Zambia

Zambia

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Karta över Zambia
Zambia gränsar till Botswana, Namibia, Angola, Kongo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Moçambique och Zimbabwe

Zambia ligger i södra Afrika och gränsar till Angola i väster, Kongo-Kinshasa och Tanzania i norr, Malawi i öst och Moçambique, Namibia, Botswana och Zimbabwe i söder. Zambia är en oslipad diamant och om du vill uppleva det äkta Afrika så är Zambia destinationen för dig.

Zambia kan skryta med några av Afrikas bästa reservat och delar, tillsammans med Zimbabwe, några av regionens absolut största attraktioner, Victoriafallen i sydvästra Zambia, Lake Kariba och Lower Zambezi National Park i sydöstra Zambia.

Zambia är nog alla sportfiskares drömdestination och hit åker fiskare från hela världen för att prova fiskelyckan i den mäktiga Zambezifloden. Likaså lockas fågelskådare till Zambia för att beskåda den fantastiska mångfalden av fåglar.

För resenärer som reser på egen hand kan Zambia vara en utmaning då avstånden mellan de stora städerna och attraktionerna är långa och att ta sig dessa sträckor tar lång tid. Men för många är det denna utmaning som lockar. Vägarna är ofta i dåligt skick och på många ställen saknas vägskyltar. Fyrhjulsdriven bil är att rekommendera om du ska lämna de stora vägarna.

Lower Zambezi, Zambia
Lower Zambezi National Park

Zambia har i stort tre säsonger, den torra säsongen är från mitten av april till augusti, då temperaturen sjunker på nätterna men landskapet är grönt och frodigt. Från september till mitten av november är den heta säsongen, vilket är den bästa tiden för att åka på safari eftersom vegetationen är gles.

Den våta säsongen är från mitten av november till mitten av april, och denna tid är ideal för fågelskådning. Temperaturen under sommarmånaderna varierar från 25 °C till 35 °C och under vintern från 6 °C till 24 °C.

Zambias flagga
Zambias flagga

Ni behöver visum för att komma in i Zambia och detta kan ni köpa vid de flesta gränsposter, men det är alltid en fördel att ordna detta före avresa  så slipper ni tänka på det på plats.

Kontakta den zambiska ambassaden för att få uppdaterade upplysningar om gällande visum- och inresebestämmelser, samt kostnader för visum.

Vissa delar av Zambia är högriskområden för malaria och malariaprofylax bör absolut införskaffas före avresa.

Det är ok att dricka kranvattnet i de stora städerna men på mer avlägsna platser bör du antingen koka vattnet först eller hålla dig till vatten på flaska.

De flesta hotell, restauranger och större affärer accepterar Visa-kort.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107