Gepard i Madikwe Game Reserve, Sydafrika

Madikwe & Western Cape

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Madikwe & Western Cape

14 dagar/13 nätter

Ni börjar resan i Sun City innan ni fortsätter till underbara Madikwe Game Reserve där ni får några härliga dagar ute i bushen. Resan tar er sedan söderut till Kapstaden där ni får uppleva mycket av vad denna vackra stad har att erbjuda. Ni besöker den mysiga kuststaden Hermanus innan er sydafrikaresa avslutas i  Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt.

Dag 1:
När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er hyrbil och kör till Sun City där ni ska bo på Soho Hotel 4 out of 4 stars i 2 nätter. 

Elephant Bridge, Sun City, Sydafrika
Elephant Bridge med hotellet The Palace i bakgrunden

Dag 2:
Tillbringa dagen vid vattenparken Valley of the Waves, med vattenrutschkanor och andra roliga aktiviteter. Det finns också en ändlös mängd restauranger, barer, nattklubbar, butiker, biografer och spelautomater så ni ska med all säkerhet kunna hitta på något att roa er med!

Dag 3:
Efter frukost lämnar ni Sun City och tar er till  Madikwe Game Reserve som ligger alldeles vid gränsen till Botswana. Madikwe är ett av Sydafrikas största reservat på hela 70 000 hektar och är helt malariafritt. Här bor ni på Buffalo Ridge Safari Camp i 3 nätter.

Var framme till lunch, för redan på eftermiddagen får ni följa med på er första safaritur. Ni beger er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. 

Dag 4–5:
Ni blir väckta i gryningen och ni beger er ut på safari i jakt på The Big Five (elefant, buffel, lejon, noshörning och leopard). Förutom The Big Five finns här även många andra djur såsom t.ex. flodhäst, giraff, vildhund, hyena (både brun och fläckig hyena) samt gepard. Tillsammans med de öppna slätterna och Marico River, som flyter genom den östra delen av reser­vatet, finns här olika habitat. När­heten till Kala­hariöknen medför att det finns en viss överlapp­ning mellan olika djurarter från olika ekosystem, det finns alltså en väldigt stor variation i Madikwe.

När ni åter­vänder till lodgen är frukost serverad. Mitt på dagen serve­ras lunch och på efter­middagen är det dags för ytter­ligare en tur ut i bush­en i jakt på Afrikas vilda djur i skenet av strål­kastarna.

Gepard, Madikwe Game Reserve, Sydafrika
Gepard vilar på den röda sanden i Madikwe Game Reserve

Dag 6:
Efter morgonsafari och frukost tar ni er till­baka till flygplatsen i Johannes­burg. Här lämnar ni tillbaka er hyrbil och tar på eftermiddagen ett flyg till Kapstaden. När ni kommer fram till Kap­staden hämtar ni ut en ny hyrbil och åker till Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars där ni stannar i 4 nätter.

Dag 7-9:
Table Mountain är  väl ändå ett måste när man besöker Kapstaden? På top­pen finns det gott om stigar som leder till fantas­tiska utkiks­punk­ter över Kaphalv­ön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay. 

En skön eftermiddag på Kirsten­bosch Botanical Gar­dens med en god picknick är inte så dumt. På sommaren är det också ganska ofta konserter här…

I Victoria & Alfred Waterfront finns nog det mesta man kan önska sig – restauranger, pubar, affärer, marknader och en väldigt mysig atmosfär. Härifrån kan man också ta en färja till Robben Island, ön där Nelson Mandela satt fängslad i näs­tan två decennier.

Cape Point och Godahoppsudden når ni genom att följa kusten tills ni når Hout Bay, en pittoreskt liten stad som ligger perfekt i en vindskyddad bukt, omgiven av berg.  Därifrån tar ni  den kurviga kustvägen Chapman’s Peak Drive och fortsätter förslagsvis till Simon’s Town för att hälsa på hos pingvinerna på Boulder’s Beach.

Väl framme vid Cape Point får ni ställa bilen och ta linbanan eller gå upp till det gamla fyrtornet, 249 meter över havet. Härifrån kan ni se Godahoppsudd­en i väster, som ni antingen kan ta er till via en vandringsled som tar ca en timme enkel väg eller med bilen.

Pingviner, Boulders Beach, Sydafrika
Pingviner finns det goptt om på Boulders Beach

Dag 10:
Idag tar ni er till mysiga Hermanus. Här kommer ni att bo på On the Cliffs Guest House 4 out of 4 stars i 2 nätter. Hermanus bjuder på massor av små, mysiga caféer och restauranger. Det finns också en del vingårdar i området där det pro­duceras pris­vinnande viner.

Dag 11:
Hermanus är känd som en av världens bästa plat­ser för att be­skåda valar från land, så om ni kom­mer hit under valsäsongen, som är under juni till november, kan ni idag vandra längs klipporna för att spana efter valarna ute i bukten. Om ni vill kan ni göra en dagsutflykt till Afrikas sydlig­aste punkt Cape Agulhas, där de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen möts.

Ni kan också få vara med om ett möte med den mäktiga vit­hajen. Här får ni chansen att gå ned i buren för att se hajarna från under vattenytan – all utrustning tillhandahålls och ingen erfarenhet krävs.  

Dag 12:
Er resa går vidare och ni tar er till Franschhoek i de vackra vin­distrikten. Här bor ni på Maison Chablis Guest House  4 out of 4 stars i 2 nätter.

Dag 13:
Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och det fran­ska arvet märks tydligt i staden, som också är Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – några av landets bästa restauranger finns här!

I Stellenbosch finns några av landets bäst bevarade byggnader i viktoriansk och Cape Dutch-stil och det är riktigt mysigt att ta en prome­nad längs gatorna som kantas av ekar, och sedan äta en god lunch på någon av de många restau­ranger som finns i staden. 

Sydafrikas egna druva Pinotage är bara en av de som odlas här

Ett stycke norrut har ni Paarl och här hittar ni Fairview som förutom vin också produ­cerar ost, och Spice Route som ligger granne med Fairview. Här finns kan ni provsmaka biltong (torkat kött som är väldigt typiskt sydafri­kanskt) choklad, besöka ett ölbryg­geri, glasblåseri och konstgalleri och äta god mat på flera olika restauranger.

Självklart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Dag 14:
Er resa närmar sig sitt slut och när det är dags åker ni till flygplatsen, där ni lämnar tillbaka er hyrbil och sedan tar flyget hem till Sverige igen. Förhoppningsvis har ni haft en fantastisk resa i Sydafrika och för­hoppningsvis kommer ni snart tillbaka igen!

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 17 600 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 2 nätter på Soho Hotel 4 out of 4 stars, Sun City, Standard Room, inkl. frukost
– 3 nätter på Buffalo Ridge Safari Camp, Madikwe Game Reserve, Standard Tented Suite, inkl. helpension
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på On the Cliffs Guest House 4 out of 4 stars, Hermanus, Ground Floor Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Maison Chablis Guest House  4 out of 4 stars, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 6 safariturer i Madikwe Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposit­ion alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Kontrollera passets giltighetstid, det måste vara giltigt i minst 30 dagar efter hemkomst och ha minst 2 intil­liggande tomma sidor. Som svenska medborgare behöver ni inte ha visum för att resa in i Sydafrika.

Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Sydafrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Sydafrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Madikwe & Western Cape? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.