Safari, storstad & vindalar

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan SAfari, storstad & vindalar

13 dagar/12 nätter

Denna underbara bröllopsresa börjar ute i den sydafrikanska bushen där ni får njuta av vacker natur och får chansen att komma riktigt nära The Big Five. Ni fortsätter sedan söderut för att utforska härliga Kapstaden innan resan sedan avslutas i Franschhoek i de fantastiska vindistrikten.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg tar ni ett flyg till Hoedspruit. Här väntar trans­fer som tar er till Klase­rie Nature Reserve där ni ska stanna på Baobab Ridge i 3 nätter. I Klaserie Nature Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken.

Solnedgång på safari, Sydafrika
Solnegång på en safaritur i Sydafrika

Redan på eftermiddagen får ni åka ut på er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger och tracker kom­mer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur. Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer till­baka till lodgen bjuds ni på en härlig middag.

Dag 2–3:
Ni väcks i gry­ningen och beger er sen ut på safari. Tillbaka i lodgen blir det frukost och om ni vill kan ni sedan få följa med ut på en guidad vandring i bushen. Ni kom­mer att följas av er ranger eller tracker och här får ni chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… På efter­middagen beger ni er ut på ytter­ligare en safari­tur. 

Dag 4:
Efter morgonsafari och frukost har det blivit dags att lämna bushen för denna gång. Ni får transfer tillbaka till flygplatsen varifrån ni tar ett flyg till Kapstaden. Väl framme i denna vackra stad hämtar ni ut en hyrbil och åker till Kensington Place där ni stannar i 6 nätter. Kanske vill ni besöka Victoria & Alfred Waterfront på eftermiddagen? Där finns nog det mesta man kan önska sig – restauranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär.

V&A Waterfront, Kapstaden, Sydafrika
På V&A Waterfront finns allt man kan behöva

Dag 5:
Börja med ett besök till Table Mountain. Linbanan roterar och erbjuder 360 graders utsikt över Kapstaden och på top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter. På eftermiddagen kan ni besöka vackra Kirsten­bosch Botanical Gar­dens. Här finns gott om stigar som slingrar sig ge­nom trädgårdslandskapen och skogarna. Här finns också den så kallade The Boomslang som är en gångväg som går högt upp bland trädtopparna och som bjuder på underbar utsikt över den botaniska trädgården och dess omgivningar.

Dag 6:
Om ni vill kan ni idag följa med till kåkstaden Langa. Ni får en guidad vandring genom Langa och fokus ligger på det vardagliga livet i detta område där Xhosa-kulturen dominerar. Under turen kommer ni att lära er mer om en del av Sydafrikas kulturer och samhällen och får också kontakt med de människor som bor här.

Turen avslutas med att ni besöker en av lokalbefolkningens hem där ni bjuds på traditionellt snacks. Om ni gör turen på en söndag blir höjdpunkten istället ett besök i en kyrka där ni får uppleva äkta sydafrikansk gospelsång.  

Om ni vill fortsätta dagen i historisk anda kan ni efter vandringen fortsätta med en tur till Robben Island. Denna historiska ö lig­ger strax utanför Kap­staden och det var här som Nelson Mandela satt fängslad i näs­tan två decennier. Ni får en guidad busstur runt ön och har ni tur är er guide en före detta politisk fånge som visar er runt och som med inlevelse berättar om vad som hände innanför de höga murarna på Robben Island. 

Robben Island, Kapstaden, Sydafrika
Stenbrottet på Robben Island där fångarna tvingades arbeta

Dag 7:
Fortsätt utforska vackra Kapstaden. Mitt i staden ligger Company Gardens, Syd­afrikas äldsta park med anor från mitten av 1600-talet. Här hittar ni bland annat en vacker rosenträd­gård och ett aviarium samt många välmatade ekorrar. Ni kan också besöka South African Museum och sta­dens planetarium. I de centrala delarna ligger också Castle of Good Hope som är Sydafrikas äldsta bevarade byggnad. Detta fort byggdes år 1652 av Jan van Riebeeck och idag finns här bland annat ett militärmuseum. 

Ni kan även tar en tur upp till toppen av Signal Hill som är en vacker utsiktsplats där man kan överblicka Kapstadens centrum, Lion’s Head, Table Mountain, ham­nen samt Robben Island.  Om ni kommer hit på eftermiddagen/kvällen kommer ni att kunna njuta av en fantastiskt vacker solned­gång. Ta med något gott att dricka och tugga på och njut av dagens sista solstrålar.

Dag 8:
Lämna storstaden för en dag och bege er norrut längs västkusten. Bara några mil norr om Kapstaden ligger Bloubergstrand varifrån de berömda fotona på Table Mountain som reser sig bakom den glittrande Table Bay är tagna. När ni sedan forts­ätter norrut kan ni göra en liten avstickare österut och ta vägen via den lilla staden Darling, som har en alldeles egen vinrutt med ett antal vin­gårdar som producerar vin av mycket hög kvalitet.

Ytterligare en bit norrut hittar ni sedan Langebaan, en av världens bästa platser för vind­surfning. Allde­les intill Langebaan ligger West Coast National Park, med Langebaan Lagoon som mittpunkt, och som är mest känt för sina ändlösa gyllene sandstränder och azurblå vatten och ett oerhört rikt fågelliv. Här finner ni också en mycket speciell restaurang, Die Strandloper. Mitt på stranden ligger denna infor­mella restaurang, där ni får äta så mycket ni orkar av underbart färska delikatesser från havet. 

Större flamingo, Langebaan Lagooon, Sydafrika
Större flamingos samlas i tusental i Langebaan Lagooon

Dag 9:
Idag kan ni göra en heldagsutflykt söderut till Cape Point och Godahoppsudden. Följ kusten tills ni når Hout Bay, en pittoreskt liten stad som ligger perfekt i en vindskyddad bukt, omgiven av berg. Från Hout Bay löper Chapman’s Peak Drive, en tio kilometer lång kustväg som slingrar sig runt hela 114 kur­vor och med klippor som störtar direkt ned i havet. 

Chapman’s Peak Drive slutar i Noordhoek och vägen tar er nu till östra sidan av Kaphalvön och Simon’s Town, en charmig liten stad med många gamla, fina hus längs huvudgatan. Här måste ni passa på att besöka den osannolika koloni på nästan 3 000 sydafri­kanska pingviner som bor vid Boulder’s Beach. Detta är ett av de få ställen där dessa fascinerande fåglar går att se på så nära håll – de är nyfikna och vän­liga, men de vill inte bli klappade. 

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och antingen ta linbanan eller gå upp – 120 steg leder upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudden i väster, som ni kan ta er till via en vand­ringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen. Här hittar ni också Two Oceans Restaurant som är välkänd för den fantastiska utsikten över havet och för de underbara fisk- och skaldjursrätter som ser­veras där.

Dag 10:
Resan går vidare och ni tar er till Franschhoek i de vackra vin­distrikten. Här bor ni på härliga Le Quartier Français 5 out of 5 stars i 2 nätter. Franschhoek grundades 1688 av hugenotterna som på grund av religiös för­följelse fick fly från Frankrike och det fran­ska arvet märks tydligt genom de många kaféer, franska res­tau­ranger, bistros, boutiquer och gallerier som kantar huvudgatan. Staden är också Syd­afrikas ”mat- och vin­huvudstad” – många av landets bästa restauranger finns här! Här finns många vingårdar att besöka och eftersom det inte är så långt att åka från Kapstaden så kan ni ju stanna till vid ett par redan i dag.

Vackert hus, Stellenbosch, Sydafrika
Ett av många vackra hus längs gatorna i Stellenbosch

Dag 11–12:
Franschhoek tillsammans med Stellenbosch är kan­ske de mest väl­kända orterna i Sydafrikas vindistrikt. Här finns oändliga möjligheter att besöka vingårdar och ta guidade turer i vinkällare och njuta av de ut­sökta viner som tillverkas här.

I området runt Stellenbosch finns Sydafrikas äldsta vinrutt och här fin­ns hundratals vinodlingar repre­sen­terade. Staden Stellenbosch är Sydafrikas näst äldsta stad och är en underbar historisk universitetsstad med några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil. Ta en prome­nad längs gatorna som kantas av ekar, och avnjut en lunch på någon av de många restau­ranger som finns i staden. Här finns också Oom Samie se winkel (”Farbror Samies affär” på afrikaans) – en af­fär som för­flyt­tar er 200 år tillbaka i tid­en.

Om ni vill blicka bakåt i tiden, kan ni besöka Stellenbosch Village Museum som består av fyra hus, med vackra trädgårdar, av historiskt intresse. Vart och ett av dessa vackra hem representerar en specifik tids­period i den arkitektoniska utvecklingen i Stellen­bosch. Husen, dess interiör och trädgårdar har restau­re­rats och möblerats, planterats och dekorerats för att illustrera den speciella stil och smak under de olika tidsepokerna.

En bit längre norrut ligger Paarl vars område är känt för sina utsökta röda viner i världs­klass. ”Paarl Wine Route” kallas därför också ”Red Route”. Ni kommer inte att hinna med att besöka alla områ­den utan välj de som lockar er mest! Själv­klart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Utsikt över Paarl, Sydafrika
Utsikt över Paarl från Paarl Nature Reserve

Dag 13:
Er sista dag i Sydafrika har tyvärr kommit, men bero­ende på när ert flyg lyfter kan ni fortfarande ha tid på er att utforska vindistrikten. När det sedan är dags kör ni till flygplatsen, där ni läm­nar till­baka er hyrbil och flyger hem till Sverige igen. Vi är säkra på att ni lämnar Sydafrika med massor av underbara minnen och med en sådan här början på ert liv tillsammans kan inget gå fel!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 26 900 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 10 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på Baobab Ridge, Klaserie Nature Reserve, Superior Suite, inkl. helpension
– 6 nätter på Kensington Place, Kapstaden, Superior Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Le Quartier Français Hotel 5 out of 5 stars, Franschhoek, Superior Room, inkl. frukost
– 6 safariturer i Klaserie Game Reserve
– Transfer: Hoedspruit Airport – Baobab Ridge, t&r
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha an­svar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppda­terade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vacci­nerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Safari, storstad & vindalar? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00