The best golf of Western Cape

The best golf of Western Cape

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan The best golf of Western Cape

13 dagar/12 nätter

Vin, underbar natur, en av världens vackraste städer och massor med golf på de bästa banor som finns i Western Cape. Kan det bli bättre?!

Dag 1:
När ni alandar i Kapsatden hämtar ni ut er hyrbil och tar er till Franschhoek i de vackra vin­distrikten. Här bor ni på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars i 3 nätter. Efter den långa resan kan det vara skönt att bara ta det lugnt idag och avsluta sedan er första dag i Sydafrika med en härlig middag på någon av de underbara restaurangerna.

Vingård, Sydafrika
Det finns många vackra vingårdar i Sydafrika

Dag 2:
Dagen böjar med en första runda på golfbanan och ni tar er till Pearl Valley Golf Course i Paarl. Banan bär Jack Nicklaus signatur och är en av de mer exklusiva och svårspelade banorna i hela Kapprovinsen. Den omges av flera berg och gränsar till vingårdar och har Berg River som ett ständigt närvarande vatten­hinder. Det har inte sparats på antalet bunkrar heller, hela 76 stycken är spridda över banan.

Fortsätt sedan dagen med att upptäcka området. Paarl har fått sitt namn från en massiv granitforma­tion som ser ut att blänka som en pärla när solen skiner på den från en viss vinkel. Området är känt för sina utsökta röda viner i världsklass.

Dag 3:
Franschhoek grundades 1688 av hugenot­terna som på grund av religiös för­följelse fick fly från Frankrike och det fran­ska arvet märks tydligt. Franschhoek är också Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – några av landets bästa restau­ranger finns här! Franschhoek, tillsammans med Stellenbosch, är nog de mest väl­kända orterna i Sydafrikas vin­distrikt och här fin­ns hundra­tals vinodlingar repre­senterade. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil.

Dag 4:
Idag lämnar ni vindistrikten bakom er och ni fortsätter österut till George och Fancourt Hotel 5 out of 5 stars där ni ska bo i 3 nätter. 

Fancourt, Sydafrika
På Fancourt finns hela tre fina golfbanor att spela på

Dag 5:
Då har det blivit dags för golf igen och ni inleder dagen med välkända The Links. Som namnet antyder är det just en links­bana, men som dock inte ligger i linksmiljö. Fancourt ligger visserligen nära vattnet och det ser ut som om banan låg vid kusten, men det är några kilometer ner till Indiska Oceanen och allting är helt konstgjort.

På eftermiddagen blir det ytterligare en runda, denna gång på Fancourt Outeniqua, från vilken man hela tiden ser den vackra bergskedjan som namn­gett banan. Det första utslaget ligger bara ett tiotal meter från hotellets uteservering så där gäller det att hålla tungan rätt i mun!

Avsluta sedan dagen på någon av de fyra härliga restauranger som finns på Fancourt.

Dag 6:
Efter frukost beger ni er ut på golfbanan igen, denna gång ska ni få prova på Fancourt Montagu, som är en rejäl utmaning i kuperad miljö. Banan har ett flertal gånger blivit framröstad till att vara en av Sydafrikas bästa banor och det med all rätt. Montagu är en oerhört vacker parkbana som erbjuder golfare i alla klasser en spelupple­velse utöver det vanliga. Om det blir tid för något annat än golf så kan ni njuta av ett spa-besök eller lapa lite sol vid poolen. 

Dag 7:
Idag lämnar ni Fancourt och tar er tillbaka västerut, denna gång till Hermanus. Väl framme checkar ni in på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 2 nätter. I Hermanus finns massor av små, mysiga caféer och restauranger och alla er­bjuder en fantastisk utsikt.

Arabella Golf Course, Hermanus, Sydafrika
Arabella Golf Course har ett väldigt vackert läge

Dag 8:
Idag tar ni er till Arabella Golf Club där ni idag ska få njuta av ännu en runda med golf. Det är Peter Matkovich som står för designen av denna unika bana som ligger vackert belägen vid Bot River Lagoon och Kogelberg Mountain, strax nordväst om Hermanus.

Hermanus är känd som en av världens bästa platser för att be­skåda valar från land. Så om ni kommer hit under valsäsongen, som är under juni till november, kan ni efter er golfrunda vandra längs klipporna för att spana efter valarna ute i bukten. 

Dag 9:
Idag lämnar ni Hermanus och tar er till Kapstaden som utan tvekan är en av världens absolut vack­raste städer. Här checkar ni in på härliga Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars. Ta er till Victoria & Alfred Waterfront på eftermiddagen. Där finns det mesta man kan önska sig – restau­ranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär. 

Dag 10:
Färden upp till toppen av Table Mountain tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. Det finns också kortare prome­nader eller så kan ni följa med på en guidad tur.

The Boomslag, Kirstenbosch, Kapstaden, Sydafrika
Vandra bland trädkronorna i Kirstenbosch Botanical Gardens

Vackra Kirsten­bosch Botanical Gar­dens ligger på Table Mountains sluttningar och man har uppskattat att det finns 20 000 inhemska växtarter i Sydafrika och av dessa finns 4 700 här i Kirsten­bosch, dessutom finns nästan 50 procent av Kaphalvöns flora represente­rad i om­rådet. Nyligen invigdes här även den så kallade The Boomslang som är en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar.

Dag 11:
Idag är det dags för er sista runda golf. Ni ska spela på Steenberg Golf Club som ligger i Constantia Valley med vingårdar, berg och skog som kuliss. Denna bana är mycket trev­lig att spela på oavsett om man är ny­börjare eller proffs och den sägs ha Kapsta­dens bästa greener. Efter rundan med golf kanske ni vill strosa runt lite på Steen­berg Vinyards, prova lite vin och avsluta det hela med god mat på Catharina’s Restaurant.

Beroende på när ni är klara på golfbanan kan ni eventuellt passa på och lämna storstaden för resten av dagen och bege er norrut längs västkusten. Vid staden Langebaan finner ni en mycket speciell restau­rang, Die Strandloper. Mitt på stranden ligger denna informella restaurang, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet. 

Dag 12:
Idag kan ni ta er söderut till Cape Point och Godahoppsudden. Följ kusten tills ni når Hout Bay, varifrån ni tar Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Chapman’s Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen tar er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon’s Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan och små, mysiga affärer, restau­ranger och kaféer. Här måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor vid Boulder’s Beach.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni kan ta er till via en vand­ringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Skylt vid Godahoppsudden, Kaphalvön, Sydafrika
Berömda Godahoppsudden och Cape Point är en heldagsutflykt

Dag 13:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags tar er till flygplatsen där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en riktigt bra golfsemester och kommer att återvända snart!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 16 700 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Fancourt Hotel 5 out of 5 stars, George, Classic Room, inkl. frukost
– 2 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Sefacing Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost 
– Green Fees:  
Pearl Valley Golf Course
Fancourt The Links
Fancourt Outeniqua
Fancourt Montagu
Arabella Golf Club
Steenberg Golf Club
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter och måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.  Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha an­svar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vacci­nerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Svenskt körkort räcker formellt. I en vanlig rutinkontroll räcker det oftast att uppvisa sitt svenska körkort, men kon­troller kan ta betydligt längre tid.

Vi rekommenderar dock att ni skaffar ett internationellt körkort för om ni skulle råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan The best golf of Western Cape? Skicka in formuläret så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni vill!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00