Reservat i Mpumalanga

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Provinsen Mpumalanga gränsar till Limpopo i norr, Moçambique och Swaziland i öster, KwaZulu-Natal och Free State i söder och till den minsta provinsen Gauteng i väst.

Provinsen ligger delvis på den högplatå (highveld) som stora områden av de inre delarna av Sydafrika ligger på, 1 500 – 2 100 meter över havet. I nordöst sluttar denna högplatå – ibland mer dramatiskt än annars – ned mot de områden som endast ligger på 150-200 meter över havet (lowvelt).

Det är i dessa områden ni hittar södra Krugerparken och de angränsande privata reservaten. Detta är några av de absolut bästa områdena i Sydafrika för att uppleva den vilda naturen och alla dess djur.

I staden Nelspruit ligger Kruger Mpumalanga International Airport, dit ni kan flyga om man föredrar att inte köra. Men, tar ni bilen kan ni på vägen upptäcka den underbart vackra Panorama Route…

Sydlig markhornskorp, Sabi Sand Game Reserve

Sabi Sand Game Reserve är det äldsta privata reservatet i Sydafrika och är omkring 65 000 hektar stort. Det bildades på 30-talet och stora delar ägs och drivs av familjer i tredje och fjärde generationen. På 50-talet togs stängslen mellan Sabi Sand och Krugerparken ned så djuren kan ströva fritt.

Sabi Sand Game Reserve får sitt namn av de två floder som flyter genom reservatet – Sabi River och Sand River. Dessa floder tillför välbehövligt vatten och gör Sabi Sand till ett av de områden som har den största biologiska mångfalden i hela Afrika.

Sabi Sand har aldrig varit något annat än ett vildmarksområde, naturen är alltså orörd och möjligheterna för fantastiska djur- och naturupplevelser är nästintill oslagbara.

Över 200 olika djurarter lever i reservatet, självklart finns alla i the Big Five – faktiskt har Sabi Sand en av de högsta koncentrationerna av leopard i världen. I reservatet finns även en del utrotningshotade djur, såsom vildhund, honungsgrävling samt flertalet arter av fladdermöss. Över 500 fågelarter har registrerats, däribland den mycket ovanliga sydliga markhornkorpen.

Ring oss på

072 550 3070/80

 


Mån – fre 08:00 – 17:00


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sydafrika/public_html/wp.destinationsydafrika.se/wp-includes/functions.php on line 5107