Dykning i Sydafrika & Moçambique

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta till resan Dykning i Sydafrika & Moçambique

14 dagar/13 nätter

Det blir först obegränsat med dykning på Aliwal Shoal, utanför Sydafrikas östkust, varpå ert dykäventyr tar er till Vilanculos i härliga Moçambique där ni får njuta av mer tropisk dykning. 

Dag 1:
När ni landar på King Shaka International Airport i Durban väntar transfer som ska ta er till Umkomaas, ca en timme söderut, där ni bor 6 nätter på Blue Ocean Dive Resort. Umkomaas är en liten lugn ort som kanske inte erbjuder så mycket förutom utmärkta dykmöjligheter. Här kan man utan problem gå till både restauranger och till affären.

Svartfenshaj, Aliwal Shoal, Umkomaas, Sydafrika
Svartfenshaj är bara en av många hajarter på Aliwal Shoal

Dag 2–6:
Ni har 5 dagar i Umkomaas och era dagar kommer att fyllas av fantastiska dyk då ni under dessa dagar har obegränsat med dyk på Aliwal Shoal. Det blir en blandning av revdyk och hajdyk och ni kommer även att få chansen att besöka de två vraken Produce och Nebo.

Produce är en norsk tanker som sjönk 1974 och lastfartyget Nebo sjönk 1884. Båda vraken liggen ungefär på 30 meters djup och är relativt intakta. Bortsett från dessa erbjuder revet mängder av hårda och mjuka koraller och icke att förglömma, mängder av olika fiskarter.

Ni kommer med största sannolikhet även att stöta på hajar och har ni tur kan ni få se bland annat tigerhajar (tiger shark) och svartfenad revhaj (black­tip shark) men även sandtigerhaj (ragged tooth shark eller kort och gott ”raggies”) beroende på säsong. Säsongen för sandtigerhajen är mellan juni och november, så om ni kommer hit under dessa månader kommer ni med troligen att stöta på dessa respektin­givande djur. Detta är den ultimata hajdykningen som kom­mer att ge er minnen för livet!

Tigerhajen finns på Aliwal Shoal året runt men är som mest aktiv mellan februari och juni varje år. Dyken med tiger­haj utförs strax söder om Aliwal Shoal där vattnet är runt 20 meter djupt. Det är verk­ligen en häftig upplevelse att få simma omkring med dessa imponerande djur. För att ni ska få den bästa upplevelsen är det inte så många som får följa med på varje tur och dess­utom finns det två erfarna dykledare som följer med på varje dyk.

Casa Babi, Mocambique
Njut av sol, bad och underbara dyk vid Casa Babi

Dag 5:
Er tid i Umkomaas närmar sig sitt slut och ni får transfer till Durban där ni sedan tar ett flyg till Vilanculos i underbara Moçambique. Väl framme väntar nästa transfer som tar er till Casa Babi där ni ska stanna i 7 underbara nätter.

Dag 6–13:
Det blir 8 underbara dagar som kommer att fyllas av sol, bad och dykning! Moçambique är ett paradis för er som gillar att snorkla och dyka och det kommer att bli gott om tid att utforska det kristallklara vattnet och allt vad som bor däri – tropiska fiskar, sköld­paddor, rockor, valhajar och mycket mer.

I förslaget ingår 4 utflykter till Bazarutoarkipelagen, då ni dyker två gånger per dag. Vill ni dyka mer så säg bara till så lägger vi till det!

Dyken genomförs av Odyssea Dive Centre och ni dyker i små grupper på max 6 personer. Ni lämnar Vilanculos på morgonen och beger er till Two Mile Reef för ert första dyk. Detta är ett långt rev som erbjuder fantastisk dykning. Längs den norra delen finns färggranna koraller i överflöd, medan den södra delen är plattare och sandigare och här är chansen att se rockor väldigt stor. Efter ert första dyk går ni i land på Bazaruto för en underbar lunch och lite tid att vila upp er. Efter detta tar ni er ut till havs igen, åter­igen till Two Mile Reef men denna gång till en annan plats. Ni återvänder till Vilanculos senast 16:30.

Havssköldpadda, Vilanculos, Mocambique
Bara ett av alla underbara möten ni kan få vara med om

I dessa vatten finns 75 % av de fiskar som finns i Indiska Oceanens vatten, 7 olika sorters rockor, rev­hajar, sköldpaddor och så mycket mer. När ni inte dyker kan ni njuta av allt det härliga! Koppla av och njut av solen på de vita stränderna eller utforska Vilanculos och den lokala marknaden. Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen så finns det mäng­der av andra aktiviteter som ni kan ägna er åt.

Dag 14:
Er sista dag i Moçambique har tyvärr kommit och ni får transfer tillbaka till flygplatsen där ni sedan påbör­jar resan hem till Sverige igen. Vi hoppas att ni har haft en underbar resa och att ni lämnar Afrika med en önskan att snart återvända!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 21 400 SEK per person

I priset ingår:
– 6 nätter på Blue Ocean Dive Resort, Umkomaas, Standard Room, inkl. frukost
– 7 nätter på Casa Babi, Vilanculos, Deluxe Room, inkl. frukost
– 5 dagar med obegränsat med dyk på Aliwal Shoal
– 4 dubbeldyk på Two Mile Reef, Moçambique
– Hyra av viktbälte, vikter och tub vid dyk på Aliwal Shoal
-Transfer:
King Shaka International Airport – Blue Ocean Dive Resort, t&r
Vilanculos Airport – Casa Babi, t&r
– Marine Protected Area Permit, Aliwal Shoal
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Hyra av dykutrustning
– Marine Protected Area Permit
– Ovan ej specificerade dyk, guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ni behöver även malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett inter­nationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Är ni intresserade av resan Dykning i Sydafrika & Moçambique? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi.  Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00