Golf & vin i Western Cape

Golf & vin i Western Cape

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Golf & vin i Western Cape

17 dagar/16 nätter

Det här är en riktigt härlig och avkopplande resa för er som verkligen tycker om vin och vill kombinerade detta med några rundor på golfbanan. Ni får uppleva massor, utan att ni behöver förflytta er några längre sträckor. Resan början i de härliga vindistrikten, där ni bor både i välkända Stellenbosch och i Franschhoek. Resan fortsätter till mysiga Hermanus och avslutas sedan i Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Dag 1:
När ni anländer ni på Cape Town International Airport hämtar ni ut er hyrbil och tar er till Stellenbosch i de vackra vin­distrikten, där ni ska bo på Hunneyball House 4 out of 4 stars i 4 nätter. Här bor ni centralt och kan lätt promenera runt i staden…

De Zalze Golf Course, Stellenbosch, Sydafrika
Efter spel på De Zalze Golf Course kan ni prova viner

Dag 2:
Dagen börjar med en runda på De Zalze Golf Club som ligger på De Zalze Winelands Golf Estate i Stellenbosch och erbjuder er möjligheten att avsluta ert golfäventyr med vinprov­ning och en god middag. Banan är designad av Peter Matkovich och är inte lätt. Dess största motstånd är i form av vattenhinder på många hål, men också av Blaauwklippen River som kantad av ekar slingrar sig genom banan.

I Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt med hundratals vinodlingar. Efter er runda kan ni besöka till exempel Guardian Peak som är en av våra absoluta favoriter, Neethlingshof, Rust en Vrede, Thelema Mountain Vineyards och Tokara men det finns så klart många, många fler.

Dag 3:
Även denna dag börjar med en runda golf, denna gång på Stellenbosch Golf Club som är en parkbana som omges av både Simons­berg och Helderberg Mountains och av vackra vingårdar. Banan ger er en ganska bra utmaning och till skillnad från banorna i och omkring Kapsta­den behöver man här inte oroa sig över de starka vindarna. Fairways kantas av höga träd och ibland får man spela runt vinodlingarna.

Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universi­tets­stad med några av landets bäst bevarade bygg­nader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. 

Vindruvor, Sydafrika
Rött, vitt eller bubbligt – Sydafrika har vinet!

Dag 4:
Ni har en heldag i Stellenbosch så passa på att besöka några fler vingårdar. Här kan vi rekommendera Alto Wine Estate, Avontuur Wine Estate, Delheim Wine Estate, JC le Roux och Simonsig Wine Estate för att bara nämna några godbitar. Självklart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand. Hör med oss om mer information då dessa bör förbokas.

Om ni vill blicka bakåt i tiden, kan ni besöka Stellenbosch Village Museum som består av fyra hus, med vackra trädgårdar, av historiskt intresse. Vart och ett av dessa vackra hem representerar en specifik tids­period i den arkitektoniska utvecklingen i Stellenbosch. Husen, dess interiör och trädgårdar har restau­rerats och möblerats, planterats och dekorerats för att illustrera den speciella stil och smak under de olika tidsepokerna.

Dag 5:
Idag förflyttar ni er bara ett kort stycke österut, till grann­staden Franschhoek. Här bor ni på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars som lig­ger bara ett stenkast från huvud­gatan där stadens alla butiker och restauranger ligger. Franschhoek grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös för­följelse fick fly från Frankrike och det fran­ska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska res­tau­ranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – några av landets absolut bästa restauranger finns här!

Franschhoek, vindistrikten, Sydafrika
Franschhoek – Sydafrikas mat- och vinhuvudstad

Dag 6–8:
Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och här finns många vingårdar att besöka, såsom Vrede en Lust, Grande Provence, Môreson, Graham Beck och Boschendal för att bara nämna några. En bit norrut ligger Paarl vars område är känt för sina utsökta röda viner i världsklass och kallas därför också ”Red Route”. En välkänd vinkällare är KWV som erbjuder provningar av mängder av viner och också goda likörer. Här finns också bland annat Fairview, Veenwouden och Nederburg.

Det blir golf även när ni bor i Franschhoek, och under en av dagarna ska ni få spela på Pearl Valley Golf Course i Paarl. Banan bär Jack Nicklaus signatur och är en av de finaste och mest svårspelade banorna i hela Kappro­vinsen. Banan om­ges av flera berg och gränsar till vin­gårdar och har Berg River som ett ständigt närvarande vattenhinder. Det har inte sparats på antalet bunkrar heller, hela 76 stycken är spridda över banan.

Dag 9:
Idag lämnar ni vindistrikten bakom er och ni tar er till kuststaden Hermanus, ca 10 mil söder om Fransch­hoek. Här bor ni på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars som erbjuder en helt fantas­tisk utsikt över havet. 

Dag 10–11:
Hermanus är känt som en av värl­dens bästa platser för att be­skåda valar från land, så om ni kommer hit under valsäsongen, som är under juni till november, kan ni vandra längs klipporna för att spana efter valarna ute i bukten. Det finns också en del vingårdar i området där det produceras prisvin­nande viner och vi kan rekommen­dera Bouchard Finlayson, som är en otroligt vacker gård.

Valar, Hermanus, Sydafrika
Valsäsongen i Hermanus varar från juni till november

Under en av dessa dagar beger ni er till Arabella Golf Club för en härlig runda med golf. Det är Peter Matkovich som står för designen av denna unika golfbana som ligger vackert belägen vid Bot River Lagoon och Kogelberg Mountain, strax väst om kust­staden Hermanus.

Dag 12:
Då har det blivit dags för er att bege er mot Kapstaden och då kan ni med fördel köra längs den vackra kustvägen in mot staden. Under er tid i ”The Mother City” bor ni på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars.

Dag 13:
Idag blir det mer golf och ni tar er till Steen­berg Golf Club som ligger i Constantia Valley med vingårdar, berg och skog som kuliss. Denna bana är mycket trevlig att spela på oavsett om man är nybörjare eller proffs och den sägs ha Kapstadens bästa greener. Efter rundan med golf kanske ni vill strosa runt lite på Steenberg Vinyards, prova lite vin och avsluta det hela med underbra mat på Catharina’s Restaurant.

Om ni vill kan ni sedan fortsätta med ett besök upp på Table Mountain. Färden upp till toppen tar cirka tio minuter med linbanan, som roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kap­staden. På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punkter över Kap­halvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay.

Dag 14:
Om ni vill få en inblick i en del av Sydafrikas histo­ria kan ni idag följa med på den guidade tur till en kåkstad. En av dessa turer inkluderar även ett besök till Robben Island. Denna historiska ö lig­ger strax utanför Kap­staden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i näs­tan två decennier. Ni får en guidad busstur runt ön där ni be­söker de stenbrott där fångarna tvingades arbeta samt en guidad rund­vandring inne i fäng­elset. Har ni tur är er guide en före detta politisk fånge som visar er runt och som med inlevelse berät­tar om vad som hände innanför de höga murarna på Robben Island. 

Blommor, västkusten, Sydafrika
På våren badar Sydafrikas västkust i färgglada blommor

Om ni vill kan ni istället ta er upp längs västkusten. Här finns kilometerlånga och ofta vindpinade stränder med härdade busksnår och låg horisont med vid­sträckt himmel. Bara några mil norr om Kapstaden ligger Bloubergstrand varifrån de berömda fotona på Table Mountain som reser sig bakom den glittrande Table Bay är tagna. 

Ytterligare en bit norrut hittar ni sedan Langebaan, en av världens bästa platser för vind­surfing. Hit kom­mer många soldyr­kare och vandrare för att njuta av den under­bara naturen. Alldeles intill Langebaan ligger West Coast National Park, med Langebaan Lagoon som mittpunkt, och som är mest känt för sina ändlösa gyllene sandstränder och azurblå vatten och ett oerhört rikt fågelliv.

Här finner ni också en mycket speciell restaurang, Die Strandloper. Mitt på stranden ligger denna infor­mella restaurang, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet. Restaurangen har inte öppet alla dagar i veckan och kom ihåg att boka bord!

Dag 15:
Det har blivit dags att spela på Sydafrikas äldsta golfklubb, Royal Cape Golf Club som även är känd för att vara otroligt vacker. Här har South African Open spelats många gånger, och här får ni verkligen testa era golfkun­skaper – speciellt när det blåser starka vindar från sydost.

Dag 16:
Idag kan ni ta er söderut till Cape Point och Godahoppsudden, detta är en härlig heldagsutflykt. Följ kusten tills ni når Hout Bay, en pitto­reskt liten stad som ligger perfekt i en vind­skyddad bukt, om­given av berg. Här kan ni även ta en båttur ut till Seal Island om ni skulle önska.

Från Hout Bay löper Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. Chapman’s Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen leder er till östra sidan av Kaphalvön och Simon’s Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan. Här måste ni passa på att besöka kolonin på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor vid Boulders Beach.

Chapman's Peak Drive, Kaphalvön, Sydafrika
Chapman’s Peak Drive slingrar sig runt hela 114 kur­vor

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp. Från toppen kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni kan ta er till via en vand­ringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Dag 17:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och när det är dags tar ni er till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka er hyrbil tar flyget hem till Sverige igen. Efter så många härliga dagar med vin och golf kommer ni med största sannolikhet snart att längta tillbaka till Sydafrika och vi hoppas att ni snart återvänder!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer under lågsäsong):
2019: Från ca 16 400 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 17 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Hunneyball House 4 out of 4 stars, Stellenbosch, Explorer Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Maison Chablis Guest House  4 out of 4 stars, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på On the Cliff Guest House  4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Seafacing Room, inkl. frukost
– 5 nätter på Cape Riviera Guest House  4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– Green fees: 
De Zalze Golf Club
Stellenbosch Golf Club
Pearl Valley Golf Club
Arabella Golf Club
Steenberg Golf Club
Royal Cape Golf Club
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter och måltider
– Hyra av golfklubbor, golfbil etc.
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro.
Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

 

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Kontrollera passets giltighetstid, det måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intil­liggande tomma sidor. Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika.

Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Sydafrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Sydafrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Golf & vin i Western Cape? Skicka in formuläret så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni vill!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Sydafrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Sydafrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00