Stora hajresan

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Stora hajresan

10 dagar/9 nätter

Detta är den ultimata hajresan och beroende på säsong kan ni dyka med vithaj, tigerhaj, tjurhaj och sandtigerhaj!

Dag 1:
När ni landar på Cape Town International Airport hämtar ni ut er hyrbil och beger er till Hermanus, där ni ska bo 3 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars. Efter den långa resan är det nog skönt att bara ta det lugnt och koppla av och avsluta dagen på restaurang med en god middag.

Kom öga mot öga med den mäktiga vithajen

Dag 2–3:
Ni får två hela dagar ute till havs då ni får chansen att komma öga mot öga med den respektingivande vit­hajen. Turerna utgår från grannstaden Gansbaai och efter den fru­kost ni bjuds på är det dags att ge er ut till havs. Ni till­bringar 4–6 timmar på havet, där ni får lära er mer om hajarna.

Eftersom vithajen jagar sin föda vid ytan kommer ni ha alla chanser att få se detta fantastiska djur även om ni väljer att stanna kvar ovanför ytan. Men ni får också, om ni skulle vilja, chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattenytan – all utrustning tillhandahålls och ingen tidigare erfarenhet krävs. Kom ihåg att detta är vilda djur och det finns inga garantier för vad ni kommer att få se.

När ni inte är ute till havs finns det en hel del annat att roa er med. Varför inte ta en tur till De Kelders Caves för att besöka den arkeologiska utgrävnings­plats­en eller kanske göra en utflykt till Kapstaden, Cape Agulhas eller vin­distrikten? Hermanus har massor av små, mysiga caféer och restauranger och alla er­bjuder en fantastisk utsikt.Hermanus är också en av de bästa platserna för val­skådning från land, så om ni reser mellan juni och november kommer ni helt säkert att få se många av dessa fantastiska djur.

Mellan juni och november kommer valarna till Hermanus

Dag 4:
Om ett eller båda dyken har blivit inställda på grund av dåligt väder, kan ni idag eventuellt få en ny chans. När det sedan är dags åker ni tillbaka till flygplatsen i Kapstaden där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar inrikesflyget till King Shaka International Airport i Durban. Väl framme väntar transfer som tar er till Umkomaas, ca en timme söderut, där ni bor 6 nätter på Blue Ocean Dive Resort.

 Dag 5–9:
Under dessa 5 dagar har ni inte mindre än 10 dyk inbokade och det blir full fokus på hajar och har ni tur kommer ni att få se bland annat tigerhajar (tiger shark), tjurhajar (bull shark) och svartfenad revhaj (black­tip shark). Av de tio dyken som ingår är 2 så kallade ”baited shark dives” där man sänker ner en be­hållare med bete till 8–10 meters djup. Behållaren får sedan driva med strömmen vilket lockar till sig hajarna.

Säsongen för sandtigerhajen (ragged tooth shark eller kort och gott ”raggies”) är mellan juni och november, så om ni kommer hit under dessa månader kommer ni med största sannolikhet att stöta på dessa respektin­givande bestar i överflöd. Detta är den ultimata hajdykningen som kom­mer att ge er minnen för livet!

Tigerhajen finns på Aliwal Shoal året runt men är som mest aktiv mellan februari och juni varje år. Dyken med tiger­haj utförs strax söder om Aliwal Shoal där vattnet är runt 20 meter djupt. Det är verk­ligen en häftig upplevelse att få simma omkring med dessa imponerande djur och för att ni ska få den bästa upplevelsen är det inte så många som får följa med på varje tur och dess­utom finns det två erfarna dykledare tillhanda per dyk, en som ser efter er dykare och en som håller koll på hajarna.

Ragged Tooth Shark & diver, Aliwal Shoal, Sydafrika
Mellan juni och november kan du dyka med sandtigerhajen ©Hans Sjöholm

OBS! Om ni vill kan ni till en extra kostnad uppgradera till paket med obegränsat antal dyk på Aliwal Shoal. Ni får då 5 dagar där ni kan dyka så mycket ni vill, förutsatt att vädret tillåter. Hör med oss för mer information.

Dag 10:
Er dykresa har kommit till sitt slut och när det är dags får ni transfer till Durban och King Shaka Inter­national Airport där ni påbörjar resan tillbaka hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en underbar vistelse i Sydafrika och får med er många minnen av oför­glömliga möten med havens mäktiga invånare!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 15 200 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 4 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på On the Cliff Guest House 4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Seafacing Room, inkl. frukost
– 6 nätter på Blue Ocean Dive Resort, Umkomaas, Standard Room, inkl. frukost
– 2 burdyk med vithaj, Gansbaai
– 10 hajdyk på Aliwal Shoal
– Hyra av viktbälte, vikter och tub vid dyk på Aliwal Shoal
– Transfer: King Shaka Int. Airport – Blue Ocean Dive Resort, t&r
– Marine Protected Area Permit, Aliwal Shoal
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vacci­nerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Stora hajresan? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00