Route 62

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Route 62 är en av de vackraste rutterna i Sydafrika men samtidigt en av de minst kända. Rutten sträcker sig hela 850 km från Kapstaden i väst, via Oudtshoorn, Garden Route och hela vägen till Port Elizabeth i öst.

Route 62 är ett mer naturskönt alternativ jämfört med att resa längs den mer trafikerade motorvägen N2 som går längre söderut längs kusten. Route 62 har fått sitt namn från vägen R62 som rutten följer mellan Montagu och Humansdorp.

Längs Route 62 ligger en rad lättillgängliga städer som alla har något att erbjuda. Här kan ni göra allt från att stanna till vid vingårdar och reservat till att besöka museum, följa med på kulturinriktade turer och för de som vill röra lite på sig erbjuds cykel- och kanotturer, vandring, hästridning, fiske och mycket, mycket mer.

Route 62 är en perfekt rutt för er som vill resa på egen hand då vägarna är av bra skick och det finns gott om boenden längs vägen.

Brandwaght Valley, Worcester, Route 62, Sydafrika
Brandwaght Valley i Worcester längs vackra Route 62

Worcester ligger i Breede River Valley och har fina traditioner inom vinodling då man började tillverka viner för mer än 250 år sedan och det är därför ett välförtjänt stopp längs Route 62.

På varsin sida om staden rinner Breede River och Hex River och här hittar man en stor variation av växter, allt från fynbos, som är mycket vanligt förekommande i de sydvästra delarna av provinsen, samt många suckulenter som man normalt finner i de torrare områdena i Karoo.

I Worcester ligger Karoo Desert National Botanical Garden vilken har den största samlingen av inhemska suckulenter i Sydafrika.

Under er tid i Worcester är det nästan ett måste att besöka det mycket välkända KWV Brandy House. Ni kan också ta en båttur på någon av floderna, njuta av underbar mat och gott vin, besöka museum eller bara strosa längs gatorna för att titta på alla de gamla husen som är utspridda längs stadens gator.

 

Kyrka, Robertson, Route 62, Sydafrika
Vacker kyrka i staden Roberston längs Route 62

Robertson ligger vid Breede River i skuggan av Langeberg Mountain och grundades för 150 år sedan. Robertson har med sina byggnader i Viktoriansk stil, gator kantade med jakarandaträd och vackra trädgårdar genom åren blivit en av de vackraste städerna i vindistrikten.

Regionen är mest känd för sina goda viner men erbjuder även en mängd aktiviteter. Ta en lugn tur på floden, eller ge er ut på en guidad cykeltur i bergen, njut av god mat på någon av de fantastiska restaurangerna eller på en picknick. De många gårdsbutikerna erbjuder allt från färsk och torkad frukt, nybakat bröd till hemmagjorda sylter och marmelader. 

Montagu ligger ca 20 mil från Kapstaden och det är sedan ytterligare lika långt till Oudtshoorn så staden är en perfekt plats för en övernattning eller två. I Montagu börjar R62 som har gett namn åt rutten Route 62.

Montagu är en lugn stad med rik historia och bjuder på respektingivande klippformationer, fruktträdgårdar och vinodlingar. Bortsett från sin naturliga skönhet är det kanske framförallt de varma källorna, som sägs ha helande egenskaper, som har gjort Montagu så känt.

Under en promenad längs huvudgatan kommer ni att få se mängder av gamla, vackra byggnader varav många är nationalmonument. 

The Throne Room, Cango Caves, Oudtshoorn, Route 62, Sydafrika
The Throne Room i Cango Caves utanför Oudtshoorn

Oudtshoorn ligger mitt i det karga Klein Karoo och är framförallt känt för alla sina strutsar och kallas därför för världens strutshuvudstad.

I området finns så klart en mängd strutsfarmer och många erbjuder dagliga turer där ni får lära er mer om denna underliga fågels unika historia. De flesta gårdar har också små butiker där ni kan köpa vackert dekorerade ägg och fjädrar samt plånböcker, väskor, skärp och liknande gjorda av strutsskinn och självklart även strutskött.

Men världens största fågel är inte den enda attraktionen som Oudtshoorn har att bjuda på. Eftersom staden är omgiven av berg går alla vägar som leder hit via underbart vackra bergspass.

Strax utanför Oudtshoorn ligger Cango Caves, ett antal grottor och håligheter som är naturligt urgröpta i kalkstenen. I dessa spektakulära underjordiska grottor finns några av världens största stalagmitformationer. Här erbjuds olika guidade turer – både vanliga standardturer till de största grottorna, och äventyrsturer som tar er långt in i de smalaste gångarna, där den smalaste passagen inte är bredare än 27 centimeter!

Oudtshoorn är också känt för Cango Wildlife Ranch. Ranchen är hem till några av världens mest utrotningshotade djur och har genom åren blivit allt mer populär bland stadens besökare. Här erbjuds ni unika möjligheter att klappa geparder och till och med dyka med nilkrokodiler! Alla intäkter går till att föda upp utrotningshotade djur.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107