Golf i Sun City & Krugerparken

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Golf i Sun City & Krugerparken

9 dagar/8 nätter

På denna härliga golfresa får ni spela på de berömda banorna i Sun City och också uppleva denna unika destination, för att sedan fortsätta till White River för mer golf – denna gång på bland annat den omtalade Leopard Creek Country Club. Ni får också uppleva Sydafrikas vackra natur och få chansen att komma nära The Big Five och alla andra vilda djur under några dagar i Maseke Game Reserve.

Dag 1:
När ni anländer i Johannesburg häm­tar ni ut er hyrbil och kör sedan nordväst till Sun City, en av världens mest unika destinationer. Omgiven av berg och ett otämjt afrikanskt bush­landskap, ligger detta enorma komplex – ett påkostat spektakel med lyxiga hotell, glitt­rande underhållningsområden, kasinon, restau­ranger, affärer och klubbar. Här bor 3 nätter på Soho Hotel 4 out of 4 stars.

Gary Player Golf Course, Sun City, Sydafrika
18e hålet på Gary Player Golf Course vid Sun City

Dag 2:
Idag är det dags för er första runda golf och den blir på Gary Player Golf Course som är en erkänt krä­vande och svår bana men som anses vara en av världens bästa. Efter er runda och en härlig lunch lockar kanske poolen eller om ni är mer äventyrliga kan ni också välja att ta en tur i luftballong över Pilanesberg National Park. För att vara på den säkra sidan bör ni boka dessa aktiviteter före avresa och det hjälper vi er gärna med.

På kvällen kan ni avnjuta en underbar middag på någon av de otaliga restaurangerna och sedan pröva lyckan vid roulettebordet eller de enarmade banditerna.

Dag 3:
Efter att ha spelat golf på Sun Citys andra bana Lost City Golf Course, kan ni bara njuta av Sun City. Här finns massor av sportaktiviteter ni kan prova på – tennis, squash, simning, cykling i bergen och ridning är en del en av utbudet. På Waterworld finns också en mängd olika vattensporter eller om ni så föredrar – en kryssning i solnedgången… Det råder inte heller någon brist på restauranger, barer, nattklubbar, butiker, biografer och spelautomater.

Valley of Waves and The Palace, Sun City, Sydafrika
Valley of Waves med hotellet The Palace i bakgrunden

Som gäster på Soho Hotel har ni fri tillgång till Valley of the Waves, en avancerad vattenpark, med en härlig sandstrand och en stor lagun som har en vågmaskin som var 90:e sekund kan generera en knappt två meter hög våg. Här finns också vattenrutschbanor för alla smaker – för de modiga finns Temple of Courage och för de som föredrar att njuta av vatten på lite lugnare sätt finns Lazy River.

Dag 4:
Efter frukost lämnar ni Sun City och kör tillbaka till flygplatsen i Johannesburg. Väl framme lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg till Nelspruit. Där hämtar ni ut en ny hyrbil och tar er till Oliver’s Restaurant & Lodge 4 out of 4 stars där ni bor i 3 nätter.

Dag 5:
Idag blir det spel på en av Sydafrikas absolut mest prestigefyllda banor som enbart ger tillträde till gäster som bor på vissa lodger, Leopard Creek Country Club. Banan är gjord så att den ska vara en utmaning för den erfarne golfaren men också erbjuda en rolig runda golf för den vanlige golfspelaren. Bli inte förvånade om ni får besök under spelets gång då det inte är helt ovanligt att man ser bland annat giraffer, krokodiler och olika antiloparter på banan.

Dag 6:
Idag ska ni spela på White River Country Club. Banan ligger i otroligt vackra omgivningar vid början av Panorama Route. Med design av en av Sydafrikas bästa golfspelare, Gary Player, är banan en fröjd för spelare på alla nivåer, som måste tackla floden som ringlar sig genom banan.

Lejon, Sydafrika
En mäktig lejonhane i den sydafrikanska bushen

Dag 7:
Nya äventyr väntar och ni fortsätter till Maseke Game Reserve där ni bor 2 nätter på Chacma Bush Camp. I Maseke har man rivit det stängsel som tidigare om­ringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

Beroende på när ni kom­mer fram, ni ska helst checka in lagom till lunch, kan ni redan på efter­middagen få åka ut på er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger kom­mer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer även att få lära er mycket om så­väl växter som träd.

Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer till­baka till lod­gen bjuds ni på en härlig middag.

Dag 8:
Ni kommer att bli väckta i gry­ningen och efter en fika beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five (lejon, noshörning, leopard, elefant och buffel) och reservatets alla andra invånare. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under nat­ten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en bensträckare.

Tillbaka i lodgen blir det frukost och resten av dagen tillbring­as helt efter eget behag – passa på och njut av om­givningarna eller kanske ta en siesta i värmen. På efter­middagen bjuds det på kaffe eller te med diver­se olika tilltugg, varpå ni beger er ut på ytter­ligare en safari­tur. Vid återkomsten till lodgen bjuds det åter på middag varpå ni drar er tillbaka till era rum där ni säkert kommer att sova mycket gott efter en händelserik dag!

Flygplan i soluppgång, Sydafrika
Efter en härlig resa i Sydafrika är det dags att flyga hem igen

Dag 9:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit och efter en sista morgonsafari och efterföljande frukost är det dags att lämna vildmarken för denna gång. Ni tar er till flygplatsen i Hoedspruit, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett inrikesflyg tillbaka till Johan­nesburg varifrån ni sedan tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni fått uppleva härlig golf, spännande safari och mycket annat och vi hoppas att ni snart vill återvända till vackra Sydafrika!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 18 500 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 9 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på Soho Hotel 4 out of 4 stars, Sun City, Luxury Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Oliver’s Restaurant & Lodge 4 out of 4 stars, White River, Exclusive Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Chacma Bush Camp, Maseke Game Reserve, Standard Room, inkl. helpension
– 4 safariturer i Maseke Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter och måltider
– Parkavgifter
– Hyra av golfklubbor, golfbil etc.
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Golf i Sun City & Krugerparken? Skicka in formuläret så återkommer vi.  Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni vill!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00