Golfresa – Kapstaden & Garden Route

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Golfresa - Kapstaden & Garden Route

14 dagar/13 nätter

Denna härliga golfresa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer och fortsätter sedan till Stellenbosch där ni besöker vingårdar och provar världsberömda viner. Resan går vidare till George och Knysna längs vackra Garden Route där det blir det tid för sol, bad och massor av äventyr varpå resan avslutas i Port Elizabeth. Självklart kommer ni under resans gång att få testa er skicklighet på några av Sydafrikas bästa banor!

Dag 1:
När ni landar i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och beger er in mot Kap­staden. Ni bor 4 nätter på Cape Riviera Guest House [usr 4 text=”false” max=”4″]. Kanske kan ni åka in till Victoria & Alfred Waterfront på eftermiddagen.

Utsikt från Signal Hill, Kapstaden, Sydafrika
Utsikt över Kapstaden från Signal Hill

Dag 2:
Idag är det dags för er första runda golf. Ni ska spela på Steenberg Golf Club som ligger bara ett stenkast från Kapstadens centrum, i Constantia Valley med vingårdar, berg och skog som kuliss. Denna bana är mycket trev­lig att spela på oavsett om man är ny­börjare eller proffs och den sägs ha Kapsta­dens bästa greener. Efter rundan med golf kanske ni vill strosa runt lite på Steen­berg Vinyards, prova lite vin och avsluta det hela med god mat på Catharina’s Restaurant.

På eftermiddagen kan ni besöka Table Mountain. Färden upp till toppen tar cirka tio minuter med linba­nan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden. 

Dag 3:
Idag kan ni göra en utflykt till Cape Point och Godahoppsudden. Ni kör längs Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Chapman’s Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen leder er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon’s Town. Här måste ni passa på att besöka den stora pingvinkolonin som bor vid Boulders Beach. Detta är ett av de få ställen där dessa fascinerande fåglar går att se på så nära håll. Trotsa det kalla vattnet och ta erett dopp med dem!

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp. Från toppen kan ni se Goda­hoppsudden i väster. Är ni hungriga kan ni äta på Two Oceans Restaurant som är välkänd för den fantastiska utsikten över havet och för de underbara fisk- och skaldjursrätter som serveras där.

Robben Island, Kapstaden, Sydafrika
På Robben Island satt Nelson Mandela fängslad i 18 år

Dag 4:
Om ni vill få en inblick i en del av Sydafrikas historia kan ni idag följa med på en guidade tur som tar er till en rad olika intressanta platser runt om i Kapstaden. Ni besöker bland annat Bo-Kaap och Malay Quarter, innan ni åker vidare till District Six varpå ni besöker några av Kap­staden kåkstäder.  En heldagstur inkluderar även ett besök till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i näs­tan två decennier. Har ni tur är er guide en före detta politisk fånge som visar er runt och som med inlevelse berättar om vad som hände innanför de höga murarna på Robben Island. 

Dag 5:
Idag tar ni er till Stellenbosch i de vackra vindistrikten där ni tar in på Hunnyeball House 4 out of 4 stars i 2 nätter. Nästa runda golf spelas på den berömda banan De Zalze Golf Club och som är designad av Peter Matkovich.

Ta sedan eftermiddagen till att utforska Stellenbosch. Staden är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk univer­sitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i vik­toriansk och Cape Dutch-stil. 

Dag 6:
Dagen börjar med ytterligare en runda på golf­banan – Stellenbosch Golf Club är en parkbana som omges både av berg och vackra vingårdar. Banan ger spelaren en ganska bra utmaning och till skillnad från banorna i och omkring Kapstaden behöver man här inte oroa sig över de starka vindarna. 

Skörd på vingård, Sydafrika
Skörd på vingård någonstans i Sydafrika

Stellenbosch, tillsammans med Franschhoek, är nog de mest väl­kända orterna i Sydafrikas vindistrikt. Här finns oändliga möjligheter att besöka vingårdar och ta guidade turer i vinkällare och njuta av de utsökta viner som tillverkas här. I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här fin­ns hundratals vinodlingar repre­sen­terade. 

Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar. Stad­en grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös för­följelse fick fly från Frankrike och det fran­ska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska res­tau­ranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Syd­afrikas ”mat- och vin­huvudstad” – fl  ertalet av landets bästa restauranger finns här!

Dag 7:
Idag är det dags att lämna Stellenbosch och ni kör längs Garden Route till George, där ni checkar in på Town Lodge George 3 out of 3 stars där ni stannar över natten.

Dag 8:
Idag ska ni få spela golf på välkända Fancourt och ni får själva välja om rundan ska gå på Fancourt Outeniqua eller på Fancourt Montagu.

Fancourt Montagu har ett flertal gånger blivit framröstad till att vara en av Sydafrikas bästa banor och det med all rätt. Banan har genomgått en omfattande ombyggnation som gjorde den ännu bättre. Mon­tagu är en oerhört vacker parkbana som erbjuder golfare i alla klasser en spelupplevelse utöver det vanliga. Fancourt Outeniqua som har fått sitt namn efter bergskedjan Outeniqua som går längs Garden Route. Banan klassas som en av Sydafrikas 20 bästa banor och även denna Fancourt-bana är en parkbana av högsta klass.

Fancourt Golf Estate, George, Sydafrika
Njut av golf på Fancourt Golf Estate

Efter er runda fortsätter resan österut och ni åker till Knysna och under er tid här bor ni på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars som ligger bra till inom gångavstånd till restauranger och affärer.

Dag 9:
Från början av juni till mitten av december är det valsäsong i området och då kan ni följa med på en valsafari medan ni under resten av året kan följa med på en delfin­safari. Båda dessa turer är en riktiga höjd­punkter! Det blir i sådana fall uppsam­ling på stranden i Plettenberg Bay, ca 3 mil öster om Knysna, och efter en spännande sjö­sättning ger ni er ut till havs på jakt efter dessa fantastiska djur.

Ytterligare några mil österut hittar ni Monkeyland, ett unikt reser­vat för en rad olika primater. En guide tar er ge­nom sko­gen och berättar om alla de olika aporna som bor i reser­vatet. Jämte Monkeyland ligger även Birds of Eden, ett aviarium där tidigare inburade fåglar från hela värl­den nu kan flyga fritt. Gör också ett stopp vid Jukani Wildlife Sanctuary, en fristad för många av de stora kattraserna. Fokus ligger på bevaring och utbildning så ni kom­mer inte bara att få se de stora katterna utan även lära er en massa om ni följer med på en tur.

Dag 10:
Knysnas lagun är omgiven av två imponerande klippor som kallas Knysna Heads. Det är hit ni beger er för er nästa runda golf. Pezula Golf Course ligger högst upp på toppen av Knysna East Head. Denna golfbana erbjuder en all­de­les underbar utsikt över Indiska Oceanen, Knysnas lagun samt bergskedjan Outeniqua i norr. Böljande fairways och en hel del bunkrar gör denna Linksbana till en utmaning.

Knysna Heads, Featherbed Nature Reserve, Sydafrika
Ta en båttur till vackra Fetherbed Nature Reserve

Tillbringa sedan resten av dagen i Knysna och strosa längs den mysiga hamnen, prova de världs­be­römda ostronen och upptäck de härliga restau­ranger, pubar och intressanta affärer som orten erbjuder. Eventuellt kan ni även passa på att ta en båttur till Featherbed Nature Reserve.

Dag 11:
Idag blir det spel på Simola Golf Club. Banan är designad av Jack Nicklaus och ligger uppe bland bergen och erbjuder fantas­tisk utsikt över Knysnas lagun.

Efteråt kan ni passa på och bara njuta av lite sol och bad på någon av de härliga stränderna. Men om ni vill ut på mer äventyr kan ni ta en naturskön biltur till Tsitsikamma National Park, knappt tio mil öster om Knysna. Regionen utgörs av den klippiga kustlinjen som om­ges av höga berg, hav, floder och inhemsk skog med ett rikligt djur­liv. Här finns även ett antal kulturarvsplatser, bland annat Khoisan-folkets grottor och klippmålningar. Här kan ni också prova på mängder av olika aktiviteter som dyk­ning, uttersa­fari och fors­ränning.

Ni kan också svinga er i trädtoppar­na i en Canopy Tour. Högt upp i yellow­woodträdens top­par har man byggt platt­formar som är samman­kop­plade med stålvajrar. Kopplade med säker­hets­linor står ni på plattformar 35 meter över marken och svischar er sedan ut bland träden och upp på nästa plattform för att sedan göra om proceduren till nästa platt­­form och så vidare…

Tsitsikamma National Park, Garden Route, Sydafrika
Hängbron vid Storms River i Tsitsikamma National Park

Dag 12:
Efter frukost fortsätter ni er resa och ni åker till Port Elizabeth. Staden är känd för sitt fina väder, vackra sandstränder och härliga golf­möjligheter. Ni stannar 2 nätter i Port Elizabeth och ni bor då på Ascot Place Guest House. Avsluta dagen med en avkopplande promenad på stranden följt av en underbart god middag på Ginger Restaurant som ligger vackert till med ut­sikt över den underbara stran­den och havet.

Dag 13:
Dagen börjar med en runda på Humewood Golf Course som är en av de högst rankade banorna i Sydafrika. Banan är en av få riktiga linksbanor i landet och är designad av Colonel Hotchkins. Här har flertalet stora tävlingar spe­lats, bland annat har South African Open hållits här ett antal gånger. Banan har breda, kuperade fairways, djupa bunkrar och snabba greener. Den kuperade terrängen och de ofta starka vindarna gör att banan är känd för att vara svår. En runda på Humewood Golf Course är ett måste för alla golf­spelare som besöker Port Elizabeth!

Dag 14:
Resan har kommit till sitt slut, men om ni vill kan ni med fördel förlänga resan med ett par dagar i något av de underbara reservaten som ligger strax öster om Port Elizabeth. Här finns bland annat Lalibela Game Reserve, Kariega Game Reserve och det välkända Shamwari Game Reserve, bara för att nämna några. Här kan ni få underbara upplevelser i bushen och ni får chansen att få se The Big Five och mycket, mycket mer!

Om ni väljer att avsluta er resa tar ni er istället till flygplatsen i Port Elizabeth. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar ett  flyg hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni känner att era två veckor i Sydafrika har varit en perfekt blandning av golf och andra äventyr.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 12 600 SEK per person
2020: Från ca 13 000 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Hunneyball House 4 out of 4 stars, Stellenbosch, Explorer Room, inkl. frukost-
– 1 natt på Town Lodge Hotel 3 out of 3 stars, George, Standard Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars, Knysna, Superior Lagoon View Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Ascot Place Guest House 4 out of 4 stars, Port Elizabeth, Standard Room, inkl. frukost
– Green Fees:  
Steenberg Golf Club
De Zalze Golf Club
Stellenbosch Golf Club
Fancourt Outeniqua eller Fancourt Montagu
Pezula Golf Course
Simola Golf Club
Humewood Golf Club
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter och måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.  Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha an­svar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har be­sökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccine­rats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Svenskt körkort räcker formellt. I en vanlig rutinkontroll räcker det oftast att uppvisa sitt svenska körkort, men kon­troller kan ta betydligt längre tid. Vi rekommenderar dock att ni skaffar ett internationellt körkort för om ni skulle råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Golfresa – Kapstaden & Garden Route? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi.  Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00