Kapstaden, Garden Route & Safari

Kapstaden, Garden Route & safari

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Karta för resan Kapstaden, Garden Route & Kapsatden

14 dagar/13 nätter

Denna härliga resa börjar i Kapstaden, en av världens vackraste städer och ni tar er sedan till Franschhoek i Sydafrikas vackra vindistrikt där ni besöker välkända vingårdar. Resan tar er sedan till Oudtshoorn och vidare längs Garden Route  till Knysna, där det blir det tid för sol, bad och äventyr. Det hela avslutas till sist på en lodge i vackra Kariega Game Reserve där ni får chansen att komma öga mot öga med the Big Five.

Dag 1:
När ni anländer i Kapstaden hämtar ni ut er hyrbil och tar er in mot Kap­staden. Ni bor 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars.

V&A Waterfront, Kapstaden, Sydafrika
V&A Waterfront, Kapstaden

Dag 2-4:
Under era dagar i Kapstaden finns massor att göra. Table Mountain med en fantas­tisk utsikt över Kaphalvön, Robben Island, Kapstaden och Table Bay och ett besök till Cape Point & Godahoppsudden är nog på måste-listan. V&A Waterfront bjuder på både god mat och härlig shopping och de vita stränderna i Camps Bay och Clifton lockar många – men tänk på att vattnet är kallt!

Ni kan också ta er norrut längs västkusten, som på våren bjuder på en färgsprakande blomstershow. Här finner ni också Die Strandloper, en mycket speciell restaurang som ligger mitt på stranden och som bjuder på underbart färska delikatesser från havet. Det finns också många spännande guidade turer att välja bland.

Dag 5: 
Resan går vidare och ni tar er till Franschhoek, Sydafrikas ”mat- och vin­huvudstad” – många av landets bästa restauranger finns här. Här bor ni på härliga Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars i 2 nätter.

Dag 6: 
I Sydafrikas vindistrikt fin­ns hundratals vinodlingar. Ni kommer inte att hinna med att besöka alla områden utan välj de som lockar er mest! Själv­klart finns det även guidade turer som tar er till olika vingårdar om ni inte vill åka runt på egen hand.

Vinodling, Franschhoek, Sydafrika
Vinodling i Franschhoek i Sydafrikas vindistrikt

Dag 7: 
Idag är det dags att lämna Franschhoek och ni åker österut längs den fantas­tiskt vackra vägen Route 62. Slutmålet är Oudtshoorn, där ni bor på omtyckta La Plume Guest House 4 out of 4 stars i 1 natt.

Dag 8: 
Besök en strutsfarmar och om ni vill kan ni också ta er till Cango Caves, spektakulära underjordiska grottor med några av världens största sta­lagmiter. Här finns också Cango Wildlife Ranch, som är hem till några av värl­dens mest utrotnings­hotade djur.

Sedan tar ni er till Knysna, som ligger vackert omgiven av berg, skog, sjöar och hav. Under er tid här bor ni på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars.

Dag 9-11: 
Det finns mycket att se och uppleva längs Garden Route. Följ med på en  val- eller delfin­safari (beroende på säsong). Båda dessa turer är en riktiga höjd­punkter! Monkeyland, Birds of Eden och Jukani Wildlife Sanctuary är alla trevliga utflykter, speciellt för barnfamiljer.

Knysnas lagun är en av få platser i världen där man odlar ostron – dessa ostron anses faktiskt vara bäst i världen! Ta en båttur över lagunen till Featherbed Nature Reserve där ni kan promenera upp till toppen av Knysna Head och sedan avnjuta en välförtjänt lunch.

Tjejer som paddlar kajak, Goukamma River, Sydafrika
Paddla kajak på Goukamma River i Knysna

För de aktiva finns det guidade vandringar i skogen, mountain bike  eller om ni vill ut på vattnet kan ni paddla kanot på Goukamma River eller kajak på havet. Tsitsikamma National Park  utgörs av en klippig kustlinje som omges av höga berg, hav, floder och en magnifik inhemsk skog med ett rikligt djurliv. Här kan ni t.ex. svinga er i trädtoppar­na i en Canopy Tour.

Dag 12:
Det är dags för nya äventyr och ni kör österut till Kariega Game Reserve där ni ska bo 2 nätter på Kariega Main Lodge 4 out of 4 stars  .

På eftermiddagen beger ni er ut i bushen med öppna fordon för att få er första skymt av det vilda Afrika, och i solnedgången stannar ni för en drink innan ni fortsätter leta efter de nattaktiva djuren. Middagen serveras ofta runt en brasa och har ni tur kan ni på kvällen höra lejonen ryta i fjärran.

Dag 13:
Ni blir väckta i gryningen och snart beger ni er åter ut på safari. Under en av era morgonsafaris kommer ni att få följa med på en härlig båttur längs den vackra Kariega River, då ni får chan­sen att se djuren som kom­mer ned till floden för att dricka men ni får även njuta av det fantastiska fågellivet. Här finns också  många andra aktiviteter som ni kan roa er med om ni känner för att vara lite mer aktiva under dagen. Dagen avslutas med ytterligare en safaritur som i sedvanlig ordning följs av en underbar middag.

Elefanter, Kariega Game Reserve, Sydafrika
Elefanter i Kariega Game Reserve

Dag 14:
Er vistelse i bushen har tyvärr nått sitt slut och efter er morgonsafari och frukost är det dags att ta er till flygplatsen Port Elizabeth där ni lämnar till­baka er hyrbil och påbörjar resan hem tillbaka till Sverige igen.

Prisspecifikation

Pris (baserat på 2 personer):
2019: Från ca 13 300 SEK per person

I priset ingår:
– 1 hyrbil grupp B (VW Polo Hatch eller liknande) 14 dagar med obegränsad körsträcka, 1 extra förare & full försäkring
– 4 nätter på Cape Riviera Guest House 4 out of 4 stars, Kapstaden, Standard Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Maison Chablis Guest House 4 out of 4 stars, Franschhoek, Standard Room, inkl. frukost
– 1 natt på La Plume Guest House 4 out of 4 stars, Oudtshoorn, Luxury Room, inkl. frukost
– 4 nätter på Hide Away Guest House 4 out of 4 stars, Knysna, Superior Lagoon View Room, inkl. frukost
– 2 nätter på Kariega Main Lodge 4 out of 4 stars, Kariega Game Reserve, Standard Chalet, inkl. helpension
– 4 safariturer i Kariega Game Reserve
– Informationspaket
– Resepaket med vägbeskrivningar samt vouchers

I priset ingår inte:
– Flygbiljetter – kontakta oss för offert
– Ovan ej specificerade guidade turer, aktiviteter & måltider
– Parkavgift 
– Avbeställningsskydd – 5 % av resans pris
– Reseförsäkring – kontakta oss för pris
– Eventuella extrakostnader för hyrbil

Ladda hem resan och läs den hemma i lugn och ro. Vill ni göra ändringar i den så säger ni bara till, det är så klart inga som helst problem!

Ladda hem resan

Viktigt

I det förslag ni nu har fått har vi rekommenderat boenden och aktiviteter. Det är nu jätteviktigt att ni till­godo­gör er den information som finns i förslaget och på respektive hemsida – det är ert ansvar att veta vad som föreslås med avseende på läge, rumstyp etc. och godkänna detta. Om ni har specifika önskemål, såsom centralt läge eller havsutsikt, måste ni framföra dessa till oss så att vi kan hitta passande alternativ. Om någon av er har någon form av funktionsnedsättning måste även detta meddelas så att lämpliga boenden och aktiviteter kan väljas.

Högsäsong
Om ni ska åka under högsäsongen så måste ni boka er resa i mycket god tid då många boen­den blir fullbokade lång tid i förväg. Vi rekommenderar också att ni förbokar restauranger framförallt för jul- och nyårshelgerna i Sydafrika, men gärna även under mellandagarna för att vara på den säkra sidan. Då restau­ranger i många fall kräver en deposition alternativt kortdetaljer för att säkra bokningen är detta tyvärr inget som vi kan hjälpa er med då vi inte vill ha ansvar för era kortdetaljer.

Pass & visum
Då visumregler kan ändras med kort varsel rekommenderar vi att ni kontaktar Sydafrikas ambassad för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för even­tuellt visum. Destination Afrika tar inte ansvar för problem som uppstår på grund av ändrade regler.

Vaccinationer
Hör med er närmaste vårdcentral eller vaccinationsklinik för att få veta vilka vaccinationer ni behöver in­för er resa. Ska ni resa till de norra och nordöstra delarna av landet kan ni också behöva malariaprofylax. Om ni tidigare har besökt områden där det finns gula febern måste ni ha ett internationellt hälsointyg där det verifieras att ni har vaccinerats mot gula febern.

Försäkring & avbeställningsskydd
Glöm inte att se över era reseförsäkringar och att ta med försäkringsbevis på resan. Destination Afrika kan inte hållas ansvarig för eventuella kostnader som uppstår i samband med avbokning och vi råder er därför att teckna avbeställningsskydd för att skydda sig mot dessa kostnader. Vi hjälper er gärna med detta.

Internationellt körkort
Motormännen säger ”internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt” och vi rekommenderar också att ni skaffar ett internationellt körkort inför er resa till södra Afrika. Skulle ni råka ut för stöld eller en trafikolycka kan det bli stora problem utan ett internationellt körkort. Det kostar ca 400 kronor och det besparar er en massa tråkigheter om olyckan skulle vara framme. Ansökningsblankett finns på: www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort

Är ni intresserade av resan Kapstaden, Garden Route & safari? Skicka in nedanstående formulär så återkommer vi. Ni kan så klart bara skicka ett mejl om ni så föredrar!

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Du omfattas av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Destination Afrika kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Destination Afrika har också ett skydd för att återbetala dina betalningar och säkerställa hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.