Aliwal Shoal Explorer

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta till resan Aliwal Shoal Explorer

5 dagar/4 nätter

Upptäck en av världens bästa dykplatser – Aliwal Shoal utanför Sydafrikas östkust.

Dag 1:
När ni landar på King Shaka International Airport i Durban hämtar ni ut er hyrbil och beger er till Umkomaas, ca en timme söderut, där ni bor 4 nätter på Blue Ocean Dive Resort. Umkomaas är en liten lugn ort som kanske inte erbjuder så mycket förutom utmärkta dykmöjligheter. Här kan man utan problem gå till både restauranger och till affären.

Dag 2–4:
Under dessa dagar har ni 6 dyk på Aliwal Shoal in­bokade. Här finns t.ex. två vrak som är väl värda ett besök. Produce är en norsk tanker som sjönk 1974 och lastfartyget Nebo sjönk 1884. Båda vraken liggen ungefär på 30 meters djup och är relativt intakta. Bortsett från dessa erbjuder revet mängder av hårda och mjuka koraller och icke att förglömma, mängder av olika fiskarter.

Sandtigerhaj, Aliwal Shoal, Umkomaas, Sydafrika
Säsongen för sandtigerhajen är mellan juni och november.

Om ni vill kan ni till en extra kostnad uppgradera ett av dyken till ett hajdyk. Säsongen för sandtigerhajen (Ragged Tooth Shark eller kort och gott ”Raggies”) är mellan juni och november, så om ni kommer hit under dessa månader kommer ni med största sannolikhet att stöta på dessa respektin­givande bestar i överflöd. Detta är den ultimata hajdykningen som kommer att ge er minnen för livet!

När ni inte dyker är det fritt fram för andra aktiviteter – ta en promenad på de gyllene stränderna och njut av solen eller ge er ut på de höga vågorna och surfa. Ni har ju hyrbil så passa också på att upptäck området runtomkring Umkomaas. I närheten ligger till exempel Crocworld, Sydafrikas största krokodilfarm.

Ta er också in till Durban med sin sex kilo­meter långa gyllene sandstrand, kallad Golden Mile. Det varma, subtropiska klimatet lockar till bad under såväl sommar som vinter. På strän­derna finns det gott om badvakter och hajarna hålls på säkert avstånd med hjälp av hajnät. Längs Golden Mile finns det dussintals pooler, vatten­rutschbanor och fontäner, exotiska restau­ranger, nattklubbar och hotell. I den södra änden av Golden Mile ligger uShaka Marine World. Det 16 hektar stora området är indelat i två delar: uShaka Sea World – en jättestor akvarieanläggning med delfinarium och sälpool – och uShaka Wet ’n Wild – en stor äventyrspark med väldiga pooler, vattenrutschbanor och mycket mer.

Golden Mile, Durban, Sydafrika
Durbans 6 km  långa gyllene sandstrand Golden Mile

Kanske ett besök till Oribi Gorge, ca två mils resa in mot land från Port Shepstone, kan vara något? Oribi Gorge Nature Reserve täcker ett område på hela 2 000 hektar och är ett fantastiskt vackert område med klippor, berg, skogar och spektakulära vandringsleder och pick­nick­platser.

Höga sandstensklippor dominerar denna 24 kilometer långa kanjon som sakta men säkert blivit urgröpt av Umzilkulwana River. Oribi Gorge har bildats över en period på miljontals år när vatt­net eroderade sin väg genom berget och bildade enorma, djupa och smala sprickor.

Se till så att ni inte missar höjdpunkterna The Over­hanging Rock, The Chimney, The Needle, Baboon’s Castle, Lehr’s Waterfall, The Heads och Lovers’ Leap.

På andra sidan ligger Oribi Gorge Conservancy varifrån ni har fantastisk utsikt. Om ni känner för en adrenalinkick kan ni prova på rappellering eller white water rafting och mycket mer. Vid toppen av Lehr’s Waterfall kan ni testa världens högsta gunga – ta klivet ut över kanten och svinga er ut genom kanjonen i en 100 meter lång båge – en fantastisk upplevelse!

Om ni vill lära er mer om de hajar som lever i vattnen runt Durban kan ni besöka Natal Sharks Board som ligger i Umhlanga Rocks, strax norr om Durban. Natal Sharks Board är bland annat ansvarig för de hajnät som sträcker sig 320 km utmed kusten.

Ni kommer inte att hinna med alla aktiviteter som föreslås utan välj de som lockar er mest eller alternativt förläng er resa med en natt eller två.

Impala, Sydafrika
Varför inte avsluta er resa med lite safari?

Dag 5:
Er sista dag i Umkomaas har tyvärr kommit och nu kan ni fortsätta er resa åt vilket håll ni vill. Kanske tar ni er norrut till St Lucia och vidare in i Swaziland för att avsluta med safari vid Krugerparken? Eller vill ni hellre utforska Garden Route och Kapstaden?

Om det är slutet på er resa, så kör till flygplatsen i Durban varpå ni flyger tillbaka hem till Sverige igen. Vi är helt säkra på att ni har haft en underbar tid och återvänder hem med många härliga minnen!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från  ca 4 200 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 5 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Blue Ocean Dive Resort, Umkomaas, Standard Room, inkl. frukost
– 6 dyk på Aliwal Shoal
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Hyra av dykutrustning
– Marine Protected Area Permit
– Ovan ej specificerade dyk, guidade turer, aktiviteter & måltider
– Uppgradering till hajdyk
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vacci­nerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Aliwal Shoal Explorer? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00