Sani Pass som är ett av de mest magnifika bergs­passen i Sydafrika. Den smala serpentinvägen slingrar sig uppför berget och förbinder Sydafrika med Lesotho. Vägen kallas även Roof of Africa, och det av en god anledning – utsikten från toppen är spek­takulär.

Eftersom det krävs ett fyrhjulsdrivet fordon för att ta sig upp så får ni ta en guidad tur om ni är intresse­rade. 

Dag 13:
Idag tar ni ett flyg till Port Elizabeth och när ni kommer fram hämtar ni ut en ny hyrbil och tar er till At the Woods Guesthouse 4 out of 4 stars i Storms River i Tsitsikamma National Park. Tänk på att få en tidig start så att ni inte kommer fram till Storms River allt för sent på kvällen!

Garden Route, Sydafrika
Passa på att vandra eller cykla i lummiga Garden Route

Dag 14-15:
I Tsitsikamma National Park finns det en mängd olika akti­viteter – dykning, forsränning och mycket mer. Här kan ni t.ex. svinga er i trädtoppar­na i en Canopy Tour. Stanna också till vid Storms River Suspension Bridge, en hängbro som går över den fantastiska Storms River och som bjuder på fantastisk utsikt över bergen och flod­mynningen.

Ni kan också få följa med ut på havet på val- & delfin­safari, där ni också kan få se både sälar och hajar. Ta också chan­sen att njuta av det rika fågel­livet. Observera att valsäsongen varar juli – november. Övrig tid på året kan ni njuta av en delfinsafari.  På vägen tillbaka till Storms River kommer ni att passera Tenikwa Wildlife CentreMonkeyland och Birds of Eden som alla är värda ett besök.

Dag 16:
Idag kör ni till Oudtshoorn, där ni stannar 2 nätter på härliga De Zeekoe Guest Farm 4 out of 4 stars. Besök en av de strutsfarmer som Oudtshoorn är så känt för. Ni kan ta en guidad tur på farmen och om ni har tur kan ni även få chansen att rida på en av strutsarna! De flesta far­mer har en butik där ni kan köpa vackert dekorerade ägg och fjädrar samt plånböcker, väskor, skärp och liknande gjorda av strutsskinn.

Dag 17:
På De Zeekoe har ni möjligheten att få följa med på en alldeles speciell tur, då ni får chansen att komma riktigt nära de blyga surikaterna. Turen börjar vid soluppgången och tar 2–3 timmar lång och det är ett riktigt privilegium att få se dessa djur i det vilda. Besök gärna också de vackra Cango Caves, under­jordiska grottor som har några av världens absolut största stalagmitformationer. 

Surikater, Meerkat Adventure, Oudtshoorn, Sydafrika
Möt de roliga surikaterna i Oudtshoorn

Dag 18:
Då har det blivit dags att bege er ut på väg­ar­na igen och slutmålet är Hermanus, där ni ska bo 3 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars .

Dag 19-20:
I Hermanus finns massor av små, mysiga kaféer och restauranger och många er­bjuder en fantastisk utsikt. Hermanus är också en av de bästa platserna för valskåd­ning från land, så om ni reser mellan juni och november kommer ni helt säkert att få se många av dessa fantastiska djur. Om ni vill kan ni självklart boka in en guidad tur ut på havet för att få komma riktigt nära dessa underbara djur. Ni kan också ta utflykt till Afrikas sydligaste punkt Cape Agulhas, där de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen möts.

Om ni vill kan ni också få vara med om ytterligare ett riktigt häftigt äventyr genom att möta den stora vit­hajen! Ni till­bringar ungefär 4–6 tim­mar ute till havs och om ni skulle vilja kan ni gå ned i buren för att se hajarna från under vattnet – all utrustning tillhandahålls. 

Dag 21:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och vi hoppas att ni har haft en fin resa i Sydafrika med många härliga möten med landets djur och natur.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 14 100 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 21 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Satara Camp 3 out of 3 stars, Krugerparken, Bungalow BD2, Self catering
– 1 natt på Lower Sabie Camp 3 out of 3 stars, Krugerparken, Safari Tent LBVST2, Self catering
– 2 nätter på Mlilwane Wildlife Sanctuary, Swaziland, Beehive, inkl. frukost
– 4 nätter på Elephant Coast Guest House 4 out of 4 stars, St Lucia, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på Fairlight Beach House 4 out of 4 stars, Umdloti, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Moorcroft Manor 4 out of 4 stars , Himeville, Standard Room, inkl. halvpension
– 3 nätter på At the Woods Guesthouse 4 out of 4 stars, Storms River, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på De Zeekoe Guest Farm 4 out of 4 stars, Oudtshoorn, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Seafacing-Room, inkl. frukost
– Guidad heldagstur i Hluhluwe Imfolozi Park, inkl. lunch
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift Kruger National Park
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.  Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Djur & natur i Sydafrika? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00