Gruppresor

Gruppresor som tar er till massor av spännande platser i Afrika! Dessa gruppresor genomförs i specialbyggda fordon, så kallade ”overland trucks” och här är det full fart. Gruppresorna leds av engelsktalande guide och många av resorna går att kombinera och på så sätt kan ni resa och besöka många länder. Ni kan välja mellan resor som erbjuder camping eller boende på lite enklare hotell.  

Kontakta oss för mer information om våra gruppresor.

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Om ordet äventyr känns ovant ska du inte låta det skrämma dig! Dessa gruppresor är till för dig som är intresserad av att träffa nya människor, besöka nya platser, se djur & natur och vill ha lite äventyr. Ni reser i en grupp på omkring 18 personer (på de flesta resor max 24 personer) och det är ofta en bra blandning på de som deltar. 

Här finns människor från många olika länder, med olika bakgrund, män och kvinnor, par, grupper med vänner och många ensamresenärer.

 De flesta på en campingresa är mellan 16 och 55 år, men låt inte detta hindra dig om du är äldre och känner att en sådan här resa skulle passa dig.

Man tillbringar mycket tid på vägen, men fokus på resan ligger just på själva resan och inte på målet. Under resans gång kommer ni att uppleva och upptäcka massor av spännande saker! Och ingen vet vad som händer, detta är trots allt Afrika och varje dag i Afrika är ny och spännande. En typisk dag börjar i gryningen, för att göra det bästa av dagen. Lunch intas ofta vid sidan av vägen eller på lämplig picknickplats.

På gruppresorna påker ni i en s.k. overland truck
Med en overland truck tar ni er fram nästan var som helst

Camping

Det finns två typer av gruppresor – campingresor eller resor med inkvartering för dig som vill ha det lite bekvämare. Resorna avgår allt från en till flertalet gånger per månad, beroende på resa.  På en campingresa bor ni i stora tvåmannatält med myggnät och gott om utrymme för ert bagage. Ni kommer att få en tunnare madrass av skumgummi och du måste ta med sovsäck, handduk och kudde om så önskas. 

Det som skiljer sig mellan de olika platserna ni besöker är vad det finns för faciliteter, såsom dusch och toalett, bar, kiosk, pool, rent dricksvatten. Information om detta hittar du i de olika reseförslagen.

Vanligtvis stannar ni ett par nätter i ett boende typ backpackers, framför allt om ni besöker lite större städer, och där bor ni i fyr- eller sexbäddsrum.

Ni hjälps alla åt med de sysslor som behöver göras – slå upp och ta ned tält, diska, städa fordonet med mera.

De flesta på en campingresa är mellan 16 och 55 år, men låt inte detta hindra dig om du är äldre och känner att en sådan här resa skulle passa dig. Avgörande för om en campingresa passar dig är inte bara hur god kondition du är i. Det handlar lika mycket om att du är villig att ta det lätta med det tuffa och är beredd att förvänta dig det oväntade!

En grupp som står på en sanddyn i Sossusvlei i Namibia
På dessa resor kan ni träffa människor från hela världen i olika åldrar

Hotell

På resorna där ni blir inkvarterade kan boendet variera en del. Det kan vara hotell, vandrarhem, chalets, bungalows, traditionella hyddor och ibland också permanenta safaritält. 

Det är ingen lyx, men oavsett så få du alltid en säng och sänglinne tillhandahålls. Det finns alltid badrum, men inte alltid privat sådant utan ibland får ni dela med varandra.

Ni behöver inte heller hjälpa till med de alldagliga sysslorna och det finns lite mer tid på varje plats att ta det lugnt. På nästan alla dessa turer följer det med en tredje person. Denne kommer att assistera med de sysslor som deltagarna normalt tar hand om, det vill säga diska, städa fordonet, bära väskor etc. 

På detta sätt är dessa turer ytterligare lite med bekväma och ni får lite mer tid till att annat.

Personer i en gruppresa som tittar ut över Fish River Canyon, Namibia
Möt nya vänner och upplev massor av underbara platser

Välj små grupper för mer plats

Vad ingår?
I priset ingår transport i specialbyggda fordon, två kvalificerade guider, måltider, boende, specificerade aktiviteter och de flesta parkavgifterna.

Kostnader för visum, vaccinationer, alkohol, tilltugg och valfria aktiviteter ingår inte i priset.

Det ingår en hel del aktiviteter, men ni har också möjligheten att välja till olika aktiviteter och äventyr på de olika platserna ni besöker. Vad som finns och vad det kostar finns i varje resplan som du kan ladda hem.

Små grupper
På vissa av gruppresorna kan ni välja avgångar där antalet passagerare är begränsat till 12 personer. Ni reser i specialbyggda fyrhjulsdrivna fordon, med säten som man kan luta bakåt och rotera 180 grader så man kan titta framåt eller ut genom fönstret. Luftkonditionering, läslampa och USB-port finns till varje plats och det finns också en toalett ombord. Ni har också tillgång till säkerhetsskåp där ni kan förvara era värdesaker.

Ni bor i ett delat dubbelrum och både frukost och middag serveras där ni bor, det blir alltså ingen matlagning från er buss.

Deltagare i en gruppresa vid Blyde River Canyon, Sydafrika
Resorna går över södra och östra Afrika

Extra tillval

Aktivitetspaket
Aktivitetspaketet som finns på alla gruppresor är ett frivilligt paket. Du kan välja att köpa det i förväg, och kan då vara med på alla dessa aktiviteter. Alternativet är att du, under resans gång, bestämmer vilka aktiviteter du vill vara med på och köper dem på plats.

Aktivitetspaketet ersätter inte de frivilliga aktiviteterna (optional activities) som finns på en del gruppresor. Observera att alla resplaner är skriva med aktivitetspaketet inkluderat. För att kunna deltaga i allt som står omnämnt i resplanerna måste du alltså köpa till detta paket.

Nomad Greenseats
För en liten summa kan du göra ditt för att din resa inte ska påverka miljön mer än nödvändigt. För dessa pengar planteras Spekboom, ett litet träd som är helt fantastiskt på att absorbera koldioxid – en av växthusgaserna – ur luften.

Använd Nomads Tour Finder för att hitta den perfekta resan för just dig. Har du fler frågor så är du så klart välkommen att kontakta oss!

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107