Bush & Beach

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

11 dagar/10 nätter

Den ultimata bröllopsresan! Börja med några dagar i den fantastiska vildmarken i Klaserie Nature Reserve innan ni tar er över gränsen till Moçambique och njuter av soliga och lata dagar på de långa vita stränderna på. Kan det bli bättre?

Dag 1:
När ni landar i Hoedspruit hämtar ni ut en hyrbil och fortsätter till Klase­rie Nature Reserve där ni ska stanna på Baobab Ridge i 3 nätter. I Klaserie Nature Reserve har man rivit det stängsel som tidigare omringade reservatet och det är nu helt öppet in till Krugerparken och är således en del av Greater Kruger National Park.

Redan på eftermiddagen får ni åka ut på er första safaritur. Ni ger er ut i öppna fordon och er ranger och tracker kom­mer att göra sitt yttersta för att visa er både stora och små djur och ni kommer också få lära er mycket intressant om så­väl växter som träd. Ni stannar till i solnedgången och avnjuter en drink och efter solens nedgång fortsätter safarin i skenet av en spotlight på jakt efter att få se de nattaktiva djuren. När ni kommer till­baka till lodgen bjuds ni på en härlig middag.

Leoparder, Sydafrika
Om ni har tur kan ni möta den vackra leoparden

Dag 2–3:
Ni kommer att bli väckta i gry­ningen och efter en lätt frukost beger ni er ut på safari i jakt på The Big Five och reser­vatets alla andra invå­nare. Efter en uppiggande jakt efter spår för att se vad djuren haft för sig under nat­ten, stannar ni till någonstans ute i bushen för en kopp kaffe eller te och en ben­sträckare. Tillbaka i lodgen blir det frukost och resten av dagen tillbring­as helt efter eget behag – passa på och njut av om­givningarna eller kanske ta en siesta i värmen.

Om ni vill kan ni även få följa med ut på en guidad vandring i bushen. Ni kom­mer att följas av er ranger eller tracker och här får ni åter­igen chansen att komma nära inpå djuren utan skyddet av ett safarifordon. Det är en häftig känsla att komma nära djuren på deras nivå… Obs! Vandringar ingår ej i priset och måste förbokas.

Dag 4:
Efter en sista morgonsafari och frukost har det blivit dags att lämna vildmarken för denna gång och ni fortsätter till White River där ni stannar 1 natt på härliga Oliver’s Restaurant & Lodge. När ni kommer fram kan ni koppla av lite innan ni sedan avslutar dagen med en romantisk middag på Oliver’s Restaurant.

Dag 5:
Nya äventyr väntar och efter frukost tar ni er till flygplatsen i Nelspruit där ni lämnar tillbaka er hyrbil och tar ett flyg med destination Vilanculos i Moçambique. När ni sedan landar får ni transfer till Casa Rex som ligger underbart till precis vid havet.

Delfiner och surfare, Mocambique
Varva latar dagar i solen med häftiga upplevelser

Dag 6–10:
Det blir 5 underbara dagar som kommer att fyl­las av sol, bad och fullständig avslappning! Skulle ni tröttna på att ligga i solstolen hela dagarna finns det mängder av aktiviteter som ni kan ägna er åt.

Moçambique är ett paradis för de som gillar att snorkla och dyka och det kommer att bli gott om tid att utforska det kristallklara vattnet och allt vad som bor däri – tropiska fiskar, sköld­paddor, rockor och mycket mer. Varför inte också passa på att åka quad bike, ge er ut på en ridtur, prova på djup­havsfiske, ta en dagstur in till Vilanculos eller varför inte ta en båttur längs den underbart vackra kusten. Alternativen är många!

Dag 11:
Er sista dag i Afrika har tyvärr kommit och efter frukost får ni transfer tillbaka till flygplatsen där ni sedan påbörjar resan hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en fantastisk bröllopsresa och åker hem med minnen för livet!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 18 100 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 5 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 3 nätter på Baobab Ridge Safari Lodge, Klaserie Nature Reserve, Superior Suite, inkl. helpension
– 1 natt på Oliver’s Restaurant & Lodge, White River, Exclusive Standard Room, inkl. frukost
– 6 nätter på Casa Rex, Vilanculos, Premium Room, inkl. frukost
– 6 safariturer i Klaserie Nature Reserve
– Transfer: Vilanculos Airport – Casa Rex t.o.r.
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsut­sikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funkt­ionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha an­svar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar respektive lands ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Desti­nation Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har be­sökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccine­rats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställ­ningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Bush & Beach? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00